Νεότερη ενημέρωση:

Πριν από λίγα λεπτά ο Τάσος Κορακάκης, πατέρας και προπονητής της Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκης, έκανε γνωστό, με ανάρτησή του, πως το δημοσίευμα που θέλει σημαιοφόρο την Άννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι ψευδές και τελείως αβάσιμο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κορακάκης έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook: “Μόλις πληροφορήθηκα από την ΕΟΕ ότι το δημοσίευμα του Sportsfeed.gr που υπογράφει ο Θανάσης Νικολάου και αφορά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκυο 2021 και θέλει σημαιοφόρο την Άννα Κορακάκη είναι ψευδές και τελείως αβάσιμο. Λυπάμαι για τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου δημοσιογράφου που χωρίς λόγο προκαλεί τέτοιου είδους αναστάτωση!”.

Η συγκεκριμένη “είδηση”, με βάση όσα γράφτηκαν από την προαναφερθείσα ιστοσελίδα, αναδημοσιεύτηκε, μεταξύ άλλων, και από την ιστοσελίδα www.ergasia-press.gr,  η οποία ζητάει συγγνώμη, στο βαθμό που της αναλογεί, για την όποια αναστάτωση.

 

Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, στις 23 Ιουλίου 2021, σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, θα είναι η Δραμινή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη. Παραδοσιακά η ελληνική αποστολή ανοίγει την παρέλαση κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης και η Άννα Κορακάκη θα είναι η πρώτη αθλήτρια που θα μπει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο.

Η αθλήτρια της σκοποβολής θεωρείται ως το πιο πετυχημένο μέλος της ελληνικής αποστολής, με χρυσό και χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και για το λόγο αυτό η ΕΟΕ θα την επιλέξει ως σημαιοφόρο. Παράλληλα, η Άννα Κορακάκη θα βρίσκεται ήδη στο Τόκιο, καθώς οι αγώνες της σκοποβολής ξεκινούν τη δεύτερη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μοναδική εκκρεμότητα που παραμένει προς επίλυση είναι αν θα ακολουθηθεί η τακτική η ελληνική αποστολή να έχει ζευγάρι αθλητών ως σημαιοφόρους, οπότε μαζί με την Άννα Κορακάκη θα βρίσκεται ενδεχομένως και ο Λευτέρης Πετρούνιας, εφόσον εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η Ελλάδα θα έχει γυναίκα σημαιοφόρο στην τελετή έναρξης, καθώς είχε προηγηθεί η Σοφία Μπεκατώρου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Μάλιστα τότε είχε γίνει η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που άνοιξε την τελετή έναρξης μπαίνοντας πρώτη στο Ολυμπιακό στάδιο με την ελληνική σημαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άννα Κορακάκη είχε την τιμή να είναι η πρώτη στην ιστορία γυναίκα λαμπαδηδρόμος σε λαμπαδηδρομία μεταφοράς της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία.

Η Άννα Κορακάκη θα γίνει η πρώτη αθλήτρια από τη Δράμα που θα είναι σημαιοφόρος σε θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Βέβαια, η Δράμα είχε την τιμή να προέρχεται από αυτήν σημαιοφόρος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, του 1992 και του 2010, όταν και σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής ήταν ο Θανάσης Τσακίρης και σε αυτούς του 2014 με τη Μαρία Τσακίρη, κόρη του Θανάση Τσακίρη.

Με πληροφορίες από το sportsfeed.gr