Σε απόγνωση βρίσκεται 47χρονος κάτοικος του Ηρακλείου στην Κρήτη ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας (καρδιακά και αναπνευστικά) και μέρα με την ημέρα κινδυνεύει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Και αυτό γιατί αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο λογαριασμό των 2.500 ευρώ αφού σε κάθε νέο λογαριασμό συσσωρεύονται νέα χρέη ενώ θα πρέπει διαρκώς να διαπραγματεύεται με τα χρέη των προηγούμενων μηνών.

Παρά τον υπέρογκο κάθε φορά λογαριασμό ο πάροχος του ρεύματος τον ενημερώνει ότι υπάρχει κίνδυνος αποκοπής της σύνδεσης και παρά την προσπάθεια του για ρύθμιση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει αφού σε κάθε νέο λογαριασμό, με τα υπέρογκα ποσά και τις χρεώσεις λόγω της ενεργειακής κρίσης, χάνει την ρύθμιση και πρέπει να κάνει νέα αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα δυσβάσταχτα έξοδα.

Διαβάστε επίσης:

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το cretapost, ο 47χρονος έχει λάβει επιδότηση 192 ευρώ/4μηνο, το οποίο όμως είναι σταγόνα στον ωκεανό για εκείνον και την οικογένεια του.

Ρεύμα
Ρεύμα

Το ιστορικό

 

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 47 ετών, ο οποίος κατοικεί με την σύζυγο του στην ευρύτερη περιοχή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, και – μέσα από το cretapost – θέλησε να εκφράσει μια ύστατη κραυγή αγωνίας καθώς τα χρέη και η απελπισία τον κυριεύουν αφού δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

 

Ο κ. Γ.Θ. εργάζονταν ως οδηγός φορτηγών και ζούσε μία ήρεμη και αξιοπρεπή ζωή όταν οι ασθένειες – η μία μετά την άλλη – του χτύπησαν την πόρτα και πιο συγκεκριμένα πάσχει από ανεύρυσμα ανιούσας αορτής, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμοπάθεια (ΧΑΠ) η οποία του προκαλεί υπνική άπνοια ενώ είναι υποχρεωμένος να κοιμάται με bipap μηχάνημα το οποίο υποστηρίζει την αναπνοή του ενώ λαμβάνει καθημερινά και ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: ethnos.gr