Η ΔΟΞΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Β’ ΕΘΝΙΚΗ) ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΥΡΟ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ:

 

  • Άγγελος Διγκόζης (προπονητής Δόξας): Πρέπει να φανούμε αντάξιοι στον κόσμο, στις προσδοκίες και στον ίδιο τον κ. Μπύρο
  • Έρχονται 3-4 μεταγραφικές εντάξεις επιπέδου Super League ή Football League
  • Η σύσταση και συγκρότηση ΠΑΕ το πρώτο μέλημα

 

Η 11η Σεπτεμβρίου έχει το δικό της άρωμα και τους δικούς της συνειρμούς (Δίδυμοι Πύργοι), για τη Δόξα Δράμας και τον κόσμο της όμως η 11η Σεπτεμβρίου 2017 είναι η ημέρα που επίσημα η ΕΠΟ ενέταξε την ομάδα στη Football League μετά από ένα μακρύ και βασανιστικό δικαστικό καλοκαίρι.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ είναι η εξής:

«Κατόπιν της δήλωσης αποχώρησης της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ από το προσεχές πρωτάθλημα της Football League και της συνακόλουθης δημιουργίας δύο (2) κενών θέσεων στο πρωτάθλημα αυτής για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ έλαβε την εξής απόφαση.

Ματαιώνεται ο αγώνας μπαράζ που είχε ορισθεί να διεξαχθεί στις 13-09-2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 στο Α’ Δ.Α.Κ. Κατερίνης στην Πιερία μεταξύ των ομάδων Γ.Σ. Δόξα Δράμας και Α.Ε. Καραϊσκάκης, διότι πλέον καθίσταται άνευ αντικειμένου, αφού και οι δύο ανωτέρω ομάδες προβιβάζονται στην Β΄ Επαγγελματική Κατηγορία (Football League) για την αναπλήρωση των δύο (2) κενών θέσεων που προέκυψαν».

Ο άνθρωπος που τράβηξε την ιστορική Δόξα από την υποβαθμισμένη Γ’ Εθνική και την οδηγεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο Γιάννης Μπύρος, είναι ακόμη φειδωλός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, αφού όπως δηλώνει στον κύκλο του «το ταβάνι της προσδοκίας του είναι η ίδια η Super League»!

Ο προπονητής κ. Άγγελος Διγκόζης δήλωσε στην «Εργασία… συν… Αθλητισμός»: Έχουμε μια αποστολή. Να φανούμε αντάξιοι στις προσδοκίες του κόσμου με την άνοδο στη Football League και στον ίδιο τον κ. Μπύρο, ο οποίος έχει δώσει έναν ξεχωριστό αγώνα. Είναι ευτυχία και για μένα να είμαι προπονητής στην ιστορική Δόξα και κοντά στον μεγαλοχορηγό».

 

Έρχονται μεταγραφές

 

Η άνοδος στη Football League οδηγεί σε άμεση μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και ήδη υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με πολλούς παίχτες, π.χ. Αντώνη Πετρόπουλο, Παντελή Καπετάνιο και άλλους. Σίγουρα στις επόμενες ημέρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

 

Σύσταση ΠΑΕ

 

Η άνοδος στη Football League φέρνει τη νέα διοικητική δομή και τη σύσταση και συγκρότηση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας και η εγγυητική 300.000 ευρώ που ήταν προαπαιτούμενο της ΕΠΟ αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί.

 

Με βούλα και υπογραφή στη Football League

 

Την Τρίτη το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της ομάδας Α.Ο. Χαλκίδας κατά της εκτέλεσης της απόφασης που προέβλεπε την άνοδο στην Football League της Δόξας Δράμας. Έτσι, η άνοδος των Μαυραετών είναι πια επίσημη με βούλα και υπογραφή…