ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΤΟ Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΟΥ Δ. ΚΑΣΑΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΟ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»

 

«

 

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Ευστράτιο Πλωμαρίτη, τον Διοικητή του Γ.Ν. Καβάλας κ. Αναστάσιο Καρασαββόγλου, σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε από την μετακίνηση στην οργανική του θέση στο «Θεαγένειο» από το Γ.Ν. Καβάλας του Ογκολόγου κ. Δημήτρη Κασαράκη.

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Δράμας έχει ως εξής:

Κύριοι,

Οι προσπάθειες του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Δράμας, για την δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος στο Γ.Ν. Δράμας, είναι συνεχείς και επίμονες, γιατί ο Νομός Δράμας είναι μέσα στους τέσσερις πρώτους Νομούς με καρκίνο στην Ελλάδα.

Για αυτό παρακαλούμε και ζητούμε να γίνει Ογκολογικό Τμήμα στο Νοσοκομείο μας. Μετά από την απόφαση του κ. Πλωμαρίτη, Υπεάρχη της 4ης ΥΠΕ, στις 20-7-2018 για τη διακοπή της παραμονής του Ογκολόγου Ιατρού κ. Κασαράκη Δημητρίου, ο οποίος υπηρετεί στο Ογκολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Καβάλας, για οκτώ συνεχόμενα χρόνια, όπου τον καλεί να επιστρέψει πίσω στην οργανική του θέση στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο» αντιλαμβάνεστε ότι προέκυψε ένα θέμα μείζονος σημασίας για το Ογκολογικό του Γ.Ν. Καβάλας στο οποίο εξυπηρετούνται χιλιάδες ογκολογικοί ασθενείς κάθε χρόνο από τους Νομούς Καβάλας, Δράμας, Σερρών κι ανατολικής Ξάνθης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2018, 4.998 ασθενείς εξετάσθηκαν στο Ογκολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Καβάλας, οι περισσότεροι από το Νομό Δράμας.

Όπως αντιλαμβάνεστε, θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με την θεραπεία των ογκολογικών ασθενών, οι οποίοι θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλα Νοσοκομεία και κυρίως στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης, το οποίο Νοσοκομείο είναι ήδη υπερκορεσμένο.

Η ταλαιπωρία, η ψυχοσωματική καταπόνηση, το κόστος της μεταφοράς των ασθενών είναι αρκετά δύσκολα. Εκτός του ότι οι ασθενείς οι οποίοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν γιατρό, αισθάνονται ανασφαλείς γιατί χάνουν τον γιατρό ο οποίος επιμελείται την θεραπεία τους επειδή γνωρίζει το ιστορικό τους, αυτόματα χάνουν την αυτοπεποίθησή τους ως προς την θεραπεία τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά την ψυχολογία τους για την ίασή τους.

Επιβεβλημένο χρέος της πολιτείας λοιπόν είναι για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή η μία επικουρική Ογκολόγος που θα συνεχίσει την επόμενη ημέρα, τις θεραπείες των ασθενών δεν φτάνει, πρέπει να προκηρυχτεί οργανική θέση Δ/ντη Ογκολόγου Ιατρού με συνοπτικές διαδικασίες και άμεσα πρέπει να τακτοποιηθεί το μείζον θέμα που προέκυψε όσον αφορά το Ογκολογικό του Γ.Ν. Καβάλας.

Σαν ασθενείς – Καρκινοπαθείς και σαν άνθρωποι ζητάμε να δείξετε υπερβάλλοντα ζήλο για το καλό των ογκολογικών ασθενών που δυστυχώς οι αυξητικές τάσεις του καρκίνου δεν αφήνουν περιθώρια στο να μην υπάρχει σε κάθε περιφερειακό Νοσοκομείο Ογκολογικό Τμήμα ή Κλινική με ειδικευμένο Ογκολόγο Ιατρό.