ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Α. ΚΑΓΙΑΟΓΛΟΥ ΣΕ ΚΑΤΩ ΘΟΛΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟ

 

  • «Τα περιθώρια ανάπτυξης της κτηνοτροφίας στην περιοχή μας είναι πολύ μεγάλα»

 

Διαδοχικές συναντήσεις με κτηνοτρόφους του Δήμου Παρανεστίου είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καγιάογλου. Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κτηνοτρόφους από τη Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Κάτω Θόλου, ενώ ακολούθησε αντίστοιχη συνάντηση με κτηνοτρόφους της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Νικηφόρο. Και οι δύο συναντήσεις είχαν χαρακτήρα ανοιχτού συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου εξέφρασε τη χαρά του για την πραγματοποίηση των συναντήσεων και σημείωσε: «Προτεραιότητα μας από τη στιγμή που αναλάβαμε ήταν η καθημερινότητα, να δώσουμε λύσεις, να αφουγκραστούμε τα προβλήματα των συνδημοτών μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση τους στον χώρο τους, να υποστηρίξουμε τα προβλήματα τους, να ενισχύσουμε την φωνή και τη δυναμική τους. Μετά από έναν εποικοδομητικό διάλογο δεσμευτήκαμε ότι θα στηρίξουμε τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον μελισσοκόμο και υλοτόμο, σχεδιάζουμε την “επόμενη μέρα”, καθώς πιστεύουμε ότι τα περιθώρια ανάπτυξης της κτηνοτροφίας στην περιοχή μας είναι πολύ μεγάλα».

Στις συναντήσεις υπήρξε ουσιαστική συμμετοχή και καταγράφηκαν μια σειρά από βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Παρανεστίου, φέρνοντας στο προσκήνιο και τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Όπως επεσήμανε ο κ. Καγιάογλου, εκτός από τις δράσεις που έχουν να κάνουν με την οδοποιία, το πότισμα των ζώων και άλλα, από την πλευρά του, αναφέρθηκε και το γεγονός ότι ο Δήμος θέλει να στηρίξει έμπρακτα τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα με παρεμβάσεις εκεί που χρειάζεται και με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων. «Με τον προγραμματισμό και την οργάνωση που θα καλύψει όλη την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου και την έμπρακτη στήριξη του κλάδου της κτηνοτροφίας, ο Δήμος Παρανεστίου δίνει ήδη την “μάχη” και προσφέρει στους συνδημότες κτηνοτρόφους υπηρεσίες και λύσεις εκεί που τόσα χρόνια τα προβλήματα στον κλάδο “λίμναζαν”», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Παρανεστίου.