ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ «SEVEN NEW 94,4» ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «7η ΜΕΡΑ»

 

  • Έκανε γνωστή την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Περιφερειακής Αναγέννησης και να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. στις επόμενες εκλογές

 

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Περιφερειακής Αναγέννησης και να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. στις επόμενες εκλογές έκανε γνωστή, την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 μιλώντας στο ραδιόφωνο «Seven New 94,4» της Καβάλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος. Το περιεχόμενο αυτών των δηλώσεων αποτέλεσε και την αφορμή για έκδοση ανακοίνωσης σε υψηλούς τόνους από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο (δημοσιεύεται αυτούσια στην προηγούμενη σελίδα). Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε να μετρήσιμα στοιχεία να γίνει αξιολόγηση από τον «κοντινό», όπως τον χαρακτήρισε, χώρο της Ν.Δ., για το μέγεθος της προσφοράς του κάθε ενδιαφερόμενου, με στόχο να διαπιστωθεί ποιο μπορεί να προσφέρει συνολικά στην περιοχή.

Τα όσα ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Μαρκόπουλος αποτέλεσαν κεντρικό θέμα στην καθημερινή εφημερίδα της Καβάλας «7η Μέρα», η οποία ανήκει στον ίδιο μιντιακό όμιλο με τον «Seven New 94,4», την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2018.

Ο κεντρικός τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «7η Μέρα» ήταν «Ο Μαρκόπουλος ενώνει, ο Μέτιος διχάζει», ενώ στο εσωτερικό ρεπορτάζ, με τίτλο «Γνωστή η πρόθεσή του στην ηγεσία της Ν.Δ.» αναφέρονταν τα εξής:

«Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Περιφερειακής Αναγέννησης ως υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ στις επόμενες έκανε γνωστή χθες ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας μια αξιολογική συζήτηση και στην ηγεσία του κόμματος είναι γνωστό ότι ο ίδιος είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε χθες το πρωί μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Seven News “Το ποιος θα είναι υποψήφιος και το ποιος δεν θα είναι υποψήφιος είναι ένα άλλο ζήτημα το οποίο αφορά μια αξιολογική συζήτηση η οποία διεξάγεται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας που είναι ο κοντινός πολιτικός μας χώρος και στην οποία είναι γνωστό αυτή την ώρα ποιοι ενδιαφερόμαστε για να διαδραματίσουμε ρόλο από την θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη στις επόμενες εκλογές… εκείνο που πρέπει να δούμε με μετρήσιμα στοιχεία είναι το μέγεθος της προσφοράς του καθένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο φανατικότερος οπαδός της αξιολόγησης άρα χρειάζεται μια αξιολογική απόφαση που θα έχει στόχο και το καλό της παράταξης και το ποιος μπορεί να προσφέρει συνολικά στην περιοχή…”.

Αναφερόμενος στην κρίση που υπάρχει στο εσωτερικό της περιφερειακής παράταξης Περιφερειακή Αναγέννηση και στις κακές σχέσεις με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος επισήμανε ότι “Δεν μπορώ να απαντήσω για λογαριασμό του κ. Μέτιου, είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό για έναν άνθρωπο που ασχολείται με τον δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης να τηρεί την δεοντολογία, δεν μπορούμε να αγνοούμε είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο όπως αδιαπραγμάτευτη είναι και η τήρηση του νομικού πλαισίου, εγώ είμαι προσηλωμένος σε αυτές τις δύο αρχές, την στιγμή που διαπιστώνουμε προβλήματα στη λειτουργία της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ εκείνο που απαιτείται και είναι και δική μου πρόταση είναι να συγκληθεί η παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης έτσι ώστε όλοι εξ ημών να τεθούμε ενώπιον των πράξεών μας και ενώπιον των ευθυνών μας και να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε ή να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν ή τέλος πάντων να δρομολογήσουμε κάτι που θα είναι διαφορετικό και θα δίνει μία καλή εικόνα στην παράταξη, αυτό προϋποθέτει την συμμετοχή όλων όσων πιστεύουν στο μέλλον της παράταξής μας… Είμαστε μια παράταξη η οποία λειτουργεί μέσα σε ένα δημοκρατικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο, σε ένα τέτοιο πλαίσιο τα όποια ζητήματα απαιτείται να συζητούνται, πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα, νομοτελειακά, θα συγκληθεί η παράταξη έτσι ώστε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και κυρίως να δούμε τι φταίει για πολλά θέματα…”.

Τέλος καλούμενος να σχολιάσει την δικαστική διερεύνηση που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη και αφορούν την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας τόνισε ότι “Για τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη Δικαιοσύνη δεν έχω να πω τίποτε, εάν αφορούσαν εμένα θα μιλούσα αλλά από την στιγμή που εγώ δεν εμπλέκομαι σε κάτι τέτοιο δεν με αφορά”».