ΑΡΘΡΟ

Του Captain Νικόλαου Κ. Μεταξά

ATPL

AIRLINE PILOT

B737NG AIRBUS 320

 

 

Η κακοδιαχείριση των δημόσιων νοσοκομείων και των εποπτευόμενων από το υπουργείο Υγείας φορέων, η ανορθολογική ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών και η συναλλαγή πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα των προμηθειών και του φαρμάκου οδήγησαν σε κατασπατάληση και ιδιοποίηση δημόσιων πόρων, οι οποίοι, αντί να επενδυθούν στο Σύστημα Υγείας και στην αναβαθμισμένη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών, τροφοδότησαν ένα ολόκληρο σύστημα παραοικονομίας και διάχυτης ανομικής συμπεριφοράς

Τι έφταιξε και η Ελλάδα, μια ιστορική ευρωπαϊκή χώρα με πανάρχαιο πολιτισμό, προικισμένη από τη φύση, οδηγήθηκε σε εκρηκτικά ελλείμματα – υπερχρέωση – ουσιαστική χρεωκοπία και στη συνέχεια σε κηδεμονία από τους Δανειστές της και σε μνημονιακές Συμφωνίες εσωτερικής υποτίμησης – φτωχοποίησης του ελληνικού λαού ;

Στις βασικές αιτίες για τα απίθανα ελλείμματα της εθνικής οικονομίας, για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, καθώς και για την επακόλουθη υγειονομική τραγωδία και για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ, βρίσκεται και η πρωτοφανής διαπλοκή – διαφθορά – προκλητή ζήτηση υπηρεσιών, φαρμάκων, εργαστηριακών εξετάσεων. Βρίσκεται το μεγάλο φαγοπότι στο χώρο της υγείας, η αθλιότητα της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

Τα δεδομένα αποκαλύπτουν αδικαιολόγητη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης επί πάρα πολλά χρόνια – ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΉ στο διάστημα που εξετάζουμε, σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Στη περίπτωση της ΝΟΒΑΡΤΙΣ λαμβάνουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τη διακίνηση μαύρου χρήματος. Υπάρχουν οι καταγγελίες για τραπεζικά εμβάσματα σε προσωπικούς λογαριασμούς, για δωροδοκία ύψους 28 εκατ. ευρώ σε άνω των 4500 γιατρών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων επί 10 ολόκληρα χρόνια (2001 – 2010) για να ισχυροποιήσει η συγκεκριμένη πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία τη θέση της στην ελληνική φαρμακευτική αγορά, για να μεγιστοποιήσει τις πωλήσεις με κάθε τρόπο, σε βάρος και της δημόσιας δαπάνης και των ανταγωνιστών της, μεταξύ των οποίων είναι και οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.

Βηματοδότες και άλλα ιατρικά υλικά μέσω τριγωνικών συναλλαγών με εταιρείες που εδρεύουν στην Κύπρο, διοχετεύονταν με καπέλο 25,4 εκ. ευρώ σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Βαριές ποινές και δέσμευση περιουσίας σε τρεις πανεπιστημιακούς γιατρούς για τις μίζες De Puy. Τα περίφημα κουβαδάτα – κουβανέζικα, μιας και δεν τα χρησιμοποιούσαν και τα πετούσαν στον κουβά, έτσι πήραν το όνομά τους.

Κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες κατ’ εξακολούθηση.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε με πολυετείς καθείρξεις τρεις καθηγητές Ιατρικής του ΑΠΘ που κατηγορούνται ότι πλούτισαν παράνομα, λαμβάνοντας μίζες από εταιρεία ιατρικών προϊόντων, εις βάρος τριών δημόσιων νοσοκομείων. Κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 14 ετών στον πρώτο κατηγορούμενο και ποινές κάθειρξης 11 ετών, στους δύο συγκατηγορουμένους του, αναγνωρίζοντας σε όλους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Παράλληλα αποφάσισε η δέσμευση της περιουσίας τους να είναι ίση με το ποσό της δωροληψίας για την οποία καταδικάστηκαν.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες λέγοντας ότι κατάφεραν να αποκτήσουν περιουσιακά στοιχεία, μέσω των νόμιμων αμοιβών τους από την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι απολάμβαναν τη γλυκιά ζωή ,ενώ έπαιρναν ανταλλάγματα για τη χρήση ορθοπεδικών υλικών και ξέπλεναν τα χρήματα σε τράπεζες, ακίνητα και αυτοκίνητα, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης που τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Έπεται το ΚΕΕΛΠΝΟ , το Ερρίκος Ντυνάν και η λίστα τελειωμό δεν έχει.

Μυστήριο η θέση της Δικαιοσύνης η οποία καθυστέρει αναίτια στην απαγγελία κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα.

 

«Πάρτι σπατάλης» δημόσιου χρήματος – Τα παράλογα ποσά που ξοδεύτηκαν

 

Την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν, το «πάρτι σπατάλης» συνεχίζεται και μάλιστα απροκάλυπτα.

Τα ποσά που ξοδεύονται από το κράτος σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια του παραλόγου, αφού για παράδειγμα δόθηκαν κοντά 15.000 ευρώ για μεταφορά οικοσκευής υπαλλήλου της Βουλής!

Οι δε επιχορηγήσεις συλλόγων, ενώσεων και πάει λέγοντας είναι εξωφρενικές.

Τα στοιχεία συγκέντρωσε ο κ. Μανώλης Λουτσέτης, από αποφάσεις της Βουλής που αναρτήθηκαν δημοσίως το 2014 στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Διαβάστε κάποια από τα ποσά που ξοδεύονται στην υγειά του… ελληνικού λαού

  1. 60.000 ευρώ, «Επιχορήγηση στην ΕΝΩΣΗ τέως ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ»
  2. 385.000 ευρώ, «προμήθεια εφημερίδων και περιοδικών Ελληνικού Τύπου»
  3. 400.000 και πλέον ευρώ, σε ξενοδοχεία για «Διαμονή εξ επαρχίας Βουλευτών»
  4. 35. 000 ευρώ, προπληρωμή, για την πληρωμή των διοδίων για τις μετακινήσεις των Βουλευτών.

5 16.753,88 ευρώ, για νερού, καφέ, βουτημάτων κ.λπ. για τις συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής, για τις συναντήσεις των Αντιπροέδρων, για τις συνεδριάσεις των Διαρκών Επιτροπών.

  1. 10.023 ευρώ, για καφέ και νερό κατά την διάρκεια σαράντα τεσσάρων (44) Συνεδριάσεων των Επιτροπών της Βουλής.
  2. 178.311,29 ευρώ, «Έκδοση εισιτηρίων αεροπορικών μετακινήσεων εντός της Ελληνικής Επικράτειας προς χρήση των Βουλευτών, των Ευρωβουλευτών και των κομμάτων κατά το χρονικό διάστημα από 01.10.2014 έως και 31.10.2014». Τόσα ευρώ είναι περίπου κάθε μήνα !
  3. 14.993,70 ευρώ, για «Μεταφορά της οικοσκευής υπαλλήλου της Βουλής».
  4. 30.000,00 ευρώ, στο ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ & ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΛ.Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

10 15.744,00 ευρώ, για ντοκιμαντέρ για δύο Πολιτικούς.

11 1.350.000,00 ευρώ, Επιχορήγηση του Ταμείου Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής.

12 150.000 ευρώ, «Επιχορήγηση στον ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ» για δώρα στα παιδιά τους.

13 100.000 ευρώ, για δαπάνες σίτισης και δαπάνες υγιεινής των παιδιών του Βρεφονηπιακού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της Βουλής.

14 4.909,77 ευρώ, για προμήθεια εκατόν σαράντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων εξήντα (142.560) μέτρων ρολού καθαριότητας.

15 2.500,00 ευρώ, για «Επιχορήγηση στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ»

Είναι τυχαίο ότι η χώρα κατρακύλησε μέσα στον βόθρο της διαφθοράς και ακόμη και σήμερα συντεχνίες που λυμαίνονταν επί χρόνια τα πόστα αυτά αντιδρούν με μύριους τρόπους μιας και χάνουν την κουτάλα έχοντας συμπαραστάτες και μέρος του βρώμικου πολιτικού συστήματος;