ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

  • «Είναι πια προφανές ότι ο Περιφερειάρχης δεν έχει καμία επαφή με τη Δράμα αλλά το ακόμα χειρότερο είναι ότι οι Περιφερειακοί του Σύμβουλοι από τη Δράμα εμφανίζονται ως άβουλοι παρατηρητές που δεν υποστηρίζουν κανένα αίτημα της Δράμας»

 

Με σχετικό δελτίο τύπου ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης τοποθετήθηκε για τις επιστολές διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας και της Ομοσπονδίας Επαγγελαμτοβιοτεχνών Ν. Δράμας προς τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρήστο Μέτιο. Ο κ. Καραγιαννίδης αναφέρει ότι η κριτική που άσκησε προς τον κ. Μέτιο αποδεικνύεται ότι «τελικά ήταν δίκαιη», ενώ ακόμη επισημαίνει ότι «είναι πια προφανές ότι ο Περιφερειάρχης δεν έχει καμία επαφή με τη Δράμα». Ακόμα, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καλεί να τοποθετηθούν και να λάβουν θέση και οι άλλοι δύο τοπικοί Βουλευτές σχετικά με τις ανακοινώσεις των φορέων της Δράμας.

Αναλυτικά, το δελτίο τύπου του κ. Καραγιαννίδη έχει ως εξής:

Με πρόσφατα δελτία τύπου τους ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δράμας  καλούν τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης να ασχοληθεί επιτέλους και με το Νομό Δράμας και, κυρίως, να μην απαξιώνει τις δημοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες οι φορείς του Νομού είχαν διαβουλευθεί πριν το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο του Δεκεμβρίου. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, κ. Καλλία.

Τα δελτία τύπου των φορέων αποδεικνύουν πως η κριτική που έκανα, και η οποία σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα ήταν «προσωπική κόντρα», τελικά ήταν δίκαιη κι αφορούσε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη. Ειδικά στο θέμα του οδικού άξονα Δράμα-Αμφίπολη δεν μπορεί οι φορείς του άμεσα ενδιαφερόμενου Νομού να έχουν αποφασίσει – έπειτα από διαβούλευση – την πρόκριση μιας λύσης και ο Περιφερειάρχης στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο να προκρίνει την αντίθετη.

Είναι πια προφανές ότι ο Περιφερειάρχης δεν έχει καμία επαφή με τη Δράμα αλλά το ακόμα χειρότερο είναι ότι οι Περιφερειακοί του Σύμβουλοι από τη Δράμα εμφανίζονται ως άβουλοι παρατηρητές που δεν υποστηρίζουν κανένα αίτημα της Δράμας. Δεν μπορεί δηλαδή το αίτημα για συντήρηση των λιφτ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού να «κόβεται» ομοφώνως από την οικονομική επιτροπή, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση Δραμινών Συμβούλων από την πλειοψηφία. Να θυμίσω εδώ ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού είναι ο μόνος χειμερινός τουριστικός προορισμός της Περιφέρειας αλλά βρίσκεται στη Δράμα και αυτό φαίνεται να αποτελεί ατυχές κριτήριο για τον κ. Μέτιο.

Επειδή η σιωπή δεν είναι χρυσός και επειδή η Δράμα δεν έχει μόνο ένα εκλεγμένο Βουλευτή η κοινωνία της Δράμας θα ήθελε να ξέρει τις θέσεις και των άλλων δύο Βουλευτών σε σχέση με τις ανακοινώσεις των φορέων.

Καιρό τώρα το θέλει αλλά έφτασε πια ο κόμπος στο χτένι.