ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ Δ. ΔΑΛΑΚΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΥΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Επιστολή προς τη ΔΕΥΑ Καβάλας με την οποία ζητάει στοιχεία για την κατανάλωση νερού για την ύδρευση της Καβάλας από τις Πηγές Βοϊράνης ζητάει με επιστολή του ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή η οποία έχει ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου 2017, αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 89/1968 αποφάσεως του Κοινοτικού Συμβουλίου Κυργίων, παραχωρήθηκε στο Δήμο Καβάλας για την ύδρευση της πόλεως της Καβάλας, η αιτηθείσα από εσάς ποσότητα ύδατος των 460 λίτρων/δευτ. από τις Πηγές Βοϊράνης, που ανήκουν στο Δήμο Δοξάτου, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην εν λόγω απόφαση. Παρακαλείστε, όπως άμεσα μας ενημερώσετε:

1) για τα λίτρα τα οποία έχετε εκμεταλλευτεί από τις Πηγές Βοϊράνης από 01/01/2017 έως και σήμερα.

2) Ομοιοτρόπως, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε κατάσταση στην οποίαν αναλυτικώς αναφέρετε πόσα λίτρα λάβατε από την ένραξη της υδροδότησής σας καθ’ έτος από τις Πηγές Βοϊράνης, έως και την 31/12/2016.

3) Επίσης να μας αναφέρετε ποιες περιοχές του Δήμου σας υδροδοτείτε από τις Πηγές Βοϊράνης σήμερα.

4) να μας αναφέρετε ποιες περιοχές του Δήμου μας αρδεύετε από τις Πηγές Βοϊράνης σήμερα, εάν σχεδιάζετε νέα έργα ύδρευσης και άρδευσης, τα οποία θα χρησιμοποιούν πρόσθετο νερό από τις Πηγές Βοϊράνης

5) τέλος να μας αναφέρετε πόσα χρήματα εισπράξατε από την κατανάλωση ύδατος αναλυτικά καθ’ έτος για τα έτη 2011 ως σήμερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιστολή έρχεται ως συνέχεια του θέματος που έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Πηγών Δοξάτου, με τους Δήμους Δοξάτου και Καβάλας να έχουν αναθέσει σε δικηγόρους τη νομική διερεύνηση του θέματος.