Φρουρά… φρουρά… πού είναι η φρουρά; Φρουρά… ας τους «μαζέψει» κάποιος, μωρέ! Καλέ, ποιους χρυσαυγίτες; Αυτοί οι τραμπούκοι «μαζεύονται» σχετικά εύκολα… όταν υπάρχει πολιτική βούληση! Για τους άλλους φωνάζω… τους συριζανέληδες! Μας έχουν φορτώσει 14 δις μέτρα… χωρίς να πάρουν δόση… και χωρίς –τελικά- να πάρουν ρύθμιση χρέους! Κι αυτή η ανεκδιήγητη ανικανότητα, που επιδεικνύουν συνεχώς στο εξωτερικό… έρχεται να διανθιστεί με την ανεκδιήγητη ανηθικότητα, που επιδεικνύουν στο εσωτερικό! Ψέματα… ψέματα… ψέματα… και επικοινωνιακές μπούρδες! Κι απ’ το «μπούμερανγκ» των ψεμάτων και της ανικανότητας τους, ευελπιστούν να τους σώσει ο Ιβάν… με το κανάλι, που –ουσιαστικά- τού χαρίζουν!

Μια τρέλα ζούμε… έναν εφιάλτη! Συνεχώς λέμε, «δε μπορεί να γίνουν χειρότεροι»… και συνεχώς μας διαψεύδουν… γίνονται ολοένα και χειρότεροι! Χωρίς ίχνος ντροπής… την προηγούμενη Πέμπτη, που ψηφιζόταν τα μέτρα του 4ου μνημονίου… ο κ. Τσίπρας είχε προϊδεάσει τους πάντες με το «too good to be true», σε ό,τι αφορά το χρέος… και μάλιστα, διατυμπάνισε πως θα πετύχαινε τόσο καλή λύση στο Eurogroup… που θα φορούσε επιτέλους και γραβάτα! Τελικά, οι ευφάνταστες δηλώσεις του ήταν το γνωστό «σανό», που συνηθίζει τα ταΐζει τους βουλευτές του… για να ψηφίζουν στη Βουλή «τέρατα»!

Ήρθε λοιπόν το Eurogroup της 22ας Μαΐου… κι όχι λύση για το χρέος δεν είδαμε… ούτε καν δόση! Μετά από δεκάδες ημερομηνίες-ορόσημα, μετά από πολλοστά Eurogroup… η 2η αξιολόγηση παραμένει στον αέρα… και η δόση καθυστερεί! Όσο για το Πρόγραμμα Ποσοτικής χαλάρωσης, που θα μπορούσε να ρίξει φτηνό χρήμα στην πραγματική οικονομία… εξακολουθούμε να το βλέπουμε με τα «κιάλια», ενώ οι υπόλοιπες χώρες το απολαμβάνουν εδώ και 2 χρόνια! Το μόνο που κατάφερε την περασμένη Δευτέρα η κυβέρνηση Τσίπρα, ήταν να τεθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μια νέα πρόταση! Μια πρόταση που λέει, πως –εκτός από πλεονάσματα 3,5% έως το 2022- θα πρέπει να έχουμε πλεονάσματα 2,2%… μέχρι το 2060!

Κι ενώ μαθαίναμε την περασμένη Δευτέρα για το νέο «ναυάγιο» μας σε ένα ακόμη Eurogroup… έσκασε η είδηση: Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε από τον Μπόμπολα το 20% των μετοχών του MEGA! Ω, ναι… οι τράπεζες που είχαν δεσμεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Mega… ακόμα και τους λογαριασμούς μισθοδοσίας, αφήνοντας τις οικογένειες των εργαζομένων του καναλιού χωρίς εισόδημα… άφησαν ακατάσχετες τις μετοχές του Μπόμπολα… και μόνον αυτές! Άραγε, γιατί; Κουτά… ρωτάτε; Μα για να μπορεί να τις αγοράσει… ο Ιβάν Σαββίδης! Διαγραφή χρεών του ΠΑΟΚ… πήρε το ΠΑΟΚ! Διαγραφή χρεών της ΣΕΚΑΠ… πήρε τη ΣΕΚΑΠ! Ακατάσχετο(!) το 20% των μετοχών του MEGA… παίρνει και το MEGA! Ό,τι θέλει μπορεί να πάρει ο Ιβάν, επί ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ… χωρίς καν να προσπαθήσουν να καλύψουν το σκανδαλώδη και παράτυπο τρόπο που χρησιμοποιούν! Αν αύριο θελήσει να αγοράσει ο Ιβάν το κράτος… τι θα γίνει; Μη χαμογελάτε… δεν είναι υπερβολικοί οι φόβοι μου! Στην Κύπρο Ρώσοι επιχειρηματίες έκαναν ήδη αίτηση για δημιουργία κόμματος… βασιζόμενοι σε χιλιάδες Ρώσους και ρωσόφωνους, που βρίσκονται στη Μεγαλόνησο! Γιατί δεν μπορεί να γίνει κι εδώ το ίδιο;

Βεβαίως, το πρόβλημά δεν είναι ο Ιβάν! Το πρόβλημα είναι ο καιροσκοπισμός και η ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης, που μπορεί να μας αφήσει ανυπεράσπιστους… σε κάθε Ιβάν… και σε κάθε κακό συμβάν!

Αλλά ευτυχώς, η «φρουρά» μιας χώρας δεν είναι μόνο η κυβέρνηση της… η βασική «φρουρά» της είναι οι πολίτες της!

Φρουρά… φρουρά… πού είναι η φρουρά; Φρουρά…