Η συνέχεια, η συνέπεια και ο προγραμματισμός χαρακτηρίζουν τις οργανωμένες κοινωνίες και τα αντίστοιχα κράτη ως υπόσταση. Στη χώρα μας οι εκάστοτε κυβερνήσεις διατυμπανίζουν στα διεθνή οικονομικά φόρα τα πλεονεκτήματα που έχουμε ως χώρα για να έρθουν οι επενδύσεις που τόσο ανάγκη έχουμε ως ελεύθερη οικονομία.

Εδώ όμως τα χαρακτηριστικά της συνέπειας, της συνέχειας και της ανταπόκρισης στα διεθνή ισχύοντα είναι το ζητούμενο ως χώρα και «φήμη» μας ως χώρα των εκπλήξεων είναι «χειρόφρενο».

Το ίδιο σχετικά ισχύει και στο εσωτερικό της χώρας, αφού ο προγραμματισμός της κάθε οικογένειας ή συνόλου δεν είναι μακροχρόνιος, καθώς οι παγίδες των «εκπλήξεων» παραμονεύουν.

Έτσι, νόμοι, διατάγματα, έρχονται, φεύγουν και η αξιοπιστία αναζητείται…

 

Το μανιτάρι

 

 

Με απόφαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ο κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ορίστηκε αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών για της Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παράλληλα, ο κ. Παπαθεοδώρου συνεχίζει τις επισκέψεις του και τις επαφές του με φορείς του α’ βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, επισκέφτηκε το ακριτικό Κ. Νευροκόπι, όπου συνάντησε το Δήμαρχο κ. Γιάννη Κυριακίδη και τους Αντιδημάρχους του. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου, «συζητήσαμε μείζονα ζητήματα της περιοχής και δρομολογήσαμε κάποιες από κοινού κινήσεις». Επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. παραβρέθηκε στην κοπή πίτας των υπαλλήλων του Δήμου. «Μέχρι το τέλος της τετραετίας θα πατήσουμε κάθε σπιθαμή του ευλογημένου μας τόπου», υπογράμμισε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. παραβρέθηκε την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2019 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου. Με την επίσκεψη αυτή, όπως ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου, «ολοκληρώθηκε μια σειρά επισκέψεων στα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δήμων του Νομού». Ο κ. Παπαθεοδώρου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Δοξάτου κ. Θέμη Ζεκερίδη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Γιάννη Χαριτωνίδη για την υποδοχή και επεσήμανε: «Η συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων είναι ζώσα και επωφελής για τον τόπο, ενώ εμείς από την πλευράς μας εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Το σπανάκι

 

 

Μετά τη σύσταση του Σωματείου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας και την εκλογή του Δ.Σ. έχει ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής μελών. Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει μέλος του Σωματείου, να ενημερώνεται και να συμμετέχει στις δράσεις του αλλά και να καταθέτει τις δικές του ιδέες και προτάσεις, μπορεί να αποστείλει το όνομα, την ηλεκτρονική διεύθυνση και, εφόσον επιθυμεί το τηλέφωνό του στο προσωπικό email του Προϊσταμένου της Εφορείας Δράμας [email protected]

 

Το σέλινο

 

 

Ο μεγάλος αριθμός μαθητών με γρίπη την περίοδο που διανύουμε έχει ως αποτέλεσμα σε πολλά από τα σχολεία του Νομού να απουσιάζει μεγάλο ποσοστό παιδιών και γενικότερα να υπάρχει ενδεχόμενο ακόμη μεγαλύτερης εξάπλωσης ιώσεων, λόγω της παρουσίας στην εκπαιδευτική διαδικασία παιδιών που δεν έχουν αναρρώσει πλήρως, μεταφέροντας έτσι ασθένειες το ένα στο άλλο.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων σε δύο Δήμους του Νομού Δράμας λήφθηκε απόφαση από τους αντίστοιχους Δημάρχους να παραμείνουν κλειστά κάποια σχολεία στα διοικητικά όρια των Δήμων τους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θόδωρος Αθανασιάδης αποφάσισε την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στην κοινότητα Προσοτσάνης, «προκειμένου να αντιμετωπισθεί η διασπορά των ιώσεων και να επιτευχτεί η γρηγορότερη ανάρρωση, του μεγάλου αριθμού των μαθητών που νοσούν». Αντίστοιχη απόφαση, για να παραμείνουν κλειστά μόνο τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κ. Νευροκοπίου το διήμερο Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 έλαβε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κυριακίδης.

 

Το κρεμμυδάκι

 

 

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Κοτανίδης, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο χρονικό διάστημα και νοσηλευόταν για περίπου δύο εβδομάδες στην εντατική. Ο Γιώργος Κοτανίδης ουσιαστικά, χωρίς να έχει γεννηθεί στη Δράμα, είχε στενούς δεσμούς με την περιοχή, ζώντας εδώ ένα μέρος της παιδικής του ηλικίας. Όπως είχε αναφέρει, σε συνέντευξή του στο popaganda.gr, «γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη αλλά ο πατέρας μου ήταν δικαστικός κι έτσι βρεθήκαμε στη Δράμα όπου μείναμε μέχρι να τελειώσω το δημοτικό. Έχω εξαιρετικές παιδικές αναμνήσεις από αυτήν την πόλη, την γεμάτη πρόσφυγες».

 

Το λεμόνι