ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γκαρά Αναστασία, Ελευθεριάδου Σουλτάνα, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Χαρίτου Δημήτρης, κατέθεσαν προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορά την επιστολή των Ομοσπονδιών Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας και Δράμας με θέμα: Ανάκληση υποχρέωσης εργοδοτών χορήγησης self-test.

Στην επιστολή τονίζεται ότι οι επαγγελματίες δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με την επιπλέον δαπάνη των self test για τους εργαζόμενους τους, αλλά αυτά θα πρέπει να δίνονται δωρεάν από το κράτος με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με δεδομένο το πλήγμα που δέχτηκαν οι επαγγελματίες από την υγειονομική και οικονομική κρίση, η Κυβέρνηση θα έπρεπε να στηρίζει τους επαγγελματίες με κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να επανέλθει η αγορά στην κανονικότητα και όχι να τους επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα. Και μάλιστα σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις έτσι κι αλλιώς δε μπορούν να ανταποκριθούν στις ήδη υπάρχουσες υποχρεώσεις τους, αναφέρεται στην επιστολή.

Οι Βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό απάντηση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί σχετικά με το αίτημα των Επαγγελματικών Ομοσπονδιών.

Η επιστολή των ΟΕΒΕΣ έχει ως εξής:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΟΕΒΕΣ

«Θέμα: Ανάκληση υποχρέωσης εργοδοτών χορήγησης self-test

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου σας από την Δευτέρα οι εργοδότες υποχρεούνται να παρέχουν με δική τους επιβάρυνση ένα εκ των δύο (2) self-test στους εργαζομένους τους. Θα συμφωνήσουμε ως προς το σκέλος διασφάλισης της δημόσιας υγείας με κάθε μέσο καθώς ένα πιθανό “πισωγύρισμα” θα είναι καταστροφικό για την οικονομία μας αλλά και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας. Θεωρούμε όμως ότι είναι ανέφικτο την δεδομένη χρονική στιγμή οι επαγγελματίες να επωμιστούν και αυτό το “εξτρά” έξοδο. Η οικονομική συνθήκη πολλών επιχειρήσεων δεν τους επιτρέπει να επιβαρυνθούν με καμία παραπάνω δαπάνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Φρονούμε πως η προσπάθεια επαναφοράς του συνόλου της αγοράς στην κανονικότητα θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο. Σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την εν λόγω απόφαση σας και να απαλλάξετε τις επιχειρήσεις από ένα ακόμα έξοδο σε μια τρομερά δύσκολη συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΕΒΡΟΥ ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΔΡΑΜΑΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ ΟΘΩΝΑΣ»