Συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιουλίου 2018, στην κεντρική πλατεία της Δράμας. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Ομάδα Ενεργών Πολιτών Νομού Δράμας για την Μακεδονία και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών κ. Θεοφάνης Μαλκίδης. Η έναρξη του συλλαλητηρίου έγινε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική, ενώ υπήρχαν συμμετέχοντες που φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους. Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησε πορεία από την κεντρική πλατεία προς το Άγαλμα της Νίκης στην περιοχή της Ανάπλασης.

Παρόντες, στο συλλαλητήριο ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παρανεστίου κ. Μεταμόρφη Κουτεκίδου, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμων του Νομού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν η πρώτη μετά τη μηχανοκίνητη πορεία που είχε πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, ενώ στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, ανοιχτή συζήτηση μετά από κάλεσμα της Ομάδας Ενεργών Πολιτών Νομού Δράμας για την Μακεδονία.