Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΟΥ Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΣΑΚΗΣ ΠΑΣΧΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΑΘΕΡΑ

 

  • «Έγκλημα» ο εθελούσιος υποβιβασμός της ομάδας στην Β’ το καλοκαίρι του 2014
  • Ο κόσμος κράτησε την Δόξα όρθια
  • Τελειώνει η εκκαθάριση της ΠΑΕ
  • 30 χρόνια παράγοντας τέτοια αναφορά καταπέλτης από ΕΛΑΣ για το Καλαμαριά – Καρδία δεν έχω ξαναδεί
  • Φτάνει πια η ανέξοδος τηλεκριτική από επιστολογράφους και τηλεδικαστές
  • Κοντά στη Δόξα ο Δήμος Δράμας

 

Κουβαλά μια έντονη ποδοσφαιρική παραγοντική εμπειρία και μιλά σπάνια δημοσιοποιώντας τις σκέψεις του. Ο λόγος για τον 58χρονο κ. Σάκη Πάσχο, μέλος του Γ.Σ. Δόξα με καταλυτική άποψη… Έχει πολλούς φίλους και γενικά αποδοχή και φυσικά η έντονη προσωπικότητά του έχει και τους «απέναντι» που είναι εν μέρει φυσιολογική αντίδραση.

Η «Εργασία… συν… Αθλητισμός» βρέθηκε με τον Σάκη Πάσχο σε μια συνέντευξη για τα τεκταινόμενα στη Δόξα την τελευταία 3ετία και ήταν αποκαλυπτικός.

Ερώτηση: Βρέθηκε η Διοίκηση του Ερασιτέχνη το φθινόπωρο του 2014 να έχει τις τύχες της ομάδας, πώς και γιατί;

Απάντηση: Κατ’ αρχήν να πω ότι ήταν «ΕΓΚΛΗΜΑ» ο εθελούσιος υποβιβασμός από την Διοίκηση του Πρωτοδικείου της ΠΑΕ, δεν είχαν τέτοια εντολή, ούτε αρμοδιότητα τον Μάιο του 2014 με την αγωνιστική παραμονή της ομάδας έπρεπε να την παραδώσουν στον ιδιοκτήτη που ήταν ο κ. Σάμιος. Δεν το έκαναν με τραγική κατάληξη.

Ερώτηση: Οπότε χωρίς χρόνο, χρήμα ξεκίνησε στην Γ’ Εθνική;

Απάντηση: Δύο ημέρες κυριολεκτικά πριν την λήξη των μεταγραφών. Προς τιμήν τους είχαν μείνει στην ομάδα οι έμπειροι Γελαδάρης και Στόικος και εκεί μίλησε η ψυχή των ανώνυμων Δοξαίων. Με μπάτζετ 220.000 ευρώ, όλα από λαϊκή συμμετοχή, κλείσαμε με πλεόνασμα 4.000 ευρώ!

Ερώτηση: Η σαιζόν 2015-2016 τι στόχο είχε;

Απάντηση: Ο σχεδιασμός ήταν πρωταγωνιστικός, αλλά η εκτός προγραμματισμού παραμονή του Άρη μας έφερε εκτός πλάνων. Είχαμε ανεβάσει το μπάτζετ στις 300.000 ευρώ, με έλλειμμα περίπου 6.000 ευρώ.

Ερώτηση: Διοικητικά την ευθύνη την είχε ο Ερασιτέχνης με σύμπραξη ανθρώπων της Διοικούσας;

Απάντηση: Ναι, εδώ να ευχαριστήσω τον Ηλία Βουγιουκλή, τον γιο του Γιώργο, τον Γιώργο Χατζηλαζαρίδη, τον Γιάννη Σιάμπο που λόγω κωλύματος αποχώρησε, αλλά τονίζω ότι κυρίαρχος στυλοβάτης ήταν σε αυτή την προσπάθεια ο κόσμος της Δόξας, μαζί με τους Μποδούρογλου, Αποστολίδη, τον Γουντσίδη και τη Νεογάλ.

Ερώτηση: Πάμε στα περσινά.

Απάντηση: Για 3η συνεχόμενη χρονιά θα ήταν κουραστικό να πάμε στο ίδιο μοτίβο, οπότε πραγματοποιήσαμε Γενική Συνέλευση για εκδήλωση ενδιαφέροντος. Οι Αφοί Γκάνη δήλωσαν ενδιαφέρον όμως δεν έκαναν ψηφοδέλτιο, οπότε εδώ εμφανίζεται ο από μηχανής Θεός Γιάννης Μπύρος και η Δόξα αποκτά έναν πανίσχυρο οικονομικά άνθρωπο.

Ερώτηση: Είχαμε «ενοχλήσει» και τον Καλαϊτζίδη για εμπλοκή στα κοινά της Δόξας;

Απάντηση: Ναι, όταν έφυγε από τον Άρη, αλλά αρνήθηκε ευγενικά και μας ενημέρωσε ότι είχε εμπλοκή στον Απόλλωνα Καλαμαριά.

Ερώτηση: Πρώτη επαφή με Μπύρο.

Απάντηση: Ναι, ήμασταν 3. Εγώ, ο Ηλίας Χατζηελευθερίου και ο Δεβρίκης. Η αρχική θέση του Γιάννη Μπύρου ήταν για χορηγία 100.000 ευρώ με άμεση καταβολή 40.000 ευρώ. Όμως η αγάπη του για τον τόπο του κυριάρχησε και παρότι η Καλαμαριά είχε «στρώσει» ρόστερ και προγραμματισμό περίπου 800.000 ευρώ, ο Γιάννη είπε ότι θα πάμε για άνοδο. Έτσι είναι ο Μπύρος. Όλα ή τίποτα.

Ερώτηση: Τώρα έχουμε εκλογές, πού πάμε;

Απάντηση: Είναι ώρα να έρθουν να «κυβερνήσουν» οι διάφοροι τηλεκριτικοί και επιστολογράφοι. Τώρα είναι η ώρα τους να συνταχθούν και να βγουν να διεκδικήσουν τη Διοίκηση του Ερασιτέχνη.

Ερώτηση: Προσωπικά αποχωρείς από τα κοινά;

Απάντηση: Ναι. Είμαι ξεκάθαρος. Όπως γνωρίζω και ο Ηλίας Χατζηελευθερίου.

Ερώτηση: Διοικητικά – οικονομικά τι παραδίδετε;

Απάντηση: Οικονομικά μια ξεκάθαρη ρυθμιζόμενη κατάσταση πληρωμών αφού παραλάβαμε ένα χρέος 130.000 ευρώ και υπάρχουν μηνιαίες καταβολές, όπως επίσης με την στήριξη του Γιάννη Μπύρου η εκκαθάριση της ΠΑΕ είναι στο τελικό στάδιο. Η Δόξα είναι πανέτοιμη για άνοδο.

Ερώτηση: Δικαστικά ή διοικητικά αυτή η άνοδος για φέτος το καλοκαίρι;

Απάντηση: Είμαι 30 χρόνια στο ποδόσφαιρο, τέτοια έκθεση καταπέλτη όπως αυτή της ΕΛΑΣ για τα γεγονότα στο Καλαμαριά – Καρδία δεν έχω ξαναδεί. Πιστεύω στην Αθλητική Δικαιοσύνη. Η Δόξα αλλού βρίσκεται και αλλού ανήκει…