• «Να διευκρινίσει ο κ. Αποστολάκης τι εννοεί»
  • «Να συζητηθεί σε πολιτικό επίπεδο η αναστολή έκδοσης της Αυγής»

 

«Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφανή, είναι καθαρά. Ουδέποτε υπέπεσαν στην αντίληψή μου συζητήσεις για μαύρο χρήμα. Όταν λέει ο κ. Αποστολάκης για μαύρο χρήμα τι ακριβώς εννοεί; Οι γενικεύσεις και οι αφορισμοί δεν βοηθούν κανέναν», τόνισε ο Βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο. «Έχω βιώσει την ιστορία του Τσουκάτου με το 1 εκ. που πήρε από την Siemens και τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν το δέχομαι. Θα ήταν καλό ο κ. Αποστολάκης να διευκρινίσει τί ακριβώς εννοεί όταν λέει ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρο χρήμα. Υπάρχει δηλαδή μια συνωμοσία σιωπής; Αυτά είναι έξω από τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν υπήρχε έστω και ένα ευρώ παράνομο θα μας είχαν ξετινάξει με την μιντιακή παντοδυναμία, η Ν.Δ. και οι σύμμαχοί της. Για μένα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», συμπλήρωσε.

«Τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ χρωστούν χρήματα στις τράπεζες, περίπου 400 εκατ. ευρώ η κυβερνητική παράταξη και κάτι λιγότερο το ΠΑΣΟΚ και τα οποία δεν εξυπηρετούνται. Αντί να μιλάμε για την αβελτηρία των τραπεζών να εισπράξουν αυτά τα χρήματα αλλά και για το πώς τα κόμματα θα αποπληρώσουν αυτές τις υποχρεώσεις τους, γίνεται μια συζήτηση ότι όλοι παίρνουν μαύρα χρήματα», σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

Αναφερόμενος τέλος στην αναστολή έκδοσης της καθημερινής εφημερίδας «Αυγή», υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η αναστολή λειτουργίας της καθημερινής έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας ”Αυγή” είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να συζητηθεί σε πολιτικό επίπεδο η απόφαση αναστολής έκδοσής της. Η “Αυγή” δεν είναι μια επιχείρηση, είναι το όργανο του κόμματος. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να την στηρίξει, να πάρουμε αποφάσεις ανάλογες με αυτή μας την αδυναμία. Δεν το αποκλείω. Πόσο καιρό μπορούμε να την χρηματοδοτούμε; Πρέπει όμως να γίνει μια σε βάθος τελική συζήτηση και να υπάρξει συνευθύνη όλων αν πρέπει να κλείσει. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εμφυσήσει στα μέλη του την ανάγκη να αγοράζουν την “Αυγή” προκειμένου να ενημερώνονται, είναι ένα πρόβλημα. Είναι αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ; Έχει ξεπεραστεί από την εποχή η πώληση των εφημερίδων; Είναι και τα δύο; Πρέπει να γίνει μια πολιτική αποτίμηση. Δεν μου άρεσε ο τρόπος που κάποιο στέλεχος είπε στους εργαζόμενους, αύριο δεν βγαίνετε. Δεν συμφωνώ. Έχουμε μια πολιτική ευθύνη. Θα έπρεπε να γίνει συνεννόηση με τους εργαζόμενους».