ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ «Δ. ΚΡΑΧΤΙΔΗΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΙΒΟ ΣΥΚΕΩΝ

 

Στην Handball Premier θα αγωνίζεται τη φετινή χρονιά ο Χιλιώτης Δράμα 1986, καθώς το Σεριφάτο Αιγίου αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών, κι ενώ η Δραμινή ομάδα προετοιμαζόταν για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α2. Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου το Σεριφάτο Αιγίου ενημέρωσε την ΟΧΕ ότι παραιτείται από την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Handball Premier, περιόδου 2017-2018. Έτσι, βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος, η Ομοσπονδία ενημέρωσε τους δευτεραθλητές της Α2 Ανδρών περιόδου 2016-2017, δηλαδή τα σωματεία ΕΣΝ Βριλήσσια (1ος όμιλος) και ΓΣ Δράμα 1986 (2ος όμιλος), ώστε να αγωνιστούν σε αγώνα μπαράζ για την συμπλήρωση της κενωθείσας θέσης. Μάλιστα, ο αγώνας ορίστηκε για την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης. Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου το σωματείο ΕΣΝ Βριλήσσια παραιτήθηκε από τον αγώνα μπαράζ απέναντι στο σωματείο Χιλιώτης ΓΣ Δράμα 1986 κι έτσι η Δραμινή ομάδα βρέθηκε στην Handball Premier.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χιλιώτης Δράμα 1986 συμμετέχει για δεύτερη φορά στην κορυφαία εθνική διοργάνωση, μετά τη συμμετοχή του την περίοδο 2014-2015.

Η είδηση της ανόδου βρήκε τους παίκτες της ομάδας στη διάρκεια της προπόνησης και οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι, καθώς με την εξέλιξη αυτή δικαιώθηκαν όλοι στο Σύλλογο, Διοίκηση, παίχτες και το προπονητικό επιτελείο υπό τον Σάκη Βαλαβάνη, για την προσπάθεια που κατέλαβε ο Χιλιώτης Δράμα 1986 στον περσινό δεύτερο γύρο, αλλά και στα play off της Α2, με την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Βέβαια, ο προγραμματισμός σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικό – οικονομικό) αλλάζει άρδην, καθώς το πρωτάθλημα της Α2 ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Οκτώβρη, ενώ τώρα η ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί έτοιμη στις 23 Σεπτεμβρίου. Στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Handball Premier ο Χιλιώτης Δράμα 1986 θα υποδεχτεί στο κλειστό «Δ. Κραχτίδης» τον Φοίβο Συκεών, ενώ ακόμη στο πρωτάθλημα συμμετέχουν οι Αερωπός Έδεσσας, ΑΕΚ, ΑΣΕ Δούκα, ΓΑΣ Καματερού, Διομήδης Άργους, Πανελλήνιος, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός / Ομ. Ξυνή, Φίλιππος Βέροιας, ΧΑΝΘ.

Πλέον άπαντες στην ομάδα επιδίδονται σε… αγώνα δρόμου, έτσι ώστε ο Χιλιώτης Δράμα 1986 να παρουσιαστεί πανέτοιμος σε όλα τα επίπεδα στο πρωτάθλημα που ξεκινάει σε λίγες ημέρες. Το μόνο σίγουρο, αφού έχει συμβεί άλλωστε και στο παρελθόν, είναι ότι σε όλη τη διάρκεια της Handball Premier το Δραμινό κοινό θα σταθεί στο πλευρό της ομάδας και το κλειστό «Δ. Κραχτίδης» θα ζήσει μεγάλες στιγμές…