ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Στις εκλογές που έρχονται ας θυμηθούμε, ας συγκρίνουμε κι ας αποφασίσουμε για να ψηφίσουμε την Δύναμη που είναι σταθερά δίπλα μας, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα (Κουτσούμπας).

Η Ν.Δ. μιλάει για «βιώσιμη ανάπτυξη» που καταρρίπτεται από την ίδια τη ζωή. Μέλη της μιλούν για μια Νέα Ελλάδα. Ποια είναι η Νέα Ελλάδα που οραματίζονται, θέλοντας να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους; Άλλωστε τις ενέργειές τους τις έχουμε ζήσει, τους ίδιους τους δοκιμάσαμε όταν ήταν στην εξουσία και σαν παλαιοκομματικοί που είναι, σίγουρα δεν φέρνουν την ανανέωση.

Πάντως πράγματι δεν θέλουμε πολιτικούς καριέρας που «θρονιάζονται» στην εξουσία με πολλές 4ετίες στην πλάτη τους και με συνέχεια από αυτοδιοικητικές εξουσίες σε βουλευτικές. «Ουκ εν τω πολλώ το ευ» (Σωκράτης).

Αυτοί λοιπόν είναι οι προηγούμενοι που αφαίρεσαν από τον λαό προνόμια και τον οδήγησαν στη φτώχια και την μιζέρια. Μιλούν για έλευση καινούργιας εποχής. Μα είναι αυτοί οι ίδιοι που ανήκουν στη συντηρητική παράταξη με τις φιλελεύθερες απόψεις!!! του Μητσοτάκη, Άδωνι, Βρούτση, Ξαφά, που θέλουν την συντριβή της εργατικής τάξης και των δημοσίων υπαλλήλων με δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς δικαιώματα, οδηγώντας σε αδιέξοδο τον λαό. Θέλουν τα κέρδη των λίγων, εμφανιζόμενοι με υπερπροβολή τους από τα Μ.Μ.Ε. των ολιγαρχών.

Αυτή είναι η πολιτική της Δεξιάς που κατεβάζει την ποιότητα ζωής του λαού «χτυπώντας στην πλάτη» τους νέους και νέες όταν εμφανίζονται μόνο στις εκλογές. Αλλά τα «παιδιά της κρίσης» και οι πρωτοψηφίζοντες μαθαίνουν, αντιλαμβάνονται και δεν θα ψηφίσουν Ν.Δ., γιατί ξέρουν πια ότι το κόμμα αυτό δεν αλλάζει μορφή για την ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ούτε στην Παιδεία και Δημόσια Υγεία. Θέλουν ιδιωτικοποιήσεις. Τα ίδια θα συνεχίσουν να κάνουν σαν «παλιές καραβάνες» του συστήματος. Και φυσικά ο λαός θα πρέπει να ξέρει να διακρίνει τον αληθινό από τον ψεύτικο πολιτικό, ρίχνοντας «μαύρο» στους υποψήφιους της Ν.Δ.. Όσοι είναι αναποφάσιστοι ας διαλέξουν το κόμμα που δίνει σιγουριά και ελπίδα.

Για να πάρουμε δύναμη που θα επιστρέφει κάθε μέρα στον λαό, με την εξουσία στα δικά του χέρια δίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Στις 7 Ιούλη η αγανάκτηση και η απαξίωση ας μην μετατραπεί σε μια ακόμη αποχή, αλλά σε ενεργητική συμμετοχή, ώστε η Δεξιά να μην πανηγυρίζει, νομίζοντας πως θα ανέβει στην εξουσία.

Ας δώσουμε την μόνη ψήφο που δίνει δύναμη στον αγώνα για την ζωή που μας αξίζει, για τον Σοσιαλισμό, για προοπτική κοινωνικής ευημερίας με ισχυρό Κ.Κ.Ε..