ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

 

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε. Δράμας μέσα στον Αύγουστο, σύμφωνα με τις επίσημες καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, ήταν αυξημένα σε αριθμό, καθώς έφτασαν τα 24, ακολουθώντας έτσι, σε αναλογικό επίπεδο, την αύξηση των κρουσμάτων που σημειώθηκε σε ολόκληρη τη χώρα. Βέβαια, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στη Δράμα, σύμφωνα με τα στοιχεία, σε σύγκριση με άλλες περιοχές, παραμένει σε χαμηλό επίπεδο. Πάντως για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης, όσον αφορά την αύξηση, μέσα στον Ιούλιο, στη Δράμα υπήρχαν συνολικά 7 εργαστηριακά διαπιστωμένοι ασθενείς με Covid-19.

Τις τελευταίες ημέρες, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις, κρούσματα ασθενών με κορωνοϊό στη Δράμα υπήρξαν στις 26 Αυγούστου (5), στις 27 Αυγούστου (1) και στις 29 Αυγούστου (2). Μάλιστα, ο αριθμός των 5 ασθενών στις 26 Αυγούστου αποτελεί συνολικά ημερήσιο ρεκόρ για την Π.Ε. Δράμας. Όσον αφορά τις υπόλοιπες καταγραφές στην Π.Ε. Δράμας μέσα στον Αύγουστο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, υπήρξαν στις 4 Αυγούστου (10, στις 5 Αυγούστου (1), στις 7 Αυγούστου (1), στις 9 Αυγούστου (1), στις 12 Αυγούστου (1), στις 15 Αυγούστου (3), στις 16 Αυγούστου (2), στις 19 Αυγούστου (1), στις 20 Αυγούστου (2), στις 21 Αυγούστου (1) και στις 23 Αυγούστου (2).

Δυστυχώς, φαίνεται πως υπήρξε και ο πρώτος θάνατος ασθενούς που νοσούσε από Covid-19 στη Δράμα, καθώς στις 27 Αυγούστου, σύμφωνα με πλήθος δημοσιεύσεων σε πανελλήνια Μ.Μ.Ε., άφησε την τελευταία της πνοή 92χρονη γυναίκα, με υποκείμενα νοσήματα, στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

 

Παράταση των μέτρων

 

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, την Παρασκευή 28 Αυγούστου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, παρατάθηκε για 2 εβδομάδες σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Δράμας συμπεριλαμβανομένης, όπως και σε πλήθος άλλων περιοχών της χώρας, η ισχύς περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού. Τα κυριότερα εξ αυτών είναι η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί, καθώς και το όριο των 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.