«Ορισμό του ψεύδους» χαρακτήριζαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, δημοσίευμα που έκανε λόγο περί αιχμαλωσίας του Έλληνα προξένου στη Μαριούπολη, ο οποίος μαζί με την αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ απομακρύνονται από την Ουκρανία.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρόξενος θα αναχωρήσει μέσα στην ημέρα, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε διαρκή επαφή μαζί του.

Υπενθυμίζεται πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους ξεκίνησε την Τρίτη 15 Μαρτίου. Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ.

Διαβάστε επίσης:

 

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης είναι ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που εγκατέλειψε την εμπόλεμη Μαριούπολη. Βρισκόταν στο καταφύγιο από τις 28 Φεβρουαρίου χωρίς καθαρό αέρα, χωρίς συνθήκες υγιεινής, με λιγοστά τρόφιμα και με αδυναμία επικοινωνίας. Μέσα στο καταφύγιο βρίσκονταν 100 περίπου άτομα, ο Έλληνας πρόξενος, οι υπάλληλοι του ΟΑΣΕ, Ουκρανοί, που κατέφυγαν εκεί. Αρκετοί με οικογένειες και μικρά παιδιά. Μάλιστα, ένα παιδί είχε γεννηθεί 6 μέρες πριν πάνε στο καταφύγιο.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: ethnos.gr