ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

Τις παιδικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας στην Εξοχή του Κ. Νευροκοπίου επισκέφτηκε το απόγευμα της Δευτέρας 9 Ιουλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος. Ο Σεβασμιώτατος Δράμας τέλεσε αγιασμό, με αφορμή την έναρξη της νέας κατασκηνωτικής περιόδου, παρουσία όλων των παιδιών που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο και τους ευχήθηκε να έχουν ευχάριστη και πολλαπλώς ωφέλιμη διαμονή, λαμβάνοντας τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια για το μέλλον.

Τον Μητροπολίτη κ. Παύλο υποδέχτηκαν ο πατέρας Σεβαστιανός και ο αρχηγός της κατασκήνωσης κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος. Παρών ήταν επίσης ο πατέρας Κωνσταντίνος Κλαμπώνης από την Αδελφότητα Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» (Αθήνα), ο οποίος έχει διατελέσει Ιεροκήρυκας της Ι.Μ Σερρών επί σειρά ετών.

Ο Σεβασμιώτατος Δράμας ξεναγήθηκε στους χώρους της κατασκήνωσης και συνομίλησε τόσο με τους ομαδάρχες όσο και με τις εθελόντριες κυρίες και δεσποινίδες των κατασκηνώσεων, χάρη στις άοκνες προσπάθειες των οποίων υπάρχει υψηλό επίπεδο φιλοξενίας στις κατασκηνώσεις.

Η λειτουργία της κατασκήνωσης ξεκίνησε το 1996, η φιλοξενία των παιδιών είναι δωρεάν και γίνεται ανά περιόδους ανάλογα με την ηλικία και το φύλο. Συνολικά φιλοξενούνται περισσότερα από 500 παιδιά διαφόρων ηλικιών, αγόρια και κορίτσια, σε έναν εξαιρετικά όμορφα διαμορφωμένο χώρο, μέσα στη φύση. Τα παιδιά, κατά την παραμονή τους, ενισχύονται πνευματικά, ενώ ψυχαγωγούνται και αθλούνται με τρόπο αγνό. Παράλληλα συμμετέχουν σε εποικοδομητικές συζητήσεις, ενώ μαθαίνουν να συμβιώνουν μεταξύ τους. Οικονομικά το κόστος για τη φιλοξενία καλύπτεται από την Ι.Μ. Δράμας, η οποία δίνει με τον τρόπο αυτό διέξοδο στη νεολαία, ενώ η συμβολή των εθελοντών στην εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης είναι καταλυτική.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα με την ηλικία και το φύλο φιλοξενούνται τα παιδιά σε κατασκηνωτικές περιόδου. Στις 9 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η περίοδος για τα κορίτσια που θα φοιτήσουν στο Λύκειο. Η τρέχουσα περίοδος, από 9 μέχρι τις 16 Ιουλίου, αφορά τα αγόρια που θα φοιτήσουν στη Γ’ Γυμνασίου και στο Λύκειο και ακολουθούν περίοδοι για τα αγόρια που θα φοιτήσουν στην Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου (από 16 έως 23 Ιουλίου) και για τα κορίτσια που θα φοιτήσουν στην Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου (από 23 έως 30 Ιουλίου).