Ο Δήμος Προσοτσάνης έλαβε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) με στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) αποτελεί ολοκληρωμένο σχέδιο χωροθέτησης δημοσίως προσβάσιμων σημείων φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) και θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, με στόχο την προώθηση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς (ηλεκτρικών οχημάτων και ελαφρών προσωπικών οχημάτων όπως ποδήλατα, πατίνια κ.α.).

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση, για την καταγραφή των απόψεων πολιτών και φορέων, τόσο σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, όσο και με την χωροθέτηση των σημείων φόρτισης Ηλεκτρονικών Οχημάτων, εντός των ορίων του Δήμου Προσοτσάνης, με σκοπό τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και χρηστικού δικτύου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου.

Τα αποτελέσματα της Διαβούλευσης, η οποία θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 24 Μαρτίου, θα ληφθούν υπόψη στον τελικό σχεδιασμό και στην επιλογή της βέλτιστης λύσης ως προς την χωροθέτηση του δικτύου των σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Για συμμετοχή στη διαβούλευση κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScOEM24LSmGJOP-BZg7wVvQvaHPN-j8ITb1hZ0lSYSFl6Iqmg/viewform?usp=sf_link

Για να δείτε τον σχετικό χάρτη κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο (απαιτούνται κωδικοί Google):

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1qa8Yu7xe-k0Y8fDf4cipgF6POz3Y2bvm&usp=sharing