ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Αντιγράφω (αντί+γράφω): Γράφω κοιτάζοντας το κείμενο κάποιους άλλου ή κάποιο βιβλίο ή κάποιο «σκονάκι».

«Τώρα θα μάθουμε τόσο εμείς όσο και η ελληνική κοινωνία εάν υφίσταται Διοίκηση και εποπτικός έλεγχος της Πολιτείας στο δημόσιο αγαθό της Εκπαίδευσης ή εάν επικρατεί ο νόμος του ισχυρού. Για το Δ.Σ. ο Πρόεδρος Μ. Κουρούτος, ο Γεν. Γραμματέας Χρ. Σαρρής» (29-11-2018, alfavita.gr).

Ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ: «Στον “Καιάδα” της ανεργίας και της εξαθλίωσης επειδή είχε το “θράσος” καθηγήτρια να συλλάβει τον γιο πρώην Πρωθυπουργού να αντιγράφει». Μετά θανάτον δικαίωση της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του Αντ. Σαμαρά να αντιγράφει και απολύθηκε (Το Ποντίκη).

Όλα αυτά που διαβάσαμε και ακούσαμε από τα Μ.Μ.Ε. προξένησαν το ενδιαφέρον μας και διαβάσαμε και τα υπόλοιπα των σχετικών δημοσιευμάτων.

Στο Κολλέγιο Αθηνών επί 21 έτη η φυσικός Φώφη (Ευφροσύνη) Μπουλούτα το 2012 ως επιτηρήτρια στη Χημεία πολλές φορές ανακάλεσε στην τάξη τον μαθητή γιο του Αντ. Σαμαρά που επιχειρούσε να αντιγράψει. Δεν συμμορφώθηκε και αναγκάστηκε η καθηγήτρια να του μονογράψει την κόλλα του.

Αποτέλεσμα; Η παράνομη απόλυσή της το 2013, ενώ η καθηγήτρια έκανε καταγγελία και άρχισε μια διαμάχη με τον πρώην Πρωθυπουργό, ενώ ένα μήνα μετά το Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Ε.Ε.Ι.) προχώρησε σε εκδικητική καταγγελία της αορίστου σύμβασης της εκπαιδευτικού.

Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κολλεγίου ήταν ο Αλεξ. Σαμαράς, αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού. Το δε ΚΥΣΔΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) δεν εξέτασε την καταγγελία της καθηγήτριας και απολύθηκε ως ανεπαρκής στα καθήκοντά της. Πέντε χρόνια μετά και μετά το θάνατό της (απεβίωσε το 2017), δικαιώθηκε η καθηγήτρια που έφυγε πικραμένη από την άδικη και καταχρηστική απόλυσή της και έμεινε άνεργη (δημοσίευμα documentonews.gr 20-8-2018.).

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ μιλώντας στον Κώστα Βαξεβάνη είπε: Δεν ήταν μόνο μία διαμάχη για την αντιγραφή ου μαθητή (που δεν ανακοινώθηκε τότε το όνομά του), αλλά διότι εργοδότες προσπαθούσαν να αλλάξουν τους όρους της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Μετά από τόσα χρόνια έγινε η αποκατάσταση από μια ντροπιαστική απόφαση που κηλίδωσε την ιστορία του Ελληνικού Δημοσίου σε μια καθηγήτρια που έπραξε το χρέος της. Ήταν θύμα πολιτικής ελίτ κι η αίσθηση ότι κανείς δεν μπορεί να αγγίξει τους «εκλεκτούς» (ανακοίνωση ΟΙΕΛΕ).

Τα συμπεράσματα δικά σας…