ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ Θ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

 

 

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, με τους Διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, δέχθηκε στο γραφείο του, μέσα σε εγκάρδιο και ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη κ. Αλεξάντερ Στσερμπακόβ. Παρών ήταν και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού & Αθλητισμού της Π.Α.Μ.Θ. κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία του προξενικού γραφείου ενημέρωσης και διαμεσολάβησης για ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και άλλα ζητήματα, που λειτουργεί στον Δήμο Δράμας για Ρώσους πολίτες που μένουν μόνιμα στην Δράμα και αδυνατούν να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη και εξέφρασε την βούληση για τη συνέχιση της στήριξής του. Όπως ανάφερε, επιθυμούμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία μαζί σας, διότι τις χώρες μας τις συνδέουν προαιώνιοι δεσμοί, ενώ η ρωσική αγορά είναι τεράστια και θα πρέπει να ανοίξει για τα Δραμινά προϊόντα.

Ο κ. Στσερμπακόβ, αφού συνεχάρη τον κ. Παπαδόπουλο για την εκλογή του και το νέο αξίωμά του και τον ευχαρίστησε για την ένθερμη υποδοχή του, αναφέρθηκε στην φήμη που έχουν τα Δραμινά κρασιά στην Ρωσία για την υψηλή ποιότητά τους, καθώς και τα μάρμαρα της περιοχής. Υπογράμμισε επίσης τις δυνατότητες που έχει η ευρύτερη περιοχή της Δράμας ώστε να φιλοξενήσει Ρώσους τουρίστες και τις τουριστικές διαδρομές που μπορούν να γίνουν σε αυτήν. Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν για βελτίωση των σχέσεων της Ρωσίας με την Ελλάδα, που θα μπορούσαν να είναι καλύτερες στο μέλλον.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους βαθύτατους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ ελληνικού και ρωσικού λαού, που τους συνδέει η κοινή Ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση οι διακρατικές συμφωνίες σε υψηλό επίπεδο στο μέλλον να άρουν τα όποια εμπόδια στο διμερές εμπόριο και να ανοίξει περαιτέρω η ρωσική αγορά για τα ελληνικά και δραμινά αγροτικά προϊόντα και κρασιά.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παπαδόπουλος προσέφερε στον Ρώσο Πρόξενο δύο φιάλες κρασί τοπικής ετικέτας και αναμνηστικό δώρο-ενθύμιο, που αφορά την ιστορία και τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής της Δράμας.

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη στο Δήμο Προσοτσάνης

 

Στη συνέχεια ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξάντερ Στσερμπακόφ, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Προσοτσάνης.

Στο Δημαρχείο τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης μαζί με τους Αντιδημάρχους του Δήμου και συζήτησαν σε πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα θέματα που αφορούν κυρίως την ενέργεια, την κτηνοτροφία αλλά και γενικά θέματα του Δήμου.

Κατόπιν επισκέφτηκαν το Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη οπού πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και παράλληλα ο Πρόξενος ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό της νέας Δημοτικής Αρχής στον τομέα του τουρισμού. Ο κ. Στσερμπακόφ έδειχνε εμφανώς ενθουσιασμένος τόσο από το επιβλητικό Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη όσο και από την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξής του τουρισμού στην περιοχή.

Η ξενάγηση του κ. Αλεξάντρ Στσερμπακόφ στο Δήμο Προσοτσάνης ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο οινοποιό Παυλίδη. Στη συνέχεια σε εστιατόριο της περιοχής, παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του δίνοντας τη δυνατότητα στον Πρόξενο να γευτεί τοπικά προϊόντα και εδέσματα.

Με τις θετικότερες εντυπώσεις αποχώρησε ο κ. Αλεξάντρ Στσερμπακόφ από το Δήμο, για τη θερμή υποδοχή, τη φιλοξενία και τη μελλοντική προοπτική εποικοδομητικής συνεργασίας.