Σε ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Καταγγέλλουμε τη στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου που σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, καταψήφισε τελικά την πρόταση που προτείναμε ως Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων, εδώ και μία εβδομάδα(!), για κλείσιμο των καταστημάτων και συμμετοχή στη συγκέντρωση που καλούν τα σωματεία των επαγγελματιών στην πλατεία της Δράμας στις 12:00 την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Ο Υπουργός και η κυβέρνηση τρίβουν τα χέρια τους με τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες! Την ώρα που η αγορά «βράζει» από αγανάκτηση, την ώρα που εκατοντάδες μέλη του συλλόγου βλέπουν τον κίνδυνο του λουκέτου να πλησιάζει όλο και περισσότερο, η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου βρήκε κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία για να μη δώσει τη δυνατότητα στα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση. Τι απόφαση πήρε τελικά; «Συμμετοχή στη συγκέντρωση με ανοιχτά τα καταστήματα». Η κοινή λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά! Πώς μπορεί ένας αυτοαπασχολούμενος έμπορος χωρίς προσωπικό να συμμετέχει στη συγκέντρωση αν το συνδικαλιστικό του όργανο δεν έχει καλέσει σε κλείσιμο των καταστημάτων; Τι σημαίνει αυτή η απόφαση στην ουσία; Συμμετοχή μόνο στα λόγια, μόνο για τα κανάλια και το φαίνεσθαι. Απλά και ξεκάθαρα.

Η υποκρισία τους δεν έχει όρια. Τα συνδικαλιστικά όργανα πρέπει να είναι στήριγμα, πρωτοστάτης και οργανωτής του αγώνα των μελών τους για τη διεκδίκηση του δικαιώματός τους να δουλεύουν και να ζουν ανθρώπινα, και όχι να κοιτούν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον ή να υποχωρούν μπροστά σε πιέσεις κάθε λογής παραγόντων. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε ως Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων. Είναι ντροπή μπροστά σε ένα νομοσχέδιο-ταφόπλακα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ένας Εμπορικός Σύλλογος με εκατοντάδες μέλη να μένει ουσιαστικά αμέτοχος.

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να κλείσει το κατάστημά του και να συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση μαζί με όλους τους άλλους επαγγελματίες. Αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα, που απροκάλυπτα στοχοποιεί μόνο τους «μικρούς» και αφήνει στο απυρόβλητο τους «μεγάλους» δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. Οι συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε κάθε πόλη της Ελλάδας στις 22 Νοεμβρίου είναι μόνο η αρχή. Ο αγώνας για να μη γίνει πράξη αυτό το νομοσχέδιο θα συνεχιστεί όσα εμπόδια κι αν προσπαθούν να βάλουν η κυβέρνηση, οι τοπικοί της παράγοντες και οι απαράδεκτες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση έφερε για διαβούλευση, πρέπει τώρα να αποσυρθεί ως απαράδεκτο. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι επιστήμονες με τον αγώνα τους θα το εμποδίσουν.

Απαιτούμε:

– Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης

– Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος

– Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις

– Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές