ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Κ. ΜΠΛΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Για την πανδημία του κορωνοϊού: «Γενικά η χώρα ανταπεξήλθε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και σε επίπεδο υγειονομικής διαχείρισης, αλλά και σε επίπεδο οικονομικής διαχείρισης»
  • Για το Νοσοκομείο της Δράμας: «Χρειάζονται οι συμπολίτες μας ένα καλό Νοσοκομείο και θα το έχουν. Και το καλό Νοσοκομείο δεν είναι μόνο οι πόρτες, τα παράθυρα και τα πατώματα. Το καλό Νοσοκομείο είναι οι υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε στον αναγκεμένο συμπολίτη μας»
  • Για τις Φυλακές Νικηφόρου: «Είμαστε στην τελική αναμονή από τον ΑΣΕΠ της προκήρυξης, η οποία πιθανολογώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα βγει»
  • Για τον δρόμο Δράμα – Αμφίπολη: «Αυτή η Κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα υπογράψει και αυτή την πολλαπλώς εξαγγελλόμενη υπόσχεση»
  • Για τη συνεργασία με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης: «Είμαι εδώ και θα είμαι εδώ για οποιονδήποτε για να συνεργαστούμε με ένα και μόνο στόχο, το πραγματικό και μετρητό όφελος της τοπικής μας κοινωνίας»
  • «Η Ν.Δ. ξεφεύγει από πρακτικές και λογικές μικροκομματικές ή μικροπολιτικές, τον παλαιοκομματισμό»
  • «Ο,τιδήποτε αφορά δυνάμεις αδράνειας ή δυνάμεις καθήλωσης, εμείς το προσπερνάμε»

 

Συνέντευξη στους δημοσιογράφους Άρη Γκέρτα και Σπύρο Λάτσα παραχώρησε ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο οποίος μίλησε για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία, αλλά και για το μείζον θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η συνέντευξη δόθηκε για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha News 95,5 και της εφημερίδας «Εργασία… συν». Το βιντεοσκοπημένο υλικό της συνέντευξης είναι αναρτημένο στις ιστοσελίδας www.alpha-news.gr και www.ergasia-press.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα www.kavalanews.gr, ενώ μεταδόθηκε και από τον τηλεοπτικό σταθμό ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση Θράκης, για όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

«Αποφασισμένη η Κυβέρνηση να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας»

 

Αρχικά ο κ. Μπλούχος ερωτήθηκε για ζητήματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού και το σύστημα υγείας της χώρας. Όπως είπε ο Βουλευτής της Ν.Δ., «αυτή η Κυβέρνηση ανταπεξήλθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορούσε να ανταπεξέλθει. Και αυτό το επιβεβαιώνουν και τα διεθνή δεδομένα». Ο Βουλευτής του Ν. Δράμας επεσήμανε ότι «η Κυβέρνηση κέρδισε το στοίχημα στη διαχείριση της πανδημικής κρίσης για δύο συγκεκριμένους λόγους», οι οποίοι είναι «η άμεση και στοχευμένη ενίσχυση του ΕΣΥ» και το γεγονός ότι «βγήκε μπροστά η Πολιτική Προστασία, με τις οδηγίες και το σθένος του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ευθύνη των δύσκολων τελικών πολιτικών αποφάσεων που χρειάστηκαν να παρθούν σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία». «Γενικά η χώρα ανταπεξήλθε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και σε επίπεδο υγειονομικής διαχείρισης, αλλά και σε επίπεδο οικονομικής διαχείρισης», πρόσθεσε.

Σχετικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Μπλούχος ανέφερε: «Η τελευταία δεκαετία ήταν μια πολύ κρίσιμη δεκαετία, γιατί άρχισε αυτό το σύστημα υγείας πλέον να εξαντλεί τις δυνάμεις του, γιατί έβγαινε σε μαζικές συνταξιοδοτήσεις πολύ προσωπικό. Ένα από τα κακά και τις παθογένειες που είχε το ΕΣΥ, ήταν ότι μπήκε κόσμος στο σύστημα υγείας αυτό, μόνιμο προσωπικό, το οποίο όμως δεν ανανεωνόταν στην πορεία. Ούτε ανανεωνόταν ούτε υπήρχε μια διαχειριστική ετοιμότητα και ευελιξία και αναδίπλωση στην ουσία του συστήματος, ανάλογα με τις σύγχρονες ανάγκες».

Όσον αφορά το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας, ο κ. Μπλούχος επεσήμανε: «Το δικό μας Νοσοκομείο είχε έρθει στη δεινή θέση να είναι πάρα πολύ υποστελεχωμένο και ενδεχόμενα και υποχρηματοδοτούμενο. Το βασικό σφάλμα σε αυτή τη λογική είναι ότι -θα συνεχίσω να το λέω- πως δεν φτάνει ή δεν φταίει αυτό που λέμε όλοι και η κριτική που ακούγεται ότι φταίει η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση». Εξηγώντας τι εννοεί, ο Βουλευτής του Νομού Δράμας υπογράμμισε πως «απαιτείται εξορθολογισμός και ανακατεύθυνση με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις που έχει η χώρα και η περιοχή μας». Μάλιστα έθεσε ως παράδειγμα το γεγονός ότι «η Δράμα έχει γηρασμένο πληθυσμό με συγκεκριμένες ανάγκες όσον αφορά το υγειονομικό προφίλ» και για αυτό απαιτούνται «πιο στοχευμένες κινήσεις» και «προσλήψεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων».

Ειδικότερα, για την κατάσταση που αντιμετώπισε το Νοσοκομείο το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, λόγω κορωνοϊού, ο κ. Μπλούχος έκανε λόγο για «ένα εκρηκτικό φαινόμενο» και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί ένα Νοσοκομείο που είναι 250 κρεβατιών να γίνει 1.500 κρεβατιών. Είναι αυτό το Νοσοκομείο. Οι δυνάμεις του, αυτές που έχει, είναι μετρητές». Στη συνέχεια ο Βουλευτής της Ν.Δ. επεσήμανε: «Σε αυτό το Νοσοκομείο ο παθολογικός του τομέας είναι μικρός. Γενικότερα ως Νοσοκομείο, ως οργανισμός, ως δυναμολόγιο. Είναι συγκεκριμένοι που ανήκουν στον παθολογικό τομέα. Δεν είχαμε εκπτυγμένο εμείς, βάση των δεδομένων, παθολογικό τομέα». Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, «έπρεπε να υπάρξει η πρόνοια και υπήρξε η πρόνοια να μετακινηθούν γιατροί». «Αυτή είναι η διαχειριστική ευελιξία που χρειάστηκε και έγινε, γιατί με αυτοματισμούς δεν μπορείς να κάνεις ένα Νοσοκομείο από 200 κλίνες 500» σημείωσε ο Δραμινός Βουλευτής και πρόσθεσε πως «δεν γίνεται να βρούμε 200 ή 100 ή 50 γιατρούς και να τους φέρουμε να τους βάλουμε μέσα».

Ο κ. Μπλούχος έκανε λόγο για τους ήρωες στο προσωπικό του Νοσοκομείου, οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο: «Είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που μπήκαν στη διαδικασία πρώτοι αυτής της μάχης. Έπρεπε αυτοί οι άνθρωποι να πλαισιωθούν. Υπήρξε αυτή η ετοιμότητα η διαχειριστική και μέσω του Υπουργείου και της Υ.ΠΕ.». Επιπλέον, όπως είπε μετακινήθηκαν γιατροί από τα Κέντρα Υγείας, ενώ ήρθαν και επιπλέον γιατροί από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες. «Έγιναν αυτά που έπρεπε και οφείλαμε διαχειριστικά να κάνουμε», ανέφερε ο κ. Μπλούχος.

Όπως εξήγησε, το θέμα της πλήρωσης θέσεων γιατρών στην Ελλάδα «είναι πολύ βαθύτερο», καθώς υπάρχουν «δύο μείζονα προβλήματα στα περιφερειακά Νοσοκομεία». Συγκεκριμένα, συνέχισε, ενώ προκηρύσσονται θέσεις για περιφερειακά Νοσοκομεία, κάποιες εξ αυτών μένουν άγονες, ενώ το κυριότερο είναι ότι μένουν άγονες και συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως π.χ. αναισθησιολόγοι και γιατροί Μ.Ε.Θ. «Έχουν γίνει και τα τελευταία χρόνια –όχι μόνο από τη δική μας Κυβέρνηση- προσπάθειες, έχουν προκηρυχθεί θέσεις, όμως δεν καλύφθηκαν» ανέφερε ο κ. Μπλούχος. «Όταν μπει κάποιος στη διαδικασία της μεταρρυθμιστικής πολιτικής, πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη του. Είναι σοβαρή παράμετρος» υπογράμμισε ο Βουλευτής του Ν. Δράμας και τόνισε ότι «θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση με τις Ιατρικές σχολές και με τις Ιατρικές ενώσεις, γιατί σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν συγκεκριμένες ειδικότητες».

«Αυτή τη στιγμή η σημερινή Κυβέρνηση και δεδομένων των συνθηκών και της πανδημικής κρίσης, είναι αποφασισμένη –το λέω ρητά, είναι δέσμευσή της- και μπαίνει στη διαδικασία ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας» σημείωσε ο κ. Μπλούχος, ο οποίος ακόμη στάθηκε ειδικότερα στο Νοσοκομείο της Δράμας: «Εμείς εδώ τοπικά κι εγώ προσωπικά, έχω ένα όραμα για αυτό το Νοσοκομείο. Το Νοσοκομείο αυτό το θεωρώ σπίτι μου. Σε αυτό το όραμα οφείλω να ομολογήσω ότι έχω βρει συνοδοιπόρους».

Όπως είπε, «έχουμε βάλει τους στόχους, οι οποίοι είναι συγκεκριμένοι και σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να αναφέρονται στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας που γίνεται εδώ και ένα και πλέον χρόνο, γιατί η στόχευση είναι συγκεκριμένη. Μαζί με τη συνολική αναβάθμιση που θα γίνει στο Νοσοκομείο, με τα προγράμματα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας στα οποία έχει ενταχθεί, αλλά και πολύ παραπάνω, με ουσιαστικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν και θα ανεβάσουν πολύ το επίπεδο παροχής υπηρεσιών, με λειτουργική και ουσιαστική αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Σε αυτό θα απαιτηθεί και απαιτείται η μόνιμη και στοχευμένη ενίσχυσή του σε υγειονομικό προσωπικό».

Μάλιστα ο κ. Μπλούχος τόνισε πως «η στόχευση είναι μία και μοναδική, η αναβάθμιση των υπηρεσιών» και πρόσθεσε: «Χρειάζεται ο Νομός, χρειάζονται οι συμπολίτες μας ένα καλό Νοσοκομείο. Θα έχει το καλό Νοσοκομείο. Και το καλό Νοσοκομείο δεν είναι μόνο οι πόρτες, τα παράθυρα και τα πατώματα. Το καλό Νοσοκομείο είναι οι υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε στον αναγκεμένο συμπολίτη μας. Κι αυτή τη στόχευση θα την υπηρετήσω για όσο διάστημα και από όπου μπορώ».

 

«Οι στοχεύσεις και οι ρητές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης υφίστανται στο ακέραιο»

 

Στη συνέχεια της συνέντευξης τέθηκαν ερωτήματα στον κ. Μπλούχο σχετικά με τοπικά ζητήματα που χρονίζουν και οι πολίτες περιμένουν για δεκαετίες την επίλυση τους.

«Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και οι δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για όλη την επικράτεια και για όλη την περιφέρεια ισχύουν στο ακέραιο. Ο Πρωθυπουργός μας και σε όσα έχουμε εξαγγείλει, δεν υπαναχώρησε πουθενά», ανέφερε ο κ. Μπλούχος και εξήγησε πως λόγω της πανδημίας δρομολογήθηκαν άλλες προτεραιότητες, όμως «οι στοχεύσεις και οι ρητές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για την περιφέρεια και δη για τη δική μας περιφέρεια υφίστανται στο ακέραιο».

Ειδικότερα, για το άνοιγμα των Φυλακών Νικηφόρου, ο κ. Μπλούχος σημείωσε: «Είμαστε στην τελική αναμονή από τον ΑΣΕΠ της προκήρυξης, η οποία πιθανολογώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα βγει. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι μέσα στο έτος θα λειτουργήσουν οι Φυλακές Νικηφόρου. Αυτό που λέγαμε ως θέμα όλα τα προηγούμενα χρόνια για Φυλακές Νικηφόρου έχει τελειώσει. Και το τελειώνει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Όσον αφορά το ζήτημα του δρόμου Δράμα – Αμφίπολη, με δεδομένο ότι έχει παρέλθει το 18μηνο στο οποίο είχε αναφερθεί από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Μπλούχος σημείωσε πως πρόκειται για «μια Κυβέρνηση η οποία αντιμετώπισε όλα τα απίστευτα που αντιμετώπισε» και πρόσθεσε ότι «τη λογική του πολιτικού χρόνου, όταν εμείς έχουμε χάσει 20-25 χρόνια, να μην την προσδιορίζουμε στη λογική των πόσων μηνών είναι η Κυβέρνηση και αν είναι μέσα στους στόχους της ή όχι. Είναι απολύτως μέσα στους στόχους».

Ο κ. Μπλούχος εξήγησε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να προβεί σε ανακοινώσεις, καθώς κάθε επισπεύδων Υπουργείο είναι αρμόδιο για αυτές, ενώ ο ίδιος δεν θα μπει στη λογική «για το που ήταν οι μελέτες, ποιες μελέτες υφίσταντο ή δεν υφίσταντο όταν παρέλαβε η Κυβέρνηση. Δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική, που κάλλιστα κάποιος μπορεί να μπει». «Αυτή η κατάσταση του υφιστάμενου δρόμου δεν μπορεί να συνεχίσει» ανέφερε ο Δραμινός Βουλευτής και πρόσθεσε: «Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα. Ένα είναι η πολιτική απόφαση, η οποία είναι δεδομένη και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Η δέσμευση της Κυβέρνησης υφίσταται στο ακέραιο. Το άλλο είναι ο βηματισμός και η διαχειριστική δυνατότητα που υφίσταται, ανάλογα με τις χρονικές στιγμές και ανάλογα με τα δεδομένα που έχεις. Κάποιοι πίστεψαν στο παρελθόν ότι μόνο με τις εξαγγελίες δημιουργούνται και τα έργα. Δυστυχώς, με την εξαγγελία και μόνο δεν μπορεί να γίνει και έργο».

Όπως είπε ο Βουλευτής της Ν.Δ., «αυτή η Κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα υπογράψει στη διάρκεια της θητείας της και αυτή την πολλαπλώς εξαγγελλόμενη υπόσχεση. Επιφυλάσσομαι να πω περισσότερα, γιατί δεν θέλω να προκαταλάβω το τι δρομολογεί ή το τι θα ανακοινώσει το Υπουργείο Υποδομών». Μάλιστα, απαντώντας σε συμπληρωματική ερώτηση, σημείωσε: «Μιλάω με τους Υπουργούς, αλλά όχι εξ ονόματος των Υπουργών. Οφείλω να μιλώ με την Κυβέρνηση και όλους τους συναδέλφους στη λογική του να πραγματώνεται το κυβερνητικό έργο κι αυτό που εξαγγείλαμε. Η προσπάθεια όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. είναι στην κατεύθυνση να υποστηρίξει το κυβερνητικό έργο. Αυτή είναι η προσπάθειά μας και να μην την αμφισβητεί κανείς αυτή την προσπάθεια. Σε αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι. Ο αγώνας είναι αυτός και σταματάει εκεί που αρχίζει η λογική του κάθε Υπουργείου και του ίδιου του Πρωθυπουργού μας να πάρει τις τελικές αποφάσεις, να κάνει τις ανακοινώσεις, να κάνει αυτά που πρέπει στην κατάλληλη χρονική στιγμή, όταν

μπορεί και δύναται η Κυβέρνηση. Όχι να προκαταβάλω εγώ. Εγώ μπορώ να μιλήσω για τις πολιτικές δεσμεύσεις. Μέχρι εκεί φτάνει το δικό μου όριο ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στο Νομό».

 

«Η πολιτική διαχείριση του τόπου δεν είναι θέμα προσωπικών σχέσεων»

 

Ακολούθως, οι δύο δημοσιογράφοι έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τις σχέσεις που έχει ο κ. Μπλούχος με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης του Νομού Δράμας και αν υπάρχει συνεργασία. «Μακάρι να μην έχουμε σχέσεις προσωπικές και να έχουμε επιτυχίες στη διαχείριση των προβλημάτων του τόπου. Εδώ δεν κρινόμαστε για τις προσωπικές μας σχέσεις με τους συνανθρώπους μας ή τους θεσμικούς παράγοντες. Εδώ κρινόμαστε για το αν μπορούμε και σε ποιο επίπεδο μπορούμε να συνεργαστούμε επ’ ωφελεία της Δραμινής κοινωνίας, του Νομού μας και συνολικά του τόπου», απάντησε ο κ. Μπλούχος.

Μάλιστα, ο Δραμινός Βουλευτής σημείωσε: «Η πολιτική διαχείριση του τόπου δεν είναι θέμα προσωπικών σχέσεων. Καλόν είναι να υφίστανται και καλές προσωπικές σχέσεις. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν αυτοδιοικητικό παράγοντα. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή, το γνωρίζετε. Κάποιοι από αυτούς είναι και πάρα πολύ καλοί φίλοι, εννοείται, αλλά δεν θα επιδείξουμε εδώ τη φιλία που μπορεί να έχουμε, γιατί δεν αφορά και τον κόσμο αυτό».

Ακόμη, ο Βουλευτής της Ν.Δ. επεσήμανε: «Λόγω της θεσμικής θέσης στην οποία με έταξε η Δραμινή κοινωνία, αντιλαμβάνεστε ότι οφείλω και αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη, να έχω και τα αυτιά μου ανοιχτά και το τηλέφωνό μου ανοιχτό και την πόρτα μου ανοιχτή για οποιονδήποτε, ασχέτως αν έχω ή όχι προσωπική φιλία. Δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω έτσι ποτέ, γιατί το διακύβευμα είναι ένα και σημαντικό, η λύση των προβλημάτων του Νομού μας, όπως και η λύση των προβλημάτων του τόπου μας γενικότερα». «Είμαι εδώ και θα είμαι εδώ για οποιονδήποτε σε όλα τα επίπεδα για να συνεργαστούμε με ένα και μόνο στόχο, το πραγματικό και μετρητό όφελος της τοπικής μας κοινωνίας», υπογράμμισε.

 

«Καταδικασμένες οι συμπεριφορές στη λογική μιας περίεργης εσωστρέφειας»

 

Στον κ. Μπλούχο τέθηκε και το ζήτημα πρόσφατης ανακοίνωσης του πρώην Βουλευτή του Νομού κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος μετά από συναντήσεις που είχε με μέλη της Κυβέρνησης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, χωρίς να ονομάζει, αλλά φωτογραφίζοντας τον κ. Μπλούχο πως είναι «ακέφαλος κοινοβουλευτικά ο τόπος μας».

Ο κ. Μπλούχος ανέφερε πως «στα κόμματα της ελληνικής πραγματικότητας ήταν ένα από τα κακά που ερχόταν πριν και για αυτό σήμερα εγώ νιώθω και λίγο υπερήφανος –τολμώ να το πω αυτό- που συμμετέχω σε αυτή τη Ν.Δ. με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί αυτή η Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια ουσιαστική στόχευση, η οποία δεν είναι φανερή, αλλά είναι αυτή που έρχεται από πίσω και δένει όλη την πραγματικότητα της κοινοβουλευτικής ομάδος, αλλά και του κόμματος. Το κόμμα έρχεται ανανεωμένο, έχουμε ένα Γραμματέα ο οποίος είναι ένας

εξαίρετος Γραμματέας και τα όργανα του κόμματος, τα οποία προσπαθούν και κάνουν απίστευτη δουλειά», η οποία είναι σε «πιο διακριτικό και ουσιαστικό επίπεδο, όχι σε επίπεδο φανφάρας και σε επίπεδο θεατρινισμών». «Αυτή είναι η ουσιαστική διαφοροποίηση που έχουμε εμείς και προτείνουμε. Δεν είναι τα λόγια, αλλά είναι η ουσία των πραγμάτων και τα έργα» σημείωσε ο Δραμινός Βουλευτής και πρόσθεσε: «Είναι η λογική σε εμάς και σε αυτό ξεφεύγει. Από αυτή τη μικροψυχία έχει ξεφύγει αυτή τη στιγμή και πιστεύω οριστικά κάποια στιγμή θα ξεφύγει η Ν.Δ., από τις πρακτικές που το σύνολο όλων ημών απεχθάνονται, πρακτικές και λογικές μικροκομματικές ή μικροπολιτικές, τον παλαιοκομματισμό».

Όπως είπε ο κ. Μπλούχος, «αυτό που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια, από γεννησιμιού τους ενδεχόμενα στα μεγάλα κόμματα στον τόπο μας, με άλλου τύπου και άλλης κοπής πρακτικές και άλλο ύφος και άλλο ήθος σε αυτές τις πρακτικές, αυτά αυτή τη στιγμή, η Κυβέρνηση, το κόμμα της Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα αφήνουν πίσω. Αυτή είναι η λογική». «Η ουσία είναι ότι και οι τοπικές κοινωνίες τέτοιου είδους συμπεριφορές, θα τις προσπερνούν, όχι εμείς που ενδεχόμενα αυτοεπικαλούμαστε και λέμε ότι είμαστε στελέχη, η ίδια η κοινωνία διώχνει αυτού του είδους τις συμπεριφορές. Αυτές οι συμπεριφορές είναι καταδικασμένες στη λογική μιας περίεργης εσωστρέφειας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια παραγωγική, προοδευτική δύναμη στον τόπο που βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά σε επίπεδο τέτοιων κρίσεων. Λέτε να μπαίνει κανένας από αυτή την Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης στη λογική τέτοιου είδους εσωστρέφειας; Επουδενί», πρόσθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ..

 

«Πιο δυνατοί, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και γενναιότητα»

 

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, ο κ. Μπλούχος, αναφερόμενος γενικά στη λειτουργία της Κυβέρνησης της Ν.Δ., σημείωσε πως «μέχρι τώρα η λογική των προκλήσεων που δέχτηκε και αυτό το δύσκολο χρόνο που πέρασε και αυτά τα δύσκολα που θα περάσει αυτή η Κυβέρνηση, λες και την τόνωσε και της έδωσε απίστευτη δύναμη. Εγώ αυτό έχω αποκομίσει όλο αυτό το διάστημα. Παίρνει δύναμη και αποδεικνύει καθημερινά το πόσο σθεναρή και το πόσο στιβαρή είναι η επίσημη πολιτεία αυτή τη στιγμή».

«Ο,τιδήποτε αφορά δυνάμεις αδράνειας ή δυνάμεις καθήλωσης, εμείς το προσπερνάμε» επεσήμανε ο Βουλευτής της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Η λογική μας είναι –και το αποδεικνύουμε κάθε μέρα ως Κυβέρνηση- να δώσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε σε αυτό τον τόπο και να οραματιστούμε πλέον μια Ελλάδα ουσιαστικά σύγχρονη, που όλες αυτές οι ταλαιπωρίες και όλα αυτά που τράβηξε ο απλός κόσμος όλο το προηγούμενο διάστημα να τα αφήσουμε στο παρελθόν. Και να ατενίσουμε τον αιώνα αυτό, με όλες τις μελλοντικές του προκλήσεις, πιο δυνατοί, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και γενναιότητα. Και μπορούμε να το κάνουμε. Και εμείς είμαστε εδώ για να αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι αυτό θα γίνεται».