ΑΡΘΡΟ

του Παναγιώτη Χατζηγεωργίου

Δικηγόρου Δράμας και μέλους της ΣΕ της Νέας Αριστεράς

Μην καρτεράτε να λυγίσουμε! Η Νέα Αριστερά ήρθε για να μείνει!

 

Προ ημερών αγαπημένος φίλος περνούσε από το προεκλογικό μας τσαρδάκι της Νέας Αριστεράς. Με είδε από μακριά να στήνω τα τραπεζάκια έξω. Να τακτοποιώ το προεκλογικό μας υλικό.

Φίλος, έχω την εντύπωση ότι ποντάρεις πάλι σε κουτσό άλογο, μου φώναξε.

Ενθυμούμενος τότε που έγινα Γραμματέας του ΣΥΝ το 2003, όταν είχαμε στη Δράμα μόλις 1,8%. Ότι έφυγα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τις εποχές της ανόδου του, τότε που είχε καβαλήσει το κύμα του λαϊκισμού και κάλπαζε για την εξουσία. Ότι στήναμε 4 άνθρωποι στη Δράμα τη Δημοκρατική Αριστερά. Ότι εγώ δεν γύρισα στο μαντρί, ούτε μετά το 2019. Ότι παρέμεινα έως πρόσφατα και επί 5 χρόνια ανένταχτος.

Και αναλογιζόμενος ότι τώρα επαναδραστηριοποιήθηκα με το νέο αυτό πολιτικό φορέα, που έκανε ένα αβέβαιο σάλτο. Σε μια άνυδρη πολιτικά περίοδο. Με την ΜΕΤΑπολιτική και το λάιφ στάιλ να κυριαρχούν. Ευελπιστώντας πως θα συμβάλλουμε στην ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΟΚ, έχεις δίκιο, του αποκρίθηκα. Μοιάζει με σάλτο μορτάλε το εγχείρημά μας. Ναι έχεις δίκιο. Κουτσό και λαβωμένο το άλογο της Νέας Αριστεράς. Αλλά καθαρόαιμο!!!

Ναι ο Σακελλαρίδης δεν είναι Τεντόγλου. Ναι η Αχτσιόγλου δεν είναι Άννα Κορακάκη. Ναι η Ιφιγένεια Καμτσίδου δεν είναι Κατερίνα Στεφανίδη. Πράγματι με τέτοια στελέχη και υποψηφίους δεν πάμε για χρυσά μετάλλια.

Ναι έχεις εν μέρει δίκιο. Και στην πολιτική πράγματι μετράει το να ανέβεις στο βάθρο. Να διακριθείς. Να εκλέξεις Βουλευτή. Δεν αρκούν μόνο το ήθος, η εντιμότητα, η ιστορία σου, η προσφορά σου και η διαδρομή σου.

ΟΚ φίλος. Μπορεί και πρέπει να έχουμε και τέτοιους στόχους. Μπορεί να μην έχουμε στις τάξεις μας έναν Τεντόγλου, μια Κορακάκη, μια Στεφανίδη. Να μην παίρνουμε χρυσά μετάλλια. Είχαμε όμως αξιολογότατους υποψήφιους. Όπως την Κατερίνα Σαράντη, αθλήτρια του παρατριάθλου με χάλκινο μετάλλιο.

ΟΚ φίλος. Με ξέρεις εδώ και πάνω από 30 χρόνια τώρα. Δεν είχα και δεν έχω όνειρο να γίνω Βουλευτής, να πάρω οφίτσια και θέσεις. Ένας απλός ιδεαλιστής είμαι. Ένας εθελοντής στις μάχες της Κοινωνίας και της Αριστεράς.

Προσωπικά με ικανοποιεί, αν έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου για να προβάλλουμε αξίες, ήθη και οράματα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς. Αν κύλισε λίγο ο τροχός. Για καλύτερη ζωή. Για ειρήνη. Για περισσότερη και καλύτερη δημοκρατία. Για να κυβερνηθεί καλύτερα η χώρα.

Αν συνέβαλα κι αν με τη Νέα Αριστερά θα συμβάλλουμε στην ανασύνθεση του πολιτικού τοπίου. Στη συνεργασία αριστερών, κεντροαριστερών και οικολογικών δυνάμεων. Για μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Αν θα συμβάλλουμε και στην προώθηση και επίλυση τοπικών προβλημάτων. Όπως το να σώσουμε το Νοσοκομείο μας από την κατάρρευση. Συνεργαζόμενοι με άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Γιατί δεν αρκούν κινήσεις και πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει ως κόμμα προς αυτή την κατεύθυνση. Και δεν μας πτοεί το γεγονός ότι άλλοι απόντες και άκαπνοι πήραν πολύ περισσότερους ψήφους από μας στη Δράμα.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ.

Χάσαμε τη μάχη των ευρωεκλογών. Όχι και τον πόλεμο. ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ. Ούτε το δεξιό κατεστημένο και οι ελίτ. Ούτε και φίλιες δυνάμεις που θέλουν τον καταποντισμό μας.

ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΛΥ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΣΕΙ!!!