Με οδηγό τη φετινή μας θεματική “Κλίμα και Κλιματική αλλαγή”, η επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” σε συνδιοργάνωση με το Pangeo Travel, στο πλαίσιο του έργου “Παγγαιόραμα”, θα πραγματοποιήσει την 3η ημερήσια βιωματική εκδρομή στο ιστορικό Παλαιοχώρι του Δήμου Παγγαίου. Σημαντική είναι η συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και μελών Οψόμεθα, οι οποίοι με τις γνώσεις τους θα μας ενημερώσουν για τις επιπτώσεις και τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδρομής, θα μας υποδεχθεί ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχωρίου.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στο μοναδικού κάλλους μονοπάτι για το “Βρανόκαστρο”, καθώς και ξενάγηση στο Βυζαντινό κάστρο «Βρανόκαστρο» ή «κάστρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Εκεί θα μάθουμε για την ιστορία του και θα απολαύσουμε τη θέα του Πάρκου Φιλίππων.

Θα επισκεφθούμε τους χώρους του Πολιτιστικού Συλλόγου, το Λαογραφικό Μουσείο και θα έρθουμε σε επαφή με τοπικά ήθη και έθιμα. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ζωντανή παρουσίαση του εθίμου “Τσάνια” και θα μάθουμε, μέσα από μια βιωματική δράση, τα μυστικά για το πώς φτιάχνονται τα τοπικά πεντανόστιμα σαρμαδάκια.

Στο τέλος, θα ακολουθήσει περιήγηση στα Τενάγη Φιλίππων και στο μεγάλο κανάλι με τη συνοδεία του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Παγγαίου. Εκεί θα ενημερωθούμε για τα προβλήματα, τις δυνατότητες επίλυσης τους, για τη σημερινή κλιματική κατάσταση και τις προβλέψεις για το μέλλον.

Η κλιματική αλλαγή είναι υπόθεση όλων και η δράση μας αναγκαία!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: Opsometha.org

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ