ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 1,1 ΕΚ. ΕΥΡΩ

 

 

  • Α. Καγιάγολου, Δήμαρχος Παρανεστίου: «Ο Δήμος μας θα έχει ένα πραγματικό στολίδι και θα παραδοθεί στους νέους μας ένα σύγχρονο προπονητήριο που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες άθλησής τους»

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» εντάχθηκε η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Παρανεστίου, στην Αδριανή, δίπλα ακριβώς από τον Παιδικό Σταθμό.

Συγκεκριμένα με την με αρ. πρωτ. 853/2020 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Αδριανής» στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης IV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Παρανεστίου και συνολικό προϋπολογισμό 1,1 εκ ευρώ. Τα χρήματα θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (600.000 ευρώ) και από ίδιους πόρους του Δήμου (500.000 ευρώ).

Το συγκεκριμένο γυμναστήριο πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες άθλησης και ψυχαγωγίας των παιδιών σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας, ασφάλειας και άνεσης. Το Κλειστό Γυμναστήριο θα είναι χωρητικότητας 200 θεατών με συνολικό εμβαδό 780,42 τ.μ. και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο έκτασης 2.096 τ.μ.. Ο συγκεκριμένος χώρος συγκεντρώνει τα πλεονεκτήματα της εύκολης προσπέλασης, του οργανωμένου δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου και ύδρευσης. Το Κλειστό Γυμναστήριο θα μπορεί να φιλοξενεί τα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης καθώς και ενόργανη, ρυθμική και αεροβική γυμναστική.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου δήλωσε σχετικά: «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός για το Δήμο μας ότι εγκρίθηκε η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου μας στην Αδριανή, κάτι για το οποίο εργαστήκαμε από την πρώτη μέρα ανάληψης της Δημοτικής Αρχής και μετά από επίπονες προσπάθειες καταφέραμε και υποβάλαμε στις 26/11/2019 το αίτημά μας για χρηματοδότηση του εν λόγω έργου. Ο Δήμος μας πλέον θα έχει ένα πραγματικό στολίδι και θα παραδοθεί στους νέους μας ένα σύγχρονο προπονητήριο που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες άθλησής τους. Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό το Δήμο μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε με έργα και όχι με λόγια. Για τον τόπο μας για τον τόπο που ζούμε».

 

Και άλλη ένταξη για την πυροπροστασία των σχολείων

Παράλληλα, ο Δήμος Παρανεστίου θα χρηματοδοτηθεί με 24.900 ευρώ μέσω άλλης πρόσκλησης του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» για την πυροπροστασία των σχολείων του Δήμου.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου στις 20/12/2019 ο Δήμος Παρανεστίου χρηματοδοτείται με το ποσό των 29.400,00 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» μετά από την πρόταση που κατατέθηκε στις 24/10/2019 για την εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στα σχολεία του Δήμου Παρανεστίου.

Το πρόγραμμα αφορά τα μέτρα πυροπροστασίας, την εγκατάσταση, συμπλήρωση, αντικατάσταση, αλλά και τον έλεγχο της καλής λειτουργίας των συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας των σχολείων μας.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου σε δηλώσεις αναφορικά με το θέμα ανέφερε: «Για μας το θέμα της ασφάλειας των δημοτών μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας είναι σε πρώτη προτεραιότητα και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η πρώτη πρόταση για χρηματοδότηση που υποβάλαμε ως νέα Δημοτική Αρχή εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και έτσι θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα που τόσο μεγάλη ανάγκη είχαν τα σχολεία μας και μάλιστα χωρίς οι δημότες μας να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ».