ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΠΟΤΑ Λ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

 

 

  • «Αντί να χτίσουμε νέες κοιτίδες πολιτισμού, προσπαθούμε μια βιώσιμη και ζώσα δημοτική επιχείρηση να την κλείσουμε»
  • «Η δική μας όμως υποχρέωση είναι αυτό το πολιτικό έγκλημα να το σταματήσουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι νομίμως δυνατό και εφικτό, ώστε να αποτρέψουμε αυτή την επαίσχυντη απόφαση»
  • «Δικό μου χρέος δεν είναι να υποστηρίξω τα δικά μου προσωπικά συμφέροντα, αλλά και αυτά της ΔΕΚΠΟΤΑ, γιατί τυγχάνει να είμαι Πρόεδρος αυτής της δημοτικής επιχείρησης»
  • «Δεν μπορούμε, λοιπόν, να σπιλώνουμε έτσι μια βιώσιμη επιχείρηση. Όσοι στο εξής χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς, θα καλούνται να αποδείξουν αυτά που λένε, τους ισχυρισμούς τους»
  • «Χωρίς αυτή την ευελιξία της ΔΕΚΠΟΤΑ ας μας πουν την Καθαρά Δευτέρα πώς θα γίνει το Καρναβάλι στη Χωριστή; Πώς θα διοργανωθούν οι εκδηλώσεις στον Κορύλοβο; Πώς θα στηριχθούν δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι της Δράμας;»
  • «Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας είναι απέναντι σε μια τέτοια επαίσχυντη απόφαση»
  • «Αν θεωρούν τους εαυτούς τους υγιείς δυνάμεις, γιατί δεν συντάσσονται στο πλευρό της διοίκησης να φτιάξουμε νέα πράγματα για την πόλη μας;»

 

 

Συνέντευξη τύπου, μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας στις 22 Ιανουαρίου 2020 για λύση και εκκαθάριση της ΔΕΚΠΟΤΑ, παραχώρησε ο Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2019 (λεπτομέρειες για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις σελίδες 4-5). Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οφείλω κι έχω χρέος ως Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ να πάρω δημόσια θέση για το τι ακριβώς συνέβη και το ακριβώς μέλλει γενέσθαι στη ΔΕΚΠΟΤΑ».

Ο κ. Καλλινικίδης, αναφερόμενος στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε πως «η απόφαση αυτή είναι σαφώς ένα πολιτικό έγκλημα, διότι αντί να χτίσουμε νέες κοιτίδες πολιτισμού, προσπαθούμε μια βιώσιμη και ζώσα δημοτική επιχείρηση να την κλείσουμε. Και μάλιστα αναιτιολόγητα, δεδομένου ότι όλοι οι ισχυρισμοί πέφτουν στο κενό, δεν έχουν καμία υπόσταση, καμία βάση και βεβαίως, όπως αντιλαμβάνεστε, μπορεί κάποιοι να παλεύουν και να θέλουν να συνεχίσουν να παλεύουν, είτε αυτό πηγάζει από το παρελθόν, να κλείσουν την ΔΕΚΠΟΤΑ, η δική μας όμως υποχρέωση είναι αυτό το πολιτικό έγκλημα να το σταματήσουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι νομίμως δυνατό και εφικτό, ώστε να αποτρέψουμε αυτή την επαίσχυντη απόφαση».

Ακόμη, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, στις δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., επεσήμανε: «Δυστυχώς άλλοι δεν είναι πολιτικά συνεπείς. Άλλοι άλλα λέγανε προεκλογικά και άλλα λένε τώρα. Εμείς είμαστε συνεπέστατοι. Για αυτό κι έχω μπροστά μου το προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξης “Δράμα Πρωταγωνίστρια”. Για να αποδείξω, μεταξύ άλλων, πως στην πολιτική εμείς έχουμε μια συνέπεια και πως αυτή τη συνέπεια μόνο ο σημερινός Δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος έδειξε ακριβώς αυτό που όφειλε να κάνει ένας πολιτικός που θέλει να βοηθήσει τον τόπο του. Κι ένας που θέλει που να βοηθήσει τον τόπο του είναι υπέρ των συνεργασιών. Αυτό που έγινε δηλαδή μεταξύ της παράταξης του κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, “Ενώνουμε τη Δράμα”, με την παράταξη “Δράμα Πρωταγωνίστρια”, για να δουλέψουμε για αυτόν εδώ τον τόπο. Αυτή ήταν και η απόφαση από την οποία ξεκίνησε όλος αυτός ο πόλεμος, ο πόλεμος της λάσπης και της συκοφαντίας, τόσο στο πρόσωπό μου, με πάρα πολλά ψέματα τα οποία ακούστηκαν και συνεχίζονται να ακούγονται, όσο βεβαίως και στο πρόσωπο του Δημάρχου».

Επίσης, ο κ. Καλλινικίδης σημείωσε: «Όποιος κατηγορεί έχει και το βάρος της απόδειξης. Προς το παρόν, όπως βλέπετε, κυκλοφορώ ελεύθερος. Γιατί, αν κανείς ακούσει το πόσα λένε, θα απορούσε το πώς ακόμη κυκλοφορώ ελεύθερος, εγώ που δεν κάνω υποτίθεται τίποτα σύννομο, εγώ που υποτίθεται πως στην ΔΕΚΠΟΤΑ είναι όλα μαύρα και άραχνα, σε μια ΔΕΚΠΟΤΑ η οποία υποτίθεται πως είναι ένα “πλυντήριο”, χωρίς να ξέρουμε καν τι είναι “πλυντήριο”. Απαντούμε σήμερα πως ως εδώ. Μπορεί προς τιμήν τους ορισμένοι να διαχώρισαν τη δική μου περίοδο διοίκησης από όλες αυτές τις κατηγορίες εναντίον της ΔΕΚΠΟΤΑ, όμως δικό μου χρέος δεν είναι να υποστηρίξω τα δικά μου προσωπικά συμφέροντα, αλλά και αυτά της ΔΕΚΠΟΤΑ, γιατί τυγχάνει να είμαι Πρόεδρος αυτής της δημοτικής επιχείρησης. Συνεπώς, ναι θα επωμιστώ και το βάρος, της φήμης, της ιστορίας και της ευθύνης απέναντι στην ιστορία της τοπικής μας κοινωνίας που έχει η ΔΕΚΠΟΤΑ. Δεν θα διστάσω να το κάνω, διότι ξέρω πάρα πολύ καλά, με επιχειρήματα και με αποδείξεις, το τι ακριβώς συνέβη στην ΔΕΚΠΟΤΑ και αν υπάρχουν, όπου υπάρχουν, εφόσον υπάρχουν, προβλήματα. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να σπιλώνουμε έτσι μια βιώσιμη επιχείρηση. Όσοι στο εξής χρησιμοποιούν τέτοιους χαρακτηρισμούς, θα καλούνται –αυτό ακριβώς που είπα- να αποδείξουν αυτά που λένε, τους ισχυρισμούς τους».

Ο κ. Καλλινικίδης ανέφερε πως ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος έχει ως «καραμέλα» τη φράση πως «η ΔΕΚΠΟΤΑ είναι “πλυντήριο”» και κάλεσε τον κ. Ηλιόπουλο να αποδείξει «ποιο είναι το “πλυντήριο”». Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ επεσήμανε: «Τα ίδια ακριβώς λέω και για τις άλλες παρατάξεις, που με ψέματα προσπαθούν να κλείσουν αυτή την επιχείρηση. Ποιος θα παράξει όλο αυτό το έργο; Ο Δήμος όπως μας λένε; Ξέρουμε πάρα πολύ καλά το δυσκίνητο της λειτουργίας, των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων της λειτουργίας του Δήμου, ενός Νομικού προσώπου Δημοσίου Δικαίου. Και όταν ο νομοθέτης, κατά το παρελθόν, έφτιαξε νομοθέτημα για να δημιουργηθούν Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως είναι η ΔΕΚΠΟΤΑ, το έκανε για συγκεκριμένους λόγους. Ακριβώς για μια ευελιξία, την οποία τάχα μου σήμερα φοβούνται αυτή την ευελιξία. Και ακριβώς για αυτό το λόγο της ευελιξίας, θέλουν να κλείσουν τη ΔΕΚΠΟΤΑ. Χωρίς αυτή την ευελιξία ας μας πουν την Καθαρά Δευτέρα πώς θα γίνει το Καρναβάλι στη Χωριστή; Πώς θα διοργανωθούν οι εκδηλώσεις στον Κορύλοβο; Πώς θα στηριχθούν δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι της Δράμας; Οι πολιτιστικοί σύλλογοι να φανταστείτε, ακριβώς λόγω αυτών των προβλημάτων που υπάρχουν και της δυσκινησίας του Δήμου, έχουν να πάρουν επιχορήγηση από τον Δήμο δύο χρόνια τώρα. Αλλά τώρα θα γίνουν όλα καλά. Τώρα όλα θα γίνουν ακόμη καλύτερα, δήθεν στο πρόσχημα ότι θα γίνουν πιο σύννομα». Μάλιστα, έκανε λόγο για Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΚΠΟΤΑ, τον κ. Γιώργο Μουχτάρη από την παράταξη «Project Δράμα 2020», ο οποίος «κατηγόρησε τη δική μας διοίκηση για κακοδιαχείριση», προσθέτοντας πως «θα κληθεί κι αυτός να αποδείξει ποια είναι η κακοδιαχείριση». Ο κ. Καλλινικίδης έκανε λόγο για κατήφορο, καθώς παρατάξεις της αντιπολίτευσης ασχολούνται και με τις προσλήψεις μέσω διμήνων. «Το ότι δώσαμε δουλειά σε δέκα πρόσωπα της τοπικής μας κοινωνίας, έστω και για 2 μήνες, για να υποστηριχθεί η Ονειρούπολη, αυτό το καταδίκασα, διότι, λέει, η επιλογή έγινε από τη δική μου διοίκηση. Ε, τι να κάνουμε; Αυτά λέει ο νόμος. Είναι κάτι το οποίο δεν έκανα νόμιμα;» επεσήμανε ο κ. Καλλινικίδης και πρόσθεσε πως «για ένα εκ των 10 υπαλλήλων προτείναμε την επιλογή να την κάνουν οι ίδιοι τους», όμως «δεν φέρανε ποτέ πρόταση».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ έκανε λόγο για «προσωπικό θέμα εναντίον μου και εναντίον του Δημάρχου», «ο οποίος έκανε πράξη αυτό που επιδιώκει η κοινωνία. Η μεγάλη, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας. Που αναζητά από όλους μας, μετά τις εκλογές, συναίνεση και συνεργασία». Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο κ. Καλλινικίδης αναρωτήθηκε πώς θα γίνουν οι δράσεις της ΔΕΚΠΟΤΑ και πώς θα λειτουργήσει το Ενυδρείο στο Μυλοπόταμο. Όπως είπε, πριν λίγες ημέρες πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα, «γιατί εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε», όπου «στο Υπουργείο Πολιτισμού βρήκαμε τρόπους χρηματοδότησης δράσεων, πού μόνο όμως μέσα από ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μπορεί να τρέξει. Τι να κάνουμε; Αυτοί είναι οι νόμοι του κράτους. Κι όχι να ζητούν από εμάς να απολογούμαστε γιατί πράττουμε τα νόμιμα. Παράδειγμα, γιατί κάνουμε αναθέσεις. Αφού αυτό μας επιτρέπει ο νόμος, αυτό κάνουμε. Θέλουν να παρανομήσουμε; Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη».

Επίσης, ο κ. Καλλινικίδης είπε πως «το ότι δημιουργήθηκε κάποια στιγμή, ένα έλλειμμα στην ΔΕΚΠΟΤΑ, δεν έχει να κάνει με τη σωστή και ομαλή λειτουργία και με τη συνέχιση αυτής της δημοτικής επιχείρησης, η οποία μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών, το 2017 και το 2018 είναι οι πιο βιώσιμες χρονιές που ήταν ποτέ». «Μπορεί ο φάκελος για τη διερεύνηση του ελλείμματος να έχει πάει στην Εισαγγελέα από τον κ. Δήμαρχο κι από μένα, ως Πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ, ακριβώς για το λόγο ότι ούτε ο Δήμαρχος ούτε εγώ θεωρούμε και κατηγορούμε κανένα πρόσωπο. Ο λόγος που πήγαμε τον φάκελο στην Εισαγγελέα είναι καθαρά για να διερευνηθεί πώς προέκυψε αυτό το έλλειμμα κι όχι να επιρρίψουμε ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Οφείλαμε να το κάνουμε και το κάναμε», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ.

Ακόμη, ο κ. Καλλινικίδης, αναφερόμενος στο έργο της ΔΕΚΠΟΤΑ το χαρακτήρισε «τεράστιο» και σημείωσε: «Μάλιστα, το 2020 προγραμματίζουμε πολλά νέα πράγματα, συμπληρωματικά με αυτά που ήδη γίνονται. Γιατί είναι ψέμα να λέμε ότι το 2019 δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα, εκτός από το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Ετοιμάζονται επιστημονικά συνέδρια, το Ενυδρείο θα ανοίξει, ετοιμάζεται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο “Λευκή Νύχτα”, επιτέλους θα γίνει καταγραφή, αξιολόγηση και στη συνέχεια κινητή περιοδική πινακοθήκη των έργων τέχνης που έχουμε, νέα ντοκιμαντέρ που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας, η Γιορτή Βιβλίου θα αναβαθμιστεί, 2 δεκαπενθήμερα καμπ πολιτισμού για παιδιά, ο θεατρικός κύκλος θα ανοίξει από την ΔΕΚΠΟΤΑ, οι εκθέσεις βαλκάνιων ζωγράφων θα αναβιώσουν, για πρώτη φορά στη Δράμα θα διοργανωθεί διεθνές συνέδριο ελληνικού πολιτισμού. Όλα αυτά και άλλα πολλά που κάνει η ΔΕΚΠΟΤΑ είναι αδύνατο –ξεκάθαρο είναι αυτό- να διοργανωθούν από τον Δήμο και το ξέρουμε όλοι».

Όσον αφορά τη στελέχωση της ΔΕΚΠΟΤΑ και αν η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει τον απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων, ο κ. Καλλινικίδης ανέφερε: «Επειδή μας κατηγορούν για υποστελεχωμένη υπηρεσία, θα ρωτήσω, ο Δήμος δεν είναι υποστελεχωμένος; Να τον κλείσουμε κι αυτόν; Η υποστελέχωση είναι ένα πρόβλημα το οποίο λύνεται. Παράδειγμα, ήδη η δική μας διοίκηση, τον Δεκέμβριο απέστειλε τα απαραίτητα έγγραφα στις υπηρεσίες και στα αρμόδια Υπουργείο για να προσληφθούν στην οικονομική μας υπηρεσία 3 άνθρωποι σχετικοί με τα οικονομικά. Να ένα βήμα που κάναμε προς τα μπρος. Αυτό αν θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο ή τον Απρίλιο δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι πάμε μπροστά.

Ο κ. Καλλινικίδης στάθηκε και στην Ονειρούπολη, κάνοντας αναφορές στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής του. Όπως είπε, «η θέση της παράταξης “Δράμα Πρωταγωνίστρια” ήταν ξεκάθαρη προεκλογικά. Η Ονειρούπολη είναι ένα μεγάλο θέμα, λέγαμε τότε, για το οποίο πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα φέρουν ριζικές αλλαγές, ξεκινώντας με την καθολική αποδοχή όμως πως η Ονειρούπολη μας αφορά όλους. Άρα η πρώτη και κυριότερη απόφαση που πρέπει να πάρουμε είναι η σύσταση επιτροπής τεχνοκρατών που θα διοργανώνει την μεγάλη αυτή χριστουγεννιάτικη γιορτή. Ποιος έφερε καμία αντίρρηση να κάνουμε κάτι καινούργιο, κάτι καλύτερο; Κι οφείλει κάθε διοίκηση να κάνει κάτι καλύτερο από την προηγούμενη».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ αναρωτήθηκε αν μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις «ερήμην του εκλεγμένου δημοκρατικά από το λαό Δημάρχου; Χωρίς αυτός να συναινεί; Πού το είδαμε αυτό;». «Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας, ξέρετε πολύ καλά, ότι είναι απέναντι σε μια τέτοια επαίσχυντη απόφαση», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ και πρόσθεσε: «Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατάλαβαν ότι την πόλη τη διοικεί ο Δήμαρχος, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη» «και δεν μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις χωρίς τη δική του συναίνεση. Σε ποια δημοκρατία το είδαμε να συμβαίνει αυτό;».

Σχετικά με τον ίδιο και τη θέση του Προέδρου, ο κ. Καλλινικίδης σημείωσε πως ορίστηκε Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ και παρέπεμψε εκ νέου στο προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξής του, όπου αναφέρονταν: «Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να υπάρχουν αντίπαλοι, αλλά συνεργάτες για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων. Κι ο Δήμαρχος πρέπει να είναι σύμμαχος με τα όνειρα και τις προσδοκίες των δημοτών». Όπως είπε ο κ. Καλλινικίδης, «ο Δήμαρχος έκανε την κίνησή του και προσπάθησε να αυξήσει αυτή την αποδοχή από μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, συμπράττοντας με μια άλλη παράταξη. Γιατί δεν το έπραξαν οι υπόλοιπες παρατάξεις; Ακριβώς γιατί ήθελαν απέναντι να βγαίνουν και μονίμως να κατηγορούν, μονίμως να συκοφαντούν και μονίμως να λένε ψέματα. Εμείς πιστεύαμε και το πιστεύουμε και τώρα πως πρέπει να σπάσουμε τις αγκυλώσεις που έχει χτίσει ο καθένας για τον εαυτό του και θα επιδιώξουμε τη συνεννόηση και τη συνεργασία. Το κάναμε πράξη. Η Δράμα μπορεί να είναι υποχρέωση του Δημάρχου, λέγαμε, αλλά είναι και δικαίωμα όλων μας, για αυτό απαιτείται ορθή αξιοποίηση συνεργατών και ενεργοποίηση των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας πάνω από χρώματα και κόμματα. Αν θεωρούν τους εαυτούς τους υγιείς δυνάμεις, γιατί δεν συντάσσονται στο πλευρό της διοίκησης να φτιάξουμε νέα πράγματα για την πόλη μας;».

Σε ερώτηση που τέθηκε στον κ. Καλλινικίδη σχετικά με την εκπεφρασμένη θέση παρατάξεων της αντιπολίτευσης να μην ψηφίσουν στον προϋπολογισμό του Δήμου κονδύλια για την ΔΕΚΠΟΤΑ, ο ίδιος αναρωτήθηκε: «Τι ακριβώς θα κόψουν από τον προϋπολογισμό;». Όπως είπε, ο φετινός προϋπολογισμός της ΔΕΚΠΟΤΑ είναι 2,5 εκ. ευρώ και «λένε ότι θα μας κόψουν από τις 800.000 ευρώ που μας επιχορηγεί ο Δήμος αυτά που δεν έχουν να κάνουν με τις μισθοδοσίες και τα λειτουργικά έξοδα». Κάνοντας υπόθεση ότι θα περικοπούν τα μισά χρήματα από το Δήμο, δηλαδή 400.000 ευρώ, ο κ. Καλλινικίδης είπε: «Θα μας κόψουν 400.000 από τα 2,5 εκ. ευρώ προϋπολογισμό που έχουμε;». «Είναι αστείο και να το λένε», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ ερωτήθηκε και για το πώς θα γίνει το Καρναβάλι της Χωριστής και απάντησε ως εξής: «18 ψήφισαν, ας βάλουν από 1.000 ευρώ από την τσέπη τους να κάνουν το Καρναβάλι της Χωριστής. Για δε τις εκδηλώσεις του Κορυλόβου, αυτοί που κατηγορούν την ΔΕΚΠΟΤΑ για “πλυντήριο” και κατηγορούν την ΔΕΚΠΟΤΑ για διάφορα άλλα πράγματα, ας βάλουν τα υλικά, ας πάνε να μαγειρέψουν τη φασολάδα, ας βάλουν και τα ηχητικά, να τα κάνουν. Ας αναλάβουν ευθύνες». Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «οξύμωρο και παράδοξο» το γεγονός ότι «οι ίδιοι άνθρωποι βγαίνουν και λένε στα διάφορα μέσα πως την οποιαδήποτε ευθύνη για το αν δεν πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση, τη φέρνει αποκλειστικά η διοίκηση». «Μάλλον αστειευόμαστε ή δουλευόμαστε μεταξύ μας», συμπλήρωσε.

Τέλος, μετά από σχετική ερώτηση, ο κ. Καλλινικίδης εξήγησε πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για λύση και εκκαθάριση της ΔΕΚΠΟΤΑ θα πάει στον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και από εκεί και πέρα υπάρχει δικαίωμα προσφυγής στην Επιτροπή του Άρθρου 152 και εν συνεχεία και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.