Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, εορτή της Σύναξις των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Δράμας στις 19:00 θα γίνει η παρουσίαση βιβλίου της βιογραφίας του Μακαριστού Γέροντος Ιωακείμ Ιερομόναχου, Δικαίου της Ιεράς Παντοκρατορινής Κοινοβιακής Σκήτης Προφήτου Ηλιού, Αγίου Όρους.

Επίσης το διήμερο 9 – 11 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας στον περιβάλλοντα χώρο με έργα από τον Αγιον Όρος και την ζωή του Μακαριστού Γέροντος Ιωακείμ, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Λουκά Λίλιου.

 

Ο Γέροντας Φιλήμων θα λειτουργήσει στον Καλό Αγρό Δράμας

 

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 07:00, ο Δικαίος της Ιεράς Σκήτης Προφήτου Ηλιού, Γέροντας Φιλήμων – στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Καλού Αγρού Δράμας – θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από Ιερομονάχους του Αγίου Όρους και τον εφημέριο Πατέρα Γεώργιο, πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Γέροντος Ιωακείμ.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί όπως τιμήσουν με την παρουσία τους, την πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Δικαίου Γέροντος Φιλήμονος στη Δράμα.