ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

· «Το ζητούμενο δεν είναι η ελπίδα για κάτι καλύτερο, αλλά οι πράξεις και το χειροπιαστό αποτέλεσμα»

· «Οι καλές προθέσεις δεν φέρνουν αποτέλεσμα»

· «Οι πρακτικές του “κατόπιν ενεργειών μου” τη σημερινή εποχή μοιάζουν εντελώς αναχρονιστικές»

· «Προσωπικά, αν εκλεγώ σε θέση ευθύνης και διαπιστώσω ότι δεν μπορώ να προσφέρω αυτά που επιθυμώ, λόγω των ευρύτερων συνθηκών, δεν θα διστάσω να επιστρέψω σπίτι μου, εξηγώντας στους συμπολίτες μου ακριβώς τους λόγους»

· «Δικαιούμαι μια ακόμη ευκαιρία να είμαι υποψήφιος. Το οφείλω στους περίπου 2.500 συμπολίτες μου για τη στήριξη που μου παρείχαν, αλλά και στον πολιτικό μου χώρο»

· «Ας βάλουμε επιτέλους το εθνικό συμφέρον πάνω από τα πρόσκαιρα κομματικά οφέλη»

· «Η Κυβέρνηση δείχνει πως δεν την ενδιαφέρουν οι συγκλίσεις και η υιοθέτηση θετικών προτάσεων, που προέρχονται εκτός του στενού της πυρήνα»

· «Το κόμμα μας αποτελεί διαχρονικά τη φωνή της λογικής στο πολιτικό σύστημα»

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος Βουλευτής στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Ο κ. Νικολαΐδης, έχοντας ενεργή επαγγελματική παρουσία στη Δράμα, ως συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «AYA», αλλά και ως μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης, μίλησε για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού στην οικονομία και πώς μπορεί να δοθεί διέξοδος σε αυτά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, παρουσιάζοντας τις απόψεις του για το πώς μπορούν να επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα της Δράμας και ποιες νοοτροπίες θα πρέπει να υιοθετηθούν από εδώ και πέρα.

Τέλος, ο κ. Νικολαΐδης αναφέρθηκε και στον πολιτικό του χώρο, το Κίνημα Αλλαγής, τις εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά και για το εάν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής.

 

Κύριε Νικολαΐδη, αρχικά σας ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη. Νομίζω ότι δεν γίνεται να ξεκινήσουμε διαφορετικά, καθώς ο κορωνοϊός και οι επακόλουθες οικονομικές συνέπειες επηρεάζουν εδώ και πάνω από ένα χρόνο τις ζωές μας. Πιστεύετε πώς επανερχόμαστε στην κανονικότητα; Πώς κρίνετε την αντιμετώπιση της υγειονομικής και σε δεύτερο βαθμό της οικονομικής κρίσης από πλευράς Κυβέρνησης;

Κύριε Λάτσα, εγώ σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μας, μέσω της εφημερίδας και της ιστοσελίδας σας. Ελπίζω οι αναγνώστες να βρουν ενδιαφέρουσα τη συζήτησή μας.

Σχετικά με τα ζητήματα που θέσατε για τον κορωνοϊό, νομίζω πως δεν χωρά αμφιβολία πως καταστάσεις που θεωρούσαμε δεδομένες, αναγκαστικά άλλαξαν, για να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικά προβλήματα σε κοινωνικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο. Ο τρόπος ζωής μας άλλαξε ριζικά και πλέον μετά από περίπου ενάμιση χρόνο, σταδιακά, βήμα – βήμα, επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα, η οποία όμως απέχει αρκετά στα προ πανδημίας δεδομένα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν αντέχει ένα νέο πισωγύρισμα. Και για αυτό θα πρέπει από πλευράς Πολιτείας να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να μην επιστρέψουμε σε καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Όχι μόνο γιατί δεν θα το αντέξει η οικονομική δραστηριότητα, αλλά κυρίως γιατί ο κόσμος δεν έχει άλλες ψυχολογικές αντοχές

Σχετικά με τις ενέργειες από πλευράς Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του υγειονομικού προβλήματος, αλλά και των οικονομικών συνεπειών που προκάλεσε η πανδημία, δεν ήμουν και δεν θα είμαι μηδενιστής. Έγιναν προσπάθειες, λήφθηκαν πρωτοβουλίες, υπήρξαν παρεμβάσεις, είτε με βάση τα διεθνή πρότυπα, ακολουθώντας αποφάσεις άλλων χωρών, είτε με πρωτοβουλία της χώρας μας. Εδικά μάλιστα στην πρώτη φάση, την περσινή άνοιξη, καταγράφηκε επιτυχημένη διαχείριση, με τη συμβολή βέβαια και των πολιτών. Έχω όμως την αίσθηση ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, από τον περσινό χειμώνα και μετέπειτα. Και αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο, είναι ότι υπήρξαν αξιόλογες προτάσεις και από πλευράς αντιπολίτευσης και από θεσμικούς φορείς, αλλά αυτές δεν υιοθετήθηκαν. Έλειψε η εθνική ομοψυχία και σε κάποια φάση δόθηκε η αίσθηση ότι η Κυβέρνηση δεν έχει τις δυνάμεις να ακολουθήσει όσα σχεδίασε και λειτούργησε κάτω από την πίεση του πολιτικού κόστους που θα εισέπραττε. Φτάσαμε, μάλιστα, στο σημείο να φορτώνονται σχεδόν τα πάντα στην ατομική ευθύνη των πολιτών και να κρύβεται η Κυβέρνηση πίσω από την Επιτροπή των επιστημόνων…

 

Ενεργοποιείστε επαγγελματικά σε τομείς αιχμής για την ελληνική οικονομία. Η άποψή σας ποια είναι, η χώρα μας σε οικονομικό επίπεδο μπορεί να έχει ευοίωνο μέλλον; Πορευόμαστε προς την ορθή κατεύθυνση; Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα αντέξουν;

Από πλευράς Κυβέρνησης καλλιεργούνται ελπίδες για γρήγορη οικονομική ανάκαμψη, με βάση την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αλλά και τα χρήματα που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δεν ξέρω, όμως, κατά πόσο όλα αυτά θα μετουσιωθούν σε πράξη. Παρουσιάστηκε το σχέδιο για τις χρηματοδοτήσεις έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης, όμως δεν προηγήθηκε εκτενής διάλογος με φορείς, αλλά και με τις τοπικές κοινωνίες, για το πού πρέπει να δοθεί προτεραιότητα. Κι ακούμε για μεγάλα ποσά που θα πέσουν στην οικονομία, όμως πραγματικά κανείς δεν ξέρει ποιο μέρος από αυτά αφορά -αν αφορά- τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας. Πολύ φοβάμαι πως πρόσβαση σε αυτά κονδύλια θα έχουν οι λίγοι και κυρίως οι μεγάλοι. Επίσης, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και για το κατά ποσό αυτό το μεγάλο ποσό θα συμπαρασύρει την ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά. Αναμένουμε να το δούμε. Πάντως, όπως ανέφερα και για τη διαχείριση της πανδημίας, η Κυβέρνηση δείχνει πως δεν την ενδιαφέρουν οι συγκλίσεις και η υιοθέτηση θετικών προτάσεων, που προέρχονται εκτός του στενού της πυρήνα.

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα, σε επίπεδο οικονομίας, το οποίο αφορά κάθε επιχείρηση και κάθε ελεύθερο επαγγελματία είναι αυτό με τις επιστρεπτέες προκαταβολές και το αν θα μετατραπούν σε μη επιστρεπτέες. Οι άνθρωποι της αγοράς δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τη λογική βλέποντας και κάνοντας. Πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα και όχι να σέρνεται ένα σενάριο ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις εφόσον ο σχεδιασμός του Πρωθυπουργού περιλαμβάνει πρόωρες εκλογές. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν μπορεί να στηριχθεί η οικονομία.

Τέλος, όσον αφορά τον Τουρισμό, οι επιχειρήσεις κάνουν τα πρώτα τους δειλά βήματα και είναι λογικό να υπάρχει προς το παρόν διστακτικότητα. Ανακοινώθηκε ένα πρόγραμμα στήριξης του τουριστικού κλάδου, όμως πιστεύω πως οι διαδικασίες θα έπρεπε να κινηθούν νωρίτερα για να υπάρξει η απαιτούμενη ρευστότητα με το άνοιγμα. Τώρα, σχετικά με τον Τουρισμό στη Δράμα, είναι προφανές ότι δεν έχει καμία σχέση με την τουριστική εικόνα του καλοκαιριού στη νησιωτική χώρα. Και για αυτό το λόγο, οι επιχειρήσεις θα ζοριστούν πολύ περισσότερο, καθώς εδώ η περίοδο αιχμής είναι ο χειμώνας. Για αυτό, θεωρώ, ότι θα πρέπει να υπάρξει ειδική αντιμετώπιση σε επιχειρήσεις που δεν έχουν οφέλη από τη θερινή σαιζόν στη χώρα μας. Ίσως ένα κομμάτι του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού θα έπρεπε να έχει αυτή τη στόχευση.

Μιας και το αναφέρατε, πιστεύετε ότι θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές;

Όπως γνωρίζετε κι εσείς πολύ καλά, κύριε Λάτσα, οι πρόωρες εκλογές δεν εξαγγέλλονται. Στην πολιτική παράδοση της χώρας μας θεωρούνται ως ένα «μυστικό όπλο» του εκάστοτε Πρωθυπουργού για να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του. Προσωπικά, έχω την άποψη ότι ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρος σχεδιασμός από την κυβερνητική πλευρά. Αναπτύσσεται μια φημολογία για τον προσεχή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, όμως νομίζω ότι τα δεδομένα ακόμη δεν είναι ξεκάθαρα, καθώς υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο. Η άποψή μου πάντως είναι ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να ωριμάσει και η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δεν βοηθάει σε αυτό. Ας βάλουμε επιτέλους το εθνικό συμφέρον πάνω από τα πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

 

Σε τοπικό επίπεδο, μπορεί να υπάρξει τελικά ελπίδα; Μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία, κακά τα ψέματα, είναι συσσωρευμένα και πηγάζουν ακόμη και από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα;

Προσωπικά πιστεύω πως το ζητούμενο δεν είναι η ελπίδα για κάτι καλύτερο, αλλά οι πράξεις και το χειροπιαστό αποτέλεσμα. Δεν θέλω να αμφισβητήσω τις καλές προθέσεις και τη διάθεση προσφοράς οποιουδήποτε ασχολήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ή ασχολείται τώρα με τα κοινά. Όμως οι καλές προθέσεις δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Προσωπικά, αν εκλεγώ σε θέση ευθύνης και διαπιστώσω ότι δεν μπορώ να προσφέρω αυτά που επιθυμώ, λόγω των ευρύτερων συνθηκών, δεν θα διστάσω να επιστρέψω σπίτι μου, εξηγώντας στους συμπολίτες μου ακριβώς τους λόγους.

Για να δούμε επιτέλους λύση στα προβλήματα του τόπου, απαιτείται βούληση, σχέδιο, μεθοδική προσπάθεια και κυρίως λογική συνεργασίας. Οι πρακτικές του «κατόπιν ενεργειών μου» τη σημερινή εποχή μοιάζουν εντελώς αναχρονιστικές. Χρειάζεται ριζική ανανέωση σε νοοτροπίες για να κάνουμε επιτέλους βήματα μπροστά. Θεωρώ ότι είναι πέρα από κάθε λογική, να υπάρχουν τη σημερινή εποχή θεσμικοί εκπρόσωποι της Δράμας που να εφαρμόζουν προσωπικές στρατηγικές. Προφανώς και λόγω ιδεολογικών ή κομματικών καταβολών, ο καθένας έχει τις απόψεις του, όμως σε κάποια βασικά σημεία για το καλό της Δράμας δεν χωράνε κόμματα ή παρατάξεις. Έτσι κι αλλιώς, μέχρι τώρα ακολουθήθηκε μια διαφορετική προσέγγιση. Ας δοκιμάσουμε επιτέλους και τη σύνθεση δυνάμεων. Είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά καλύτερα.

 

Η άποψή σας για το τοπικό στελεχιακό δυναμικό ποια είναι; Και ερωτώ γιατί για ένα μικρό αριθμό ψήφων, στις προηγούμενες εκλογές, θα μπορούσατε κι εσείς να είστε θεσμικός εκπρόσωπος της Δράμας. Είναι τελικά θέμα προσώπων η επίλυση των προβλημάτων;

Όσο κι αν φαίνεται ρομαντική η άποψή μου ή εκτός όσων έχουν συνηθίσει να ακούν οι συμπολίτες μου, πιστεύω πως οι τρεις Βουλευτές του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι πέντε Δήμαρχοι θα πρέπει να θεωρούνται από όλους μας ως οι καλύτεροι που θα μπορούσαμε να έχουμε. Είναι εκλεγμένοι μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, έλαβαν την εμπιστοσύνη των πολιτών, αυτοί ήταν οι επιλογές του λαού και για αυτό θα πρέπει να τους στηρίξουμε, είτε αυτή η στήριξη αφορά τους τοπικούς φορείς είτε μεμονωμένα κάθε πολίτη. Έτσι, πιστεύω πως θα έχουν ακόμη περισσότερη δύναμη για να ασχοληθούν με τα προβλήματα της Δράμας, νιώθοντας ότι πίσω τους υπάρχει μια ολόκληρη κοινωνία που τους στηρίζει.

Από την άλλη, δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν θεσμικοί εκπρόσωποι της Δράμας που έχουν κακές σχέσεις και δεν συνεργάζονται ή ακόμη χειρότερα δεν μιλάνε μεταξύ τους. Το τι ψήφισε ο καθένας, ποιον στήριξε και γιατί, τελειώνει μαζί με τις εκλογές. Ο κόσμος εξέλεξε τους εκπροσώπους του για να επιλύουν προβλήματα. Και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό να συμβεί, αν δεν υπάρχει συνεργασία.

Άρα, για να απαντήσω στο ερώτημά σας, η επίλυση των προβλημάτων είναι θέμα προσώπων μόνο στο σημείο που επηρεάζονται οι διαπροσωπικές σχέσεις, λόγω ιδιοσυγκρασίας ή χαρακτήρα, και υπάρχουν εμπόδια στη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου. Κατά τα άλλα, εκτιμώ πως είναι κυρίως θέμα νοοτροπίας, την οποία οφείλουμε όλοι, ειδικά εμείς οι νεότεροι, να την αλλάξουμε. Οι λογικές συνεργασίας θα πρέπει να αποτελούν το σημείο εκκίνησης κάθε προσπάθειας.

 

Περνώντας σε ζητήματα που απασχολούν τον πολιτικό σας χώρο, θα ήθελα να σας ρωτήσω ευθέως, Νίκος Ανδρουλάκης, Φώφη Γεννηματά ή Ανδρέας Λοβέρδος (παρέθεσα τα ονόματα με αλφαβητική σειρά) για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής;

Δεν θέλω να θεωρείτε πως προσπαθώ να αποφύγω το ερώτημά σας, αλλά πιστεύω πως είναι νωρίς για να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση. Άλλωστε, δεν έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους και όλοι όσοι αναφέρατε. Η κοινωνία ακόμη δοκιμάζεται από τις συνέπειες της πανδημίας και πιστεύω πως άλλα ζητήματα έχουν αυτή την στιγμή προτεραιότητα. Το προσεχές φθινόπωρο, με την ελπίδα ότι η κανονικότητα θα έχει επιστρέψει σε μεγαλύτερο βαθμό, θα έχουμε όλο το χρόνο για να συζητήσουμε, να καταθέσουμε τις απόψεις μας και κυρίως να συμβάλλουμε στη διεξαγωγή μιας μαζικής και ανοιχτής εκλογικής διαδικασίας, η οποία θα λειτουργήσει και ως τρόπος επαναπροσέγγισης πολιτών που έφυγαν από κοντά μας.

Όσον αφορά τα πρόσωπα και τις υποψηφιότητες, δεν θα πρέπει να μας φοβίζουν τα πολλά και δυνατά ονόματα. Ίσα ίσα αυτό θα πρέπει να είναι και το ζητούμενο. Για να σας θέσω και ένα προσωπικό παράδειγμα, έχοντας την εμπειρία της υποψηφιότητας στις προηγούμενες εκλογές, προσωπικά προτιμώ να είμαι μέρος ενός δυνατού ψηφοδελτίου κι ας βγω πέμπτος στη σταυροδοσία, παρά να συμμετέχω σε ένα ψηφοδέλτιο που με δυσκολία θα μπορεί να εξασφαλίσει έδρα, γιατί τότε η πρώτη θέση δεν θα έχει αντίκρισμα. Με την ίδια λογική, στις εσωκομματικές εκλογές του χώρου μας, με τη συμμετοχή πρωτοκλασάτων στελεχών, πέρα από το πρόσωπο που θα επικρατήσει, θα έχουμε σίγουρα οφέλη, καθώς θα υπάρξει κινητοποίηση ενός μεγαλύτερου αριθμού πολιτών.

 

Πιστεύετε πως υπάρχει ζωτικός χώρος για το Κίνημα Αλλαγής στο σημερινό πολιτικό σκηνικό; Μήπως τελικά πρόκειται για ένα κόμμα που απλά επιβιώνει απλά με τη δόξα του παρελθόντος ως Πα.Σο.Κ.;

Το κόμμα μας αποτελεί διαχρονικά τη φωνή της λογικής στο πολιτικό σύστημα. Όσο πιο δυνατός είναι ο χώρος μας, τόσο περισσότερο θα ισορροπεί το πολιτικό σύστημα. Παράλληλα, έχοντας ως παρακαταθήκη την εμπειρία του παρελθόντος, μπορούμε να γίνουμε ξανά οι εκφραστές όλου αυτού του κόσμου που μεγάλωσε έχοντας το Πα.Σο.Κ. στην καρδιά του, προσεγγίζοντας παράλληλα και τις νέες γενιές με τις καινοτόμες προτάσεις μας. Η ύπαρξη του Πα.Σο.Κ. στον πολιτικό χάρτη είναι ζωτικής σημασίας για την ίδια τη χώρα. Ας αναλογιστούμε όλοι ποιο ήταν το κόμμα που συνδυάστηκε με την προκοπή των Ελλήνων και τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας. Θα ήταν άσκοπο να απαριθμήσω όλα αυτά που άλλαξαν διαχρονικά την Ελλάδα και έχουν τη σφραγίδα του κόμματός μας. Όλοι τα ξέρουμε. Ας έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι χωρίς το Πα.Σο.Κ., η χώρα μας θα ήταν τελείως διαφορετική σήμερα. Όμως, πέρα από το παρελθόν, το κόμμα μας έχει παρόν, αλλά και μέλλον. Με προτάσεις και με στιβαρό πολιτικό λόγο, είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Και ακριβώς γιατί αποτελούμε τη φωνή του μέσου Έλληνα, είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο για τον χώρο μας σε αυτό το νέο κύκλο που άνοιξε.

 

Κύριε Νικολαΐδη, φτάνοντας στο τέλος αυτής της συνέντευξης, κι αφού σας ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά για αυτήν, δεν γίνεται να μην σας ρωτήσω και για τα δικά σας προσωπικά σχέδια. Ήσασταν για πρώτη φορά υποψήφιος Βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές και ομολογουμένως η παρουσία σας ήταν θετική. Θα είστε ξανά υποψήφιος;

Το καλοκαίρι του 2019 ρίχτηκα στη μάχη των εθνικών εκλογών, ξεκαθαρίζοντας εξ αρχής ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε ψάχνω κάποια διέξοδο μέσω της ενασχόλησης με τα κοινά.

Σε αυτή την πρώτη παρουσία, το αποτέλεσμα ήταν άκρως ενθαρρυντικό και η υποψηφιότητά μου αγκαλιάστηκε από έναν μεγάλο αριθμό πολιτών. Σε αυτό το πρωτόγνωρο για εμένα ταξίδι, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους, να ακούσω προτάσεις και προβλήματα, να συζητήσω για το παρόν και το μέλλον της Δράμας μας.

Νομίζω ότι δικαιούμαι μια ακόμη ευκαιρία να είμαι υποψήφιος. Το οφείλω στους περίπου 2.500 συμπολίτες μου για τη στήριξη που μου παρείχαν. Αλλά το οφείλω και στον πολιτικό μου χώρο, καθώς πρέπει να παλέψουμε όλοι οι υποψήφιοι ως μια γροθιά, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε πως ο χώρος μας θα συνεχίσει την παράδοση και θα έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στη Δράμα.

Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την ευκαιρία που μου δώσατε να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μου.