ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Τ. ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

  • «Εμείς δεν αρνούμαστε να κουβεντιάσουμε κανένα θέμα στο Συμβούλιο, επειδή, πρέπει όμως να πάρουμε στοιχεία επί του πορίσματος αυτού από την Κοινωφελή μας Επιχείρηση»

 

Ο πρώην Δήμαρχος Δοξάτου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου κ. Τάσος Χατζηλαζάρου, σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε., για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε:

«Υπάρχει ένα πόρισμα απόρρητο από κάποιους ορκωτούς λογιστές, το οποίο έγινε με συνθήκες που οι ίδιοι γράφουν μέσα το πώς έγινε, με πεταμένα παραστατικά και χαρτιά. Εμείς δεν αρνούμαστε να κουβεντιάσουμε κανένα θέμα στο Συμβούλιο, επειδή, όμως πρέπει να πάρουμε στοιχεία επί του πορίσματος αυτού από την Κοινωφελή μας Επιχείρηση, αυτό ζητήσαμε σήμερα (σ.σ. Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018). Να δοθούν στοιχεία, ούτως ώστε να καλέσουμε το λογιστή, τους υπαλλήλους, γιατί όταν μιλάει εδώ αν είχε σφραγίδα ή δεν είχε υπογραφή ή κάποιο ποσό μπήκε στο δικό μου λογαριασμό, γιατί έτυχε να δώσω προκαταβολή, αυτά εννοείται ότι πρέπει να γίνουν υπεύθυνες δηλώσεις από όλους αυτούς, καταθέσεις ένορκες ή ό,τι άλλο χρειάζεται.

Εμείς ζητήσαμε τα χαρτιά. Εδώ και τρεις μήνες τα έχουμε ζητήσει και δεν μας τα δίνει ο κ. Πρόεδρος παρανόμως. Θα προσφύγουμε εκεί που πρέπει να προσφύγουμε. Θα μας τα δώσουν τα στοιχεία θέλουν δεν θέλουν, θα τα επεξεργαστούμε, θα τα δούμε με τους υπαλλήλους που δούλευαν τότε και με τον καινούριο Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ. και θα συγκαλέσουμε εμείς Συμβούλιο, όπως ζήτησα μέσα, ούτως ώστε να δοθούν εξηγήσεις για όλα αυτά. Αν μπορούν να δοθούν. Αν δεν μπορούν να δοθούν, τότε θα είμαστε εκτεθειμένοι. Αλλά πιστεύουμε ότι όλα αυτά που αναφέρει ο Δήμαρχος, ο οποίος είναι μαλωμένος με την αλήθεια και είναι καθηγητής στο να λέει τη μισή αλήθεια όπως θέλει, καθότι είναι νομικός. Αυτό το προσόν το έχει, να παρουσιάζει μια εικόνα. Στόχος του είναι αυτή η εικόνα. Άλλωστε, το έλεγε και από την αρχή, όταν κοντεύουν οι εκλογές θα σας πυροβολάω, προκειμένου προφανώς, όλοι οι δημότες βλέπουν, να αποκρύψει ότι δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα σε αυτό το Δήμο. Σχετικά με όλα τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου, τι του παραδώσαμε, ποια η κατάσταση υπάρχει σήμερα και όλα αυτά, υπόσχομαι ότι θα βγω σε μία εκπομπή πολύ σύντομα, ούτως ώστε να δώσω ορισμένες εξηγήσεις».

 

«Θεωρώ ότι ο κ. Δαλακάκης είναι ένας περαστικός από το Δήμο, δυστυχώς»

 

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηλαζάρου ανέφερε ότι ο Δήμαρχος «είναι ένας άνθρωπος που δεν είχε έρθει ποτέ κατά δω, τον κουβάλησε η Ν.Δ. τέλος πάντων και τον έκανε Δήμαρχο και καλά έκανε» και πρόσθεσε:

«Ήταν ένα νέο παιδί και ο κόσμος επέλεξε αυτόν. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είμαστε στενές κοινωνίες. Ζούμε εδώ 50-60 χρόνια. Έχουμε δείξει δείγματα γραφής όλοι. Ξέρει ο κόσμος ποιος είναι ο Χατζηλαζάρου, ποιος είναι ο Παπαδόπουλος, ποιος είναι ο τάδε και ο τάδε. Τον κ. Δαλακάκη δεν ξέραν και τώρα τραβάν τα μαλλιά τους. Υπόσχομαι ότι θα βγω στην τηλεόραση, να καταθέσω όλα τα οικονομικά. Εγώ δεν θα μιλήσω σαν αυτόν, με τα χαρτιά κλειστά. Εγώ θα πάρω τα χαρτιά από τις υπηρεσίες. Θα τα δώσω στον δημοσιογράφο. Να τα διαβάζει ο δημοσιογράφος και να τα έχει κιόλας».

Ακόμη, ο πρώην Δήμαρχος Δοξάτου σημείωσε: «Ζήτησα το αυτονόητο. Να μου δώσει τα στοιχεία. Να τα δούμε πρώτα με τους υπαλλήλους όλα αυτά. Ακόμη και με τους προμηθευτές. Κάποιος είπε ότι δεν πήρε τα χρήματα. Να τον καλέσουμε, να δούμε αν δεν πήρε τα χρήματα για παράδειγμα, πρέπει οι υπάλληλοι να μας πουν, ότι τα έδωσαν κάπου αλλού ή να διευκρινιστεί τέλος πάντων όλο αυτό το οποίο αναφέρει ο Δήμαρχος και η έκθεση αυτή των ορκωτών λογιστών.

Πιστεύω –θα το δείτε, δεν είναι η πρώτη φορά- όλο αυτό είναι ένα πάρτυ. Αυτό το πάρτυ στοίχισε περίπου 18.000 ευρώ. Να είναι ενήμεροι οι δημότες. 18.000 ευρώ πληρώθηκαν –και με παράνομο τρόπο, θα καταγγελθεί αυτό- οι ορκωτοί λογιστές, για να κερδίσει σήμερα τις εντυπώσεις. Αυτό έχει σκοπό να κάνει. Θεωρώ ότι ο κ. Δαλακάκης είναι ένας περαστικός από το Δήμο, δυστυχώς. Μακάρι να ήταν κάποιο αξιόλογο άτομο και όλοι μαζί να βοηθούσαμε. Στηρίζεται στο ότι μπορεί να βγάλει όποιον δεν είναι κοντά του διεφθαρμένο. Ξέρει η τοπική κοινωνία αν οι 5 έμμισθοι που του έμειναν ποιοι είναι και ποίοι είμαστε εμείς και ποιοι είναι όλοι αυτοί εδώ μέσα. Εντυπώσεις να δημιουργήσει μπορεί σε ορισμένου αφελείς».

 

«Για μένα το σπουδαιότερο είναι αν υπάρχει έλλειμμα σε μια διαχείριση»

 

Ο κ. Χατζηλαζάρου ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Ήταν μισές αλήθειες. Πολλές φορές η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα. Όταν απομονώνεις κάτι δηλαδή είναι το χειρότερο από όλα. Για μένα το σπουδαιότερο είναι αν υπάρχει έλλειμμα σε μια διαχείριση. Αν χάθηκε ένα, μισό ευρώ. Εκεί είναι το πρόβλημα. Είναι δεδομένο ότι δεν χάθηκε, πιστεύω εγώ. Θα φανεί από τον έλεγχο που θα γίνει. Τώρα έλεγχος που τον έκανε αυτή η εταιρεία ορκωτών, την οποία ο Δήμαρχος για να την φέρει εδώ –θα τα πω στην τηλεόραση- έκανε πολλά τεχνάσματα. Ξεχνούσε τις προσφορές στο σπίτι, στην κρεβατοκάμαρα. Είχε αφήσει στην τουαλέτα. Μας έχει κάνει πολλά. Όλα αυτά θα ειπωθούν σιγά – σιγά. Σας λέω η μισή αλήθεια που λέει είναι το χειρότερο. Δηλαδή, όταν λέει δεν βρήκαμε το εξτρέ της τράπεζας. Ένας που δεν το καταλαβαίνει, τι λέει; “Δεν βρήκαν το εξτρέ της τράπεζας!”. Πήγαινε πάρτο από την τράπεζα. 100 φορές θα σου το δώσει. Αυτό είναι το πρόβλημα; Ή δεν ήταν αριθμημένη η απόδειξη. Δηλαδή η πρόχειρη απόδειξη που πλήρωσαν οι λογιστές εκεί, τα παιδιά τέλος πάντων, δεν είχε αριθμό επάνω. Δεν λέει αν πήρε τα χρήματα αυτός ή όχι. Και δεν είχε σφραγίδα. Δηλαδή μιλάμε για “εγκλήματα”. Με αυτά ασχολείται. Θα αποδειχθούν όλα».