ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Α. ΨΩΜΑ ΕΘΕΣΑΝ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ

 

Σειρά επαφών με μέλη της Κυβέρνησης είχε σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θόδωρος Αθανασιάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο και Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Αλέξανδρο Ψωμά. Στις συναντήσεις τους, τα κορυφαία στελέχη του Δήμου Προσοτσάνης έθεσαν σε Υπουργούς και Υφυπουργούς ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και προώθησαν την επίλυσή τους.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Αθανασιάδης και Ψωμάς αρχικά συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) κ. Θόδωρο Καράογλου και την Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου.

Στην Αθήνα, οι κ.κ. Αθανασιάδης και Ψωμάς είχαν επαφές με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και τον Υφυπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο.

Τα θέματα που τέθηκαν, κατά περίπτωση, στις συναντήσεις των αυτοδιοικητικών της Προσοτσάνης αφορούσαν την αγροτική και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, τη χρηματοδότηση αρδευτικών έργων, τις αποκαταστάσεις αγροτικών και κτηνοτροφικών δρόμων που έχουν πληγεί από θεομηνίες, τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών, τις αναπλάσεις πάρκων και την εγκατάσταση κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης, καθώς και τη δημιουργία ενός ακόμη ΚΕΠ στο Δήμο Προσοτσάνης.