ΑΡΘΡΟ

Της Χαράς Κεφαλίδου

Βουλευτού Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Δράμας

 

 

Τι κι αν δήλωνε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία και πολύ περισσότερο για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος».

Τι κι αν στις 25 Γενάρη 2017 διαβεβαίωνε «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα;» – κάτι που επανέλαβε και στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Πρωθυπουργός είναι ό,τι θέλει κάνει. Νομοθετεί, ξε-νομοθετεί, εφαρμόζει, ακυρώνει. Το είπε άλλωστε ευθαρσώς: «Μία κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω μέτρα που ψήφισε αν δεν τηρηθεί η συμφωνία». Εκείνο που δεν είπε είναι τί αντίτιμο θα κληθεί να πληρώσει όχι η Κυβέρνηση αλλά ο ελληνικός λαός.

Ήρθε ο Μάης με 4 δισ ευρώ επιπλέον στο λογαριασμό έτσι για να μάθουμε να καθυστερούμε περήφανα και να λέμε και κάνα επαναστατικό. Πρόσθετα μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του προγράμματος του 3ου Μνημονίου, χωρίς περαιτέρω χρηματοδότηση.

Πρόσθετα μέτρα που δεσμεύεται από σήμερα να επιβάλλει η επόμενη μετά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Κυβέρνηση.

Δηλαδή ο πρωθυπουργός μας μετά από ένα χρόνο διαπραγμάτευσης για την 2η αξιολόγηση που έπρεπε να έχει κλείσει τον Μάρτιο του 2016, τι κατάφερε; Όχι και λίγα.

Εξασφάλισε την παράταση της θητείας της κυβέρνησής του.

Έσκαψε το λάκκο στην επόμενη και

Έκλεισε στασίδι αυριανής αξιωματικής αντιπολίτευσης αρωγού, μπροστάρη και υπερασπιστή των φτωχοποιημένων από τον ίδιο πολιτών, προσβλέποντας να γεμίσουν όλες οι πλατείες και τα πάρκα της χώρας με… αγανακτισμένους!!!

Και τότε, υπολογίζει ότι θα επιστρέψει ανανεωμένος και ξεκούραστος μετά το διάλειμμα, νικητής και τροπαιούχος για να προτείνει ένα νέο δικής του επινόησης πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας (μιας και αυτό του Μαδούρο δεν του βγήκε), που θα προσφέρει ελπίδα – αυτή προσφέρεται δωρεάν – στους τότε εξαθλιωμένους πολίτες που ήδη έχει φροντίσει να είναι πολλοί – πάρα πολλοί. Τόσοι ώστε να τολμά να ονειρεύεται ακόμα και την αυτοδυναμία του.

Θα τάξει πάλι απαλλαγές από φόρους. Θα καταργήσει με ένα νόμο και ένα άρθρο, άντε με δύο, όσα σκληρά και ανάλγητα εφήρμοσε η «νεοφιλελεύθερη ΝΔ» που ταχταρίστηκε από τους προδότες του ανύπαρκτου σοσιαλισμού. Ποιος ξέρει, ίσως και να υποσχεθεί να σηκώσει ξανά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα.

Νέος θα είναι, έμπειρος θα είναι, αριστερός θα δηλώνει. Εξαιρετικός ο στρατηγικός σχεδιασμός για το μεθαύριο όχι της χώρας αλλά της ΣΥΡΙΖΑ M.Ε.Π.Ε. (Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης).

Μια βασική παράμετρο παραλείπει να συνυπολογίσει στον κατά τα λοιπά άρτιο σχεδιασμό του. Την κοινή λογική των πολιτών. Παραμένει βέβαια ένα στοίχημα: Πόση λογική μπορεί να υπάρξει με άδειο στομάχι;

 

*Το άρθρο της κ. Κεφαλίδου δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα liberal.gr