ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Είναι όντως σε πλήρη εφαρμογή το λεπίδι με την ισοπέδωση των συντάξεων και δικαιωμάτων του λαού. Με ανύπαρκτες θέσεις εργασίας, με αντεργατικά σχέδια της Ν.Δ., δημιουργούν ανασφάλεια και επηρεάζεται ακόμα και η ψυχολογία των παιδιών που βιώνουν την αγωνία για το μέλλον των οικογενειών τους. Οξυμένα τα προβλήματα και η Κυβέρνηση εμφανίζεται αδιάφορη και αδιάλλακτη με δόγμα «Νόμος και τάξη» (Ριζοσπάστης).

Με βάση τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ για το 2020 το κονδύλι για τις κύριες συντάξεις αναμένεται να μειωθεί κατά 155 εκ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας όχι μόνο ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις, αλλά και ότι η τάση μείωσης των συντάξεων συνεχίζεται απρόσκοπτα. Και για τις επικουρικές συντάξεις η μείωση θα ‘ναι71 εκ. ευρώ σε σύγκριση με το 2019! Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα ντοκουμέντα της Ε.Ε. (Φούσκα το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το αποκάλεσε ο κ. Ρωμανιάς, ενώ ο κ. Βρούτσης προωθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο).

Έτσι λοιπόν η Ν.Δ. όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου, αλλά τον θωρακίζει παραπέρα και βάζει τις βάσεις για το επόμενο βήμα για την υλοποίηση της αξίωσης του κεφαλαίου για πλήρη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που με τη σειρά της θα αποτελέσει την «πρόβα τζενεράλε» (Ριζοσπάστης) για την ιδιωτικοποίηση και της κύριας ασφάλισης και όλου του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, υγείας και πρόνοιας, με το να ανοίξει το δρόμο σε νέα επιδρομή με τους τρεις πυλώνες του συστήματος Πινοσέτ (Κουρμούλης Π.).

Πρέπει λοιπόν να ανησυχούμε, βλέποντας το αστικό πολιτικό σύστημα που θέλει να μας τσακίσει και να ‘μαστε έτοιμοι για αγώνες και διεκδικήσεις.

ΥΓ. Πινοσέτ Αουγούστο (1915-2006): Στρατιωτικός, πολιτικός, δικτάτορας της Χιλής από το 1973 έως το 1990, ανατρέποντας τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε, καταδικασθείς για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εξουδετέρωσε με μεθοδεύσεις τους αντιπάλους του, με τη χρήση ωμής βίας. 40.000 θύματα φυλακίσεων και βασανιστηρίων. 3065 νεκροί και εξαφανισθέντες ο επίσημος απολογισμός και με 300 κατηγορίες εναντίον του σε εκκρεμότητα. Υπήρχε διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάτος του με κατηγορίες δολοφονίες και βασανιστήρια. Συνελήφθη στο Λονδίνο το 1998. Στην κηδεία του στο Σαντιάγκο υπήρξαν 2 νεκρώσιμες πομπές, μία με υποστηρικτές του και μία με κατακριτές του.