ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Θ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Α.Μ.Θ. ΧΡ. ΜΕΤΙΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ «ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ» ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ: «ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ»

 

  • Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Χρ. Μέτιος στο σχέδιο συμμετέχουν πρόσωπα εντός και εκτός της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και «μια μικρή μειοψηφία πρόθυμων Περιφερειακών Συμβούλων» και συμπαρίστανται ελάχιστα Μ.Μ.Ε. και κάποια ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • «Το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η ενότητα της παράταξης και το έργο που υλοποιείται»
  • «Μόνο τους μέλημα είναι να φανεί ότι ο Μέτιος “είναι αναποτελεσματικός” και “διχάζει”»
  • «Δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω άλλο χρόνο σε αυτό το ανώφελο για τους πολίτες και τον τόπο μας παιχνίδι»

 

 

Για οργανωμένο σχέδιο υπονόμευσής του, στο οποίο υπάρχει συμμετοχή τόσο εντός όσο και εκτός της παράταξης της οποίας ηγείται, της «Περιφερειακής Αναγέννησης», έκανε λόγο, σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Αφορμή για τη δήλωση του κ. Μέτιου, την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, στάθηκαν ραδιοφωνικές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρου Μαρκόπουλου (αναλυτικό ρεπορτάζ για τις συγκεκριμένες δηλώσεις στην επόμενη σελίδα), αν και φαίνεται ότι αποδέκτες της δήλωσης είναι και άλλα πρόσωπα, πλην του κ. Μαρκόπουλου.

Ο κ. Μέτιος αναφέρει αρχικά ότι «οι μάσκες έπεσαν» και σημειώνει ότι η εκλογή του «δυσαρέστησε κάποιους, εντός και εκτός της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και για αυτό τέθηκε «αμέσως σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσής μου». Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. στο σχέδιο συμμετέχει «μια μικρή μειοψηφία πρόθυμων Περιφερειακών Συμβούλων», οι οποίοι μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Μέτιος, «ανακάλυψαν» τις διαφωνίες τους μόλις απομακρύνθηκαν από τις θέσεις που κατείχαν και δεν έγιναν δεχτές οι προσωπικές τους απαιτήσεις, ενώ συμπαραστάτες σε αυτό το οργανωμένο σχέδιο είναι ελάχιστα Μέσα Ενημέρωσης και κάποια ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως εξηγεί ο κ. Μέτιος στη δήλωσή του, στόχος όσων συμμετέχουν στο οργανωμένο σχέδιο εναντίον του είναι «να φανεί ότι ο Μέτιος “είναι αναποτελεσματικός” και “διχάζει”», ενώ «το τελευταίο όμως που τους ενδιαφέρει είναι η ενότητα της παράταξης και το έργο που υλοποιείται». Για αυτό δεν «κάνουν καμία ουσιαστική κριτική στο έργο της Διοίκησής» και δεν προτείνουν το παραμικρό, αλλά «οργανωμένα και συστηματικά προβαίνουν σε προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις και συκοφαντίες». Μάλιστα, ο ίδιος σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή έκανε προσπάθειες για συνεννόηση, αλλά αυτό εκλαμβάνονταν ως αδυναμία και για αυτό οι επιθέσεις προς το πρόσωπό του συνεχίζονταν. Παράλληλα, ο κ. Μέτιος κατηγορεί τους μετέχοντες στο σχέδιο εναντίον του, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως «εντελώς απαράδεκτο για την παράταξή μας», ότι «για να πετύχουν τον στόχο τους όχι μόνο συνεργάζονται με το πιο λαϊκίστικο κομμάτι της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά ταυτίστηκαν και συνεργάστηκαν με ανθρώπους που στις εκλογές του 2014 είχαν πολεμήσει τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη και χωρίς ίχνος ντροπής συνεχίζουν να μιλούν για το όραμά του».

Ο κ. Μέτιος φαίνεται να βάζει ένα τέλος σε όλο αυτό χρησιμοποιώντας τη φράση «ως εδώ», ενώ στέλνει και μήνυμα ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του, οι οποίες «παίρνονται στην ώρα τους». «Δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω άλλο χρόνο σε αυτό το ανώφελο για τους πολίτες και τον τόπο μας παιχνίδι» τονίζει ο κ. Μέτιος, ο οποίος για ακόμη μια φορά ξεκαθαρίζει τη θέση του, ότι δηλαδή «Θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις επόμενες εκλογές και δεν τίθεται κανένα ζήτημα για αυτό». Η δήλωσή του ολοκληρώνεται ως εξής: «Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, θέληση και αποφασιστικότητα στο δρόμο που χαράξαμε»

Αναλυτικά η δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου έχει ως εξής:

«Οι μάσκες έπεσαν.

Το ήξερα άλλωστε και το περίμενα.

Οι χθεσινές (σ.σ. την Τετάρτη 22 Αυγούστου) δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θ. Μαρκόπουλου  αποκάλυψαν ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις που δέχομαι από την εκλογή μου στη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Οκτώβριο του 2016.

Είναι προφανές πως η εκλογή μου δυσαρέστησε κάποιους, εντός και εκτός της Περιφερειακής Αναγέννησης, και έθεσαν αμέσως σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσής μου.

Βρήκαν μια μικρή μειοψηφία πρόθυμων Περιφερειακών Συμβούλων, οι οποίοι “ανακάλυψαν” τις διαφωνίες τους μαζί μου μόλις τους απομάκρυνα από τις θέσεις που κατείχαν και δεν δέχτηκα τις προσωπικές απαιτήσεις τους.

Συμπαραστάτες τους ελάχιστα Μέσα Ενημέρωσης, από τα πάνω από 70 όλης της Περιφέρειας, και κάποια ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο να δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για μένα.

Η κριτική και οι διαφορετικές απόψεις δε με ενοχλούν. Άλλωστε στην πράξη, είναι αδύνατο να συμφωνούμε όλοι σε όλα τα θέματα.  Όμως εδώ πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό, για ένα οργανωμένο σχέδιο.

Χωρίς να κάνουν καμία ουσιαστική κριτική στο έργο της Διοίκησής μας και χωρίς να προτείνουν το παραμικρό, οργανωμένα και συστηματικά προβαίνουν σε προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις και συκοφαντίες. Μόνο τους μέλημα είναι να φανεί ότι ο Μέτιος “είναι αναποτελεσματικός” και “διχάζει”.

Το τελευταίο όμως που τους ενδιαφέρει είναι η ενότητα της παράταξης και το έργο που υλοποιείται.

Από την πρώτη μέρα έκανα προσπάθειες για συνεννόηση αλλά αυτό κάθε φορά το εκλάμβαναν ως αδυναμία μου και συνέχιζαν.

Εκείνο όμως που είναι εντελώς απαράδεκτο για την παράταξή μας είναι πως για να πετύχουν τον στόχο τους όχι μόνο συνεργάζονται με το πιο λαϊκίστικο κομμάτι της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά ταυτίστηκαν και συνεργάστηκαν με ανθρώπους που στις εκλογές του 2014 είχαν πολεμήσει τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη και χωρίς ίχνος ντροπής συνεχίζουν να μιλούν για το όραμά του.

Οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται στην ώρα τους.

Ως εδώ λοιπόν.

Δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω άλλο χρόνο σε αυτό το ανώφελο για τους πολίτες και τον τόπο μας παιχνίδι.

Έχω ξεκαθαρίσει με απόλυτη σαφήνεια τη θέση μου. Θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις επόμενες εκλογές και δεν τίθεται κανένα ζήτημα για αυτό.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, θέληση και αποφασιστικότητα στο δρόμο που χαράξαμε».