ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΓΓΑΛΟΥ

 

 

  • «Θα αγωνιστώ για την ανάκτηση της χαμένης ελπίδας των κατοίκων του Νομού μας»
  • «Δεν μπορούσα άλλο να είμαι άπραγος θεατής των εξελίξεων»
  • «Θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί το βήμα του λόγου σε νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, για να έρθει μαζί με αυτά ο αέρας της αλλαγής»
  • «Παροτρύνω τους Δραμινούς να με εμπιστευτούν και τους υπόσχομαι ότι θα σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και αντάξιος της εμπιστοσύνης τους»

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο ιατρός και υπ. Βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Δράμας κ. Παναγιώτης Μάγγαλος. Στη συνέντευξή του ο κ. Μάγγαλος αναφέρεται στους λόγους που αποφάσισε να είναι υποψήφιος, στο ενδιαφέρον που διαπίστωσε ότι υπάρχει από τους πολίτες για την πολιτική, αλλά και σε όσα πρέπει να γίνουν για να αναστραφεί η κατάσταση στο Νομό Δράμας. Επιπλέον, ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. εξηγεί για ποιους λόγους ένας πολίτης πρέπει να ψηφίσει τη Ν.Δ., αλλά και γιατί να επιλέξει τον ίδιο προσωπικά για να τον εκπροσωπήσει στην επόμενη Βουλή.

 

Απομένουν λίγες ημέρες για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα;

Είμαι πολύ αισιόδοξος. Λαμβάνω πολύ θετικά μηνύματα από τον κόσμο. Ο κόσμος θέλει την αλλαγή, τα νέα πρόσωπα στην πολιτική. Επιζητά την ανανέωση. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε αυτό το μήνυμα μέσω της επιλογής των υποψηφίων που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτιά μας σε όλη τη χώρα. Θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί το βήμα του λόγου σε νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, για να έρθει μαζί με αυτά ο αέρας της αλλαγής. Η Ελλάδα αλλάζει. Η Δράμα αλλάζει.

Δεν είμαι απλά αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, είμαι αισιόδοξος για τη Δράμα. Αξίζει να πω, πως παρακινήθηκα από τους συμπολίτες μου να συμμετάσχω στα κοινά. Όταν αυτή η παρακίνηση έγινε ώθηση, αποφάσισα να θέσω εαυτόν στην κρίση των Δραμινών. Τώρα, τους παροτρύνω να με εμπιστευτούν και τους υπόσχομαι ότι θα σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.

 

Η κλασική ερώτηση σε κάθε εμπλεκόμενο για πρώτη φορά με τα κοινά είναι γιατί έλαβε αυτή την απόφαση. Εσείς, γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφιος Βουλευτής;

Από μικρή ηλικία είχα έντονες κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες και προβληματισμούς Αυτό με ώθησε να εμπλακώ με τα κοινά. Υπήρξα ιδρυτικό μέλος των Μ.Α.ΚΙ στην 1η ιδρυτική ολομέλεια στην Δράμα και ακολούθως υπεύθυνος του Μαθητικού στη Δράμα. Θεωρώ ότι είμαι μαχητής και αγωνίζομαι για το κοινό συμφέρον. Δεν έχω προκαταλήψεις και πιστεύω στις ικανότητες των ανθρώπων, αλλά και στις συνεργασίες.

Στη Δράμα, δεν μπορούσα άλλο να είμαι άπραγος θεατής των εξελίξεων. Έχω κι εγώ παιδιά και θέλω, όπως και τα δικά μου, έτσι και τα παιδιά όλων των Δραμινών να έχουν μέλλον και ελπίδα. Μια ελπίδα που μας την έχουν στερήσει. Σε αυτήν την προσπάθεια θέλω να είμαι αρωγός. Πιστεύω σε αυτή την προσπάθεια! Θέλω να προσφέρω στην πόλη μου!

 

Έχοντας έστω αυτή τη σύντομη εμπειρία της προεκλογικής περιόδου, θεωρείτε ότι ο κόσμος ασχολείται με την πολιτική; Υπήρξε ενδιαφέρον από τους συμπολίτες σας;

Για να είμαι ειλικρινής θεωρούσα ότι ο κόσμος αδιαφορεί για την πολιτική στη Δράμα. Από την σύντομη, χρονικά, προεκλογική μου εκστρατεία έλαβα διαφορετικά μηνύματα. Ο κόσμος ανησυχεί, έχει προβληματισμούς. Έχει συνειδητοποιήσει ότι οι επιλογές του καθορίζουν τη ζωή του. Πλέον, υπάρχουν ενεργοί πολίτες. Ο νέοι μας συμμετέχουν, παρακολουθούν, αποφασίζουν. Νομίζω ότι πλέον ωριμάσαμε όλοι πολιτικά. Οι Δραμινές και οι Δραμινοί είναι πλέον έμπειροι ψηφοφόροι. Έχουν πολιτική άποψη που μπορούν να την υποστηρίξουν. Δεν μπορείς να τους ξεγελάσεις με λόγια κενά περιεχομένου. Περπατώντας στους δρόμους, συζητώντας μαζί τους αυτά τα μηνύματα έλαβα.

 

Υπάρχουν ελπίδες για τη Δράμα; Σας ερωτώ, γιατί είναι κοινά αποδεκτό ότι ο Νομός μας υστερεί, έχει μείνει πίσω… Μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση;

Νομίζω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Ή τώρα ή ποτέ! Η αρνητική πορεία της Δράμας δύναται και πρέπει να σταματήσει. Χρειάζεται να αναδείξουμε τον πλούτο μας και τους ικανούς ανθρώπους μας που δεν είναι λίγοι! Χρειάζονται νέες θέσεις εργασίας, καλοπληρωμένες. Χρειάζονται νέες επενδύσεις στο Νομό. Χρειάζεται οδική σύνδεση για την ανάπτυξη του Νομού. Χρειάζονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας στήριξη στις δύσκολες στιγμές τους, που δεν είναι λίγες. Χρειάζεται ένα όραμα. Φυσικά, το όραμα από μόνο του δεν αρκεί. Χρειάζεται και κάποιον να το επιδιώξει να το κυνηγήσει. Κάποιον που απέδειξε, στην πραγματική ζωή και όχι με εικασίες, ότι μπορεί να δημιουργήσει. Μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όραμα. Αυτό ακριβώς είναι και το δικό μου όραμα.

Ποιες θα πρέπει να είναι οι τοπικές προτεραιότητες από εδώ και πέρα; Πού πρέπει να δοθεί έμφαση;

Ανάδειξη του τοπικού μας πλούτου, στήριξη του αγροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού μας, αναβάθμιση της Υγείας και του Νοσοκομείου μας, σύνδεση με τον κεντρικό οδικό άξονα και νέες θέσεις εργασίας, δια μέσω της διευκόλυνσης των επενδύσεων, που άλλωστε είναι κύριο μέλημά μας, στη Νέα Δημοκρατία. Εγώ θα είμαι ένθερμος υποστηρικτής της υλοποίησης των παραπάνω. Δεν χρειαζόμαστε άλλες αναφορές στα προβλήματα, χρειαζόμαστε λύσεις. 25 χρόνια δεν έχουμε οδική σύνδεση. Δεν υπάρχει προσδοκία ανάπτυξης κάπου, όπου δεν υπάρχει καν δρόμος.

 

«Ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα» είναι το κεντρικό σύνθημα της Ν.Δ. σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Τι πρέπει να περιμένουν οι Έλληνες από τη Ν.Δ. και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης είναι οραματιστής. Οραματίζεται μια διαφορετική Ελλάδα. Μια Ελλάδα που της αξίζει καλύτερα. Μια Ελλάδα που οι πολίτες της θα προσπαθούν και θα ανταμείβονται για τον μόχθο τους. Όχι για τις γνωριμίες τους. Μια Ελλάδα που θα ανταμείβει τα παιδιά της. Δεν θα τα τιμωρεί. Αυτό πρεσβεύουμε στη Ν.Δ. και για αυτό θα αγωνιστώ κι εγώ στο πλευρό του. Αυτές νομίζω πως πρέπει να είναι και οι προσδοκίες του κάθε Έλληνα. Μια δίκαιη Ελλάδα με ίσες ευκαιρίες για όλους, που ανταμείβει και φροντίζει τα παιδιά της. Ότι ακριβώς λέει και το σύνθημά μας στη Νέα Δημοκρατία, «Ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα».

 

Γιατί σε αυτές τις εκλογές ένας ψηφοφόρος να επιλέξει τη Ν.Δ.;

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο που έχουμε μπει και κυνηγάμε την ουρά μας, ας μου επιτραπεί η έκφραση. Λέμε την αλήθεια, προτείνουμε λύσεις. Η χώρα χρειάζεται λύσεις στα προβλήματα που διαιωνίζονται. Χρειάζεται αποφασιστικότητα. Χρειάζεται ικανούς ανθρώπους. Ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι τα καταφέρνουν, στην πραγματική ζωή. Στον εργασιακό στίβο μάχης. Εμείς έχουμε και τον τρόπο και τη θέληση να το προσπαθήσουμε. Θα δώσουμε μάχη σε τρεις πυλώνες.

Σε αυτόν της οικονομίας μας, με δραστικά μέτρα όπως μείωση της φορολογίας, τόνωση των αγροτών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση του παράλογου ΦΠΑ και κατάργησή του σε επιχειρήσεις με τζίρο έως 25,000. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Σε αυτόν της εργασίας με αύξηση του κατώτατου μισθού, εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα, αξιοπρεπείς συντάξεις στους ανθρώπους που προσέφεραν.

Και τέλος σε αυτόν της οικογένειας. Θα δώσουμε κίνητρα στον ιερό θεσμό της οικογένειας, όπως 2000€ για κάθε νεογέννητο παιδί και επιπλέον αφορολόγητο 1000€ για κάθε παιδί, ετησίως. Επιδόματα σε τρίτεκνες οικογένειες και παιδικούς σταθμούς για όλους. Μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω των χρεώσεων ΥΚΩ και του ειδικού τέλους της ΕΡΤ

Ταυτόχρονα, με όλα αυτά, ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις. Η Νέα Δημοκρατία κι εμείς που συμπορευόμαστε μαζί της είμαστε φιλικοί προς τις επενδύσεις. Δεν είναι τυχαίο που ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι τα πρώτα μέτρα που θα εφαρμόσει, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, είναι η πλήρης αποδέσμευση των αδειοδοτήσεων του Ελληνικού και η μείωση της φορολογίας. Η θέση του αυτή δείχνει τις προθέσεις του, για τόνωση της οικονομίας και ώθηση στην ανάπτυξη. Αυτά όλα δεν είναι λόγια. Είναι ένα κοστολογημένο πρόγραμμα.

 

Και γιατί να επιλέξει εσάς προσωπικά να τον εκπροσωπήσετε στη Βουλή;

Γεννήθηκα και ζω στη Δράμα. Είμαι κι εγώ Δραμινός. Είμαι δικός τους άνθρωπος, είμαι βιοπαλαιστής. Είμαι κι εγώ σαν κι αυτούς. Ζω στη Δράμα από μικρό παιδί, βιώνοντας τα ίδια προβλήματα που έχει ο τόπος. Είναι και τα δικά μου προβλήματα. Τους καλώ να μου δώσουν τη δύναμη να τα αλλάξω. Θέλω και μπορώ να τους υποσχεθώ ότι θα αφοσιωθώ στο έργο αυτό με ενθουσιασμό, προγραμματισμό και επιμονή. Τους ζητώ να με εμπιστευτούν.

Επιπλέον, έχω όραμα, αλλά και προτάσεις. Ακριβώς όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πιστεύουμε σε ένα σκοπό και θα παλέψουμε να τον πραγματοποιήσουμε. Πιστεύουμε στην Ελλάδα, Πιστεύω στην Δράμα. Αξίζουν τα παιδιά μας να έχουν όραμα, μέλλον. Αξίζουμε όλοι μας καλύτερα. Αυτός είναι ο δικός μου στόχος.

 

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους δραμινούς συμπολίτες μας, ενόψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής;

Στις Δραμινές και στους Δραμινούς έχω να πω ότι ήρθε ο καιρός να πιστέψουν στο μέλλον τους. Θέλω να γυρίσουν τα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν, θέλω να δημιουργήσουμε μαζί, θέλω να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Εγώ έχω τη διάθεση. Τους καλώ να μου δώσουν τη δύναμη. Μπορώ να τους υποσχεθώ ότι θα αφοσιωθώ στο έργο αυτό με ζήλο, προγραμματισμό και επιμονή. Τους ζητώ να με εμπιστευτούν.

Δηλώνω υπεύθυνα ότι θα παραμείνω στις επάλξεις και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον τόπο μου και μετά τις εκλογές. Θα αγωνιστώ για την ανάκτηση της χαμένης ελπίδας των κατοίκων του Νομού μας.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μου να έρθουν να ψηφίσουν και να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την δική μου, στις εκλογές στις 7 Ιουλίου. Να πιστέψουν στο όραμά μας για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια καλύτερη Δράμα.

Το σύνθημά μου, αποτελεί και τη δέσμευσή μου.

Η ΔΡΑΜΑ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

Σύντομο βιογραφικό Π. Μάγγαλου

 

Ο Παναγιώτης Μάγγαλος γεννήθηκε στη Δράμα στις 09/06/1958 από την Δέσποινα και τον Χρήστο Μάγγαλο, βραβευθέντα με πολεμικό σταυρό επί ανδραγαθία, υπαξιωματικό Χωροφυλακής.

Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Χατζοπούλου, έχουν 2 θυγατέρες, την Δέσποινα 24 ετών φοιτήτρια Ιατρικής (5ο έτος) και την Αναστασία 22 ετών, ποδολόγο. Έχει έναν μικρότερο αδελφό, τον Κωνσταντίνο Μάγγαλο, ιατρό ειδικό γαστρεντερολόγο, ελεύθερο επαγγελματία στη Δράμα.

Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Α.Π. Θεσσαλονίκης κατόπιν Πανελληνίων εισαγωγικών εξετάσεων και αποφοίτησε σε 6 έτη (1977-1983). Μετεκπαιδεύτηκε στο Course Επείγουσα Ιατρική στο Wayne State Hospital, Detroit, USA (1983). Ειδικεύτηκε στην Μαιευτική-Γυναικολογία στο Π.Γ.Ν. Καβάλας και στο Π.Γ.Ν. Αλεξάνδρας, Αθήνα (1987-1991) και κατόπιν εξειδικεύτηκε στην υπογονιμότητα στο Jones Institute, University of Virginia, Medical School, USA.

Κατατάχτηκε στο κέντρο Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου – ΛΥΒ Άρτας. Επιλέχθηκε ως πρώτος στην τάξη του για Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός στη σχολή Δοκίμων. Μετά την αποφοίτηση, τοποθέτηση ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός στο 210 Τάγμα ΥΓ και κατόπιν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ενδιαμέσως επιλέχθηκε ως ο μοναδικός Έφεδρος Αξιωματικός Υγειονομικού της σειράς του για φοίτηση στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και ευδοκίμως αποφοιτώντας του απενεμήθη η ειδικότητα του Αξιωματικού Ψ.Π. (Ψυχολογικού Πολέμου). Συνολική διάρκεια θητείας 28 μήνες (1984-1987). Κλήθηκε σε διάφορες ασκήσεις ετοιμότητας εν εφεδρεία κατά καιρούς, σήμερα φέρει τον βαθμό του Λοχαγού Ιατρού. Είναι μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών στη Δράμα με πολυσχιδή δραστηριότητα (παρελάσεις, εκδηλώσεις κ.ά.).

Από το 1991-σήμερα εργάζεται στο Ιδιωτικό του Ιατρείο στη Δράμα – Κέντρο Υπογονιμότητος. Διετέλεσε από το 1992-2000 Ιδρυτικός Εταίρος και διαχειριστής της Γενικής Χειρουργικής Κλινικής «ΠΑΝΑΓΙΑ», από το 2001-2005, είναι Ιδρυτικός Εταίρος και διαχειριστής της ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ κλινικής “ΠΑΝΑΓΙΑ”, από το 2009-σήμερα Ιδρυτικός Μέτοχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας MEDISOL ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε. – “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” ψυχογηριατρικές κλινικές και από το 2011 – σήμερα Ιδρυτικός Μέτοχος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας με υπό κατασκευή κλινική MEDISOL ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε. – «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» ψυχογηριατρικές κλινικές.

Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τα κοινά, καθώς υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Μ.Α.ΚΙ στην 1η ιδρυτική ολομέλεια στην Δράμα και ακολούθως υπεύθυνος Μαθητικού στη Δράμα (1975-1976). Διετέλεσε μέλος της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ στη Θεσσαλονίκη, Ιατρικής/ΟΝΕΔ (1977-1983), ενώ από το 1987-1991 είναι εκλεγμένο μέλος της 5μελούς Επιστημονικής Επιτροπής και του Σωματείου Εργαζομένων στο Π.Γ.Ν. Καβάλας.

Έχει συμμετάσχει σε 37 Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια. Είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Γονιμότητας (American Fertility Society) και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (European Society of Human Reproduction & Embriology).

Μιλάει καλά Αγγλικά και είναι καλός χειριστής των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων.