ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΘΟΛΟΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ («ΦΟΥΣΚΩΤΟ») ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΚΡΑΧΤΙΔΗ»

 

  • Χρ. Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας: «Ο κλειστός θόλος αλλάζει πλέον την αθλητική αρχιτεκτονική της περιοχής και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη του αθλητισμού στη Δράμα»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου 2017 η τελετή εγκαινίων του Κλειστού Θόλου Στέγασης Αθλητικών Δραστηριοτήτων, του «φουσκωτού» γυμναστηρίου δηλαδή στην περιοχή του γηπέδου «Κραχτίδη». Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο, ενώ παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης, Αντιδήμαρχοι, πλήθος Δημοτικών Συμβούλων από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, άνθρωποι του αθλητισμού, αθλητές, προπονητές και γονείς.

Το νέο γυμναστήριο, μετά την υπερπήδηση εμποδίων που το κρατούσαν κλειστό, ήδη χρησιμοποιείται τη φετινή σαιζόν από τις ομάδες του Δήμου και πλέον παραδόθηκε και επίσημα στη Δραμινή νεολαία, βοηθώντας στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος σχετικά με τους χώρους και τις ώρες προπόνησης των Δραμινών ομάδων.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε: «Η Δράμα μας έχει τη φήμη της αθλητομάνας περιοχής και αυτό οφείλεται τόσο στους αθλητικούς συλλόγους, στους αθλητές και προπονητές, όσο και στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Όλα τα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας είναι άξια θαυμασμού. Αναδεικνύουν τον αθλητισμό, δίνουν στους συμπολίτες μας όλα τα θετικά που μπορεί να κερδίσει κάποιος μέσα από την άσκηση του σώματος». «Μέσα από το έργο σας προβάλλονται υγιή πρότυπα ζωής και αξίες, όπως η δικαιοσύνη, η ειρήνη και η φιλία. Ουσιαστικά δίνετε ποιότητα στη ζωή μας, δίνετε υγεία στο σώμα, στη ψυχή και στο μυαλό. Ας μη ξεχνούμε ότι ο αθλητισμός είναι μια παγκόσμια “γλώσσα”, που οι πρόγονοί μας πρωτομίλησαν. Επιτρέψτε μου να σημειώσω ξανά ότι η Δράμα τιμά τις αξίες αυτές που εμπεριέχονται στον αθλητισμό. Μέσα από τα αθλητικά σωματεία της Δράμας, γεννήθηκαν πολλοί και ικανοί αθλητές και αθλήτριες, πρωταθλητές και πρωταθλήτριες. Και είμαστε υπερήφανοι όλοι οι Δραμινοί για αυτά τα άξια τέκνα του τόπου μας. Είμαστε υπερήφανοι όχι μόνο για τις αθλητικές τους επιδόσεις, όχι μόνο γιατί είναι Δραμινοί, αλλά κυρίως για το ήθος τους. Και τους ευχαριστούμε όλους και όλες. Αυτοί οι αθλητές, τα παιδιά της Δράμας, έδειξαν ότι μπορούν και ότι μπορούμε να κατακτήσουμε αυτό που φαίνεται ακατόρθωτο. Έδωσαν χρόνο και κόπο και πέτυχαν τους στόχους τους» πρόσθεσε ο κ Μαμσάκος.

Ακόμη, ο Δήμαρχος Δράμας επεσήμανε: «Το κλειδί της επιτυχίας στη Δράμα είναι ο συνδυασμός των σωματείων και των αθλητών με τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Είναι αλήθεια ότι ο Δήμος Δράμας διαθέτει πολλές εγκαταστάσεις, τηρώντας πιστά τις προδιαγραφές που θέτει το κράτος και σεβόμενοι τις ανάγκες των αθλητών, ακόμη και καθημερινά, με τα λίγα χρήματα, να αγκαλιάζουμε κάθε προσπάθεια κάθε αθλητή, κάθε σωματείου, κάθε προπονητή. Σίγουρα ο Δήμος Δράμας χρειάζεται και άλλες εγκαταστάσεις, και άλλα προπονητήρια, και άλλα γήπεδα για να ικανοποιήσει πλήρως τον μεγάλο αριθμό αθλητών. Είμαστε, όμως εδώ και παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες προσπαθούμε για το καλύτερο».

Επιπλέον ο κ. Μαμσάκος, στην ομιλία του, απέδωσε προχειρότητα στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή: «Σήμερα, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάζουμε μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση που θα συμβάλλει στον αθλητισμό του τόπου μας. Σήμερα, εγκαινιάζουμε το νέο προπονητήριο, τον Κλειστό Θόλο Στέγασης Αθλητικών Δραστηριοτήτων, έναν χώρο με σύγχρονες προδιαγραφές.

Θα ήθελα, όμως, να τονίσω ότι δεν ήταν ένα εύκολο έργο. Ενώ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αναγκαστήκαμε στη συνέχεια να ξεπεράσουμε αδυναμίες εκτέλεσης, προβλήματα που θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη, σχέδια που έγιναν με προχειρότητα. Το έργο απεντάχθηκε και η Δημοτική μας Αρχή κατάφερε, αγωνίστηκε και πέτυχε να παραδώσει σήμερα ένα έργο στο Δραμινό λαό που κάποιοι το είχαν καταδικάσει. Με συντονισμένες κινήσεις, με αφοσίωση και με ενδιαφέρον παλέψαμε γι’ αυτόν τον χώρο. Και τα καταφέραμε».

Ο κ. Μαμσάκος, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ανέφερε: «Ο κλειστός θόλος αλλάζει πλέον την αθλητική αρχιτεκτονική της περιοχής και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη του αθλητισμού στη Δράμα. Εύχομαι ο χώρος αυτός να αποτελέσει ακόμη μια κοιτίδα πρωταθλητών, να είναι το σπίτι για κάθε αθλητή και αθλήτρια, να είναι ο χώρος ποιοτικής αθλητικής έκφρασης και ζωής. Οφείλουμε όλοι να τον προστατεύσουμε και να τον διατηρήσουμε καθαρό και περιποιημένο. Σας ευχαριστώ όλους όσοι συμβάλατε στην ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου. Την Περιφέρεια, την Αντιπεριφέρεια, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, όλους τους υπαλλήλους συνεργάτες του Τμήματος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Δράμας, τα αθλητικά σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές και τους χορηγούς. Καλή αρχή, λοιπόν, με πολλές και σπουδαίες επιτυχίες στους αθλητές μας και στις αθλήτριές μας. Και να κρατήσετε καλά στο νου ότι η Δημοτική μας Αρχή ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό σας».

Στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης σημείωσε: «Σήμερα η κοινωνία της Δράμας έχει πλέον ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, μοντέρνο και λειτουργικό, το οποίο έχει ανάγκη. Το ευ αγωνίζεσθαι πραγματικά γίνεται για άλλη μια φορά πραγματικότητα σε αυτό τον χώρο. Το έχει ανάγκη η τοπική μας κοινωνία. Και σε πείσμα όλων αυτών που προσπάθησαν να καθυστερήσουν αλλά και να δημιουργήσουν προβλήματα, η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, αντιμετώπισε με επιτυχία όλα αυτά τα προβλήματα. Πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά να υλοποιήσουμε από εδώ και πέρα, γιατί ανοίγουν όλα τα προγράμματα, τα οποία θα είναι σημαντικά. Ο Δήμος με την ετοιμότητα και ωριμότητα των μελετών, αλλά και η Περιφέρεια με το συντονισμό των χρηματοδοτήσεων, μπορούμε να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στην τοπική μας κοινωνία. Γιατί ο αθλητισμός και ο πολιτισμός δεν χαρίζονται, αλλά κατακτώνται και κατακτώνται με προσπάθεια, με μεράκι, με ευγένεια και με αγάπη. Σε μια εποχή που τα περισσότερα παιδιά μας είναι υπέρβαρα και παχύσαρκα, ο αθλητισμός, το ευ αγωνίζεσθαι, παίζει σημαντικό ρόλο. Και να είναι τα παιδιά μας γυμνασμένα, αλλά και να έχουν έναν χώρο δικό τους που πραγματικά θα μπορούν να κάνουν το πρόγραμμά τους. Εύχομαι, Δήμαρχε, κάθε επιτυχία και αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτή την προσπάθεια».