ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΡ. ΛΙΘΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΕΒΕ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

  • «Δεν είναι τυχαίες οι ομοιότητες ανάμεσα στις δύο αυτές επιστολές, ούτε βέβαια οι ομοιότητες που έχουν και οι δύο με την “επιστολή διαμαρτυρίας” του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας καθώς και με παλαιότερη ανακοίνωση κυβερνητικού Βουλευτή της περιοχής»

 

 

Μέσω γραπτής δήλωσης ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών Α.Μ.Θ. και Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας με το συνδυασμό «Περιφερειακή Αναγέννηση» κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος τοποθετήθηκε σε σχέση με τις επιστολές διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Δράμας προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο.

Η δήλωση του κ. Λιθηρόπουλου έχει ως εξής:

Μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή της 4ης Ιανουαρίου για την δημοσιοποίηση των επιστολών του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Δράμας προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την ίδια μέρα ακριβώς ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας η πρωτοβουλία για τη συγχώνευση των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δράμας και Έβρου για τη δημιουργία μιας Περιφερειακής Τράπεζας που θα ενισχύσει την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Τυχαίες δεν είναι ούτε οι ομοιότητες ανάμεσα στις δύο αυτές επιστολές ούτε βέβαια οι ομοιότητες που έχουν και οι δύο με την «επιστολή διαμαρτυρίας» του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας καθώς και με παλαιότερη ανακοίνωση κυβερνητικού βουλευτή της περιοχής. Οι δύο νέες επιστολές δεν προσθέτουν τίποτα καινούριο στα όσα έχουν ήδη ειπωθεί.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατασκευή του άξονα Ε61 και της σύνδεσής του με την Εγνατία Οδό, επισημαίνω ότι η Περιφερειακή Αρχή έχει τοποθετηθεί με τρόπο ξεκάθαρο, ήδη από τις 16 του περασμένου Νοεμβρίου.

Αλλά και για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, η Περιφερειακή Αρχή έχει πάρει ξεκάθαρη θέση από τις 11 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζω ότι για το συγκεκριμένο αυτό θέμα αρμόδιος εξακολουθεί να είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

 

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών ΑΜΘ

ΛΙΘΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ