Σε ανακοίνωση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας αναφέρονται τα εξής:

Και να που τελικά… πριν αλέκτωρ φωνήσαι… το σκοτάδι και το φως έγιναν… σούρουπο (!!!), οι αξεπέραστες προεκλογικές αντιθέσεις έγιναν… «πολιτικός πολιτισμός», οι «διαφωνίες» πριν την κάλπη έγιναν… «κοινό όραμα»!

Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε την ανάληψη της διοίκησης από τη νέα Περιφερειακή Αρχή για να διαπιστώσουμε ότι ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα συνεχίσει να έχει απέναντί του μια εχθρική πολιτική για τα δικά του συμφέροντα, ενώ οι μεγαλοεργολάβοι, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που έτριβαν τα χέρια τους και προεκλογικά, θα συνεχίσουν να έχουν… άξιους συμπαραστάτες την όποια διοίκηση θα έβγαζε η κάλπη, καθώς και τις δήθεν «αντιπολιτευόμενες» παρατάξεις του συστήματος.

Η συζήτηση στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν ενδεικτική της ίδιας ρότας που θα ακολουθήσουν οι δύο οι παρατάξεις της Ν.Δ., που εναλλάσσονται στον θώκο της διοίκησης, οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικοί και εύστοχοι είναι οι τίτλοι των ειδήσεων σε τοπικά ΜΜΕ: «Έπεσαν μετεκλογικά οι τόνοι μεταξύ Μέτιου & Τοψίδη», «Εύκολα και ήρεμα ψηφίστηκε ο νέος προϋπολογισμός της Περιφέρειας ΑΜΘ»!!! Ακόμα πιο «εύκολα και ήρεμα», θα προσθέταμε εμείς, ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας για το 2024.

Σε μια από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού αφορά την πορεία των έργων, των υποδομών, του προϋπολογισμού, δηλαδή το από ποιον τα παίρνει η Περιφέρεια και σε ποιον τα δίνει, οι παρατάξεις Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ… είπαν με μια φωνή «κι αν ανταλλάξαμε και καμιά βαριά κουβέντα… νερό και αλάτι»!

Τον προϋπολογισμό της διοίκησης Μέτιου λοιπόν υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, που άλλωστε ακόμη συνδιοικεί, αλλά ετοιμάζεται για δυναμική αντιπολίτευση από το νέο χρόνο, η έτερη παράταξη της Ν.Δ. που προεκλογικά έσκιζε τα ιμάτιά της ότι είναι «ανεξάρτητη» και τώρα ετοιμάζεται να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», αλλά και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η διαφοροποίηση αφορούσε ένα χλιαρό «παρών» στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε Προϋπολογισμό, Τεχνικό Πρόγραμμα και Πρόγραμμα Δράσης αποκαλύπτοντας στον λαό ότι και τα παραπάνω εργαλεία μπαίνουν στην υπηρεσία των επιδιώξεων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αφού εκατομμύρια κατευθύνονται σε μελετητικά γραφεία για μελέτες έργων που συνήθως μένουν στα συρτάρια, σε μεγαλοεργολάβους για έργα και υποδομές που έχουν ανάγκη οι κάθε είδους «επενδυτές», για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας από την οποία επωφελούνται οι μεγαλοξενοδόχοι και οι tour operators. Την ίδια ώρα απαραίτητα έργα και υποδομές για την αντιπυρική, αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση απουσιάζουν, όπως και οι μεγάλες παρεμβάσεις στο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής μας προς όφελος των αγροτών, οι δαπάνες για υγεία, πρόνοια, προστασία του περιβάλλοντος είναι ψίχουλα μπροστά στις ανάγκες.

Απέναντι στην ανταποδοτικότητα των κουτσουρεμένων κοινωνικών υπηρεσιών, στη λειτουργία Δήμων και Περιφέρειας ως «Ανώνυμες Επιχειρήσεις», που όλα τα μετράνε ανάλογα με τι κέρδη φέρνουν στους ομίλους και αντίστοιχα τι κόστος έχουν όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, μπορούμε να αντιτάξουμε τη δική μας δύναμη, τη δύναμη της λαϊκής κινητοποίησης και του αγώνα ενάντια σε ένα εχθρικό για τον λαό τοπικό και κεντρικό κράτος. Οι δυνάμεις του Κ.Κ.Ε., η Λαϊκή Συσπείρωση με τους εκλεγμένους συμβούλους στους Δήμους και την Περιφέρεια, σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουμε.

 

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Μιχαηλίδης Σιδέρης

Στεφανίδης Γιάννης

Συμεωνίδης Θεόδωρος