ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Η Κυβέρνηση από φέτος θέλει να εφαρμόσει τη 2χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Μια προσχολική δηλαδή αγωγή με Νηπιαγωγείο 2ετές, περιλαμβάνοντας και τα προνήπια 4-5 ετών με Παιδαγωγούς – Νηπιαγωγούς Πτυχιούχους Πανεπιστημίων. Οι καινούριες εργαζόμενες θα είναι για μια σχολική χρονιά περιμένοντας την ανανέωση της σύμβασής τους με αμοιβή μπλοκάκι εργασίας 450 ευρώ. Έτσι θα είναι όμηροι εργασίας και τα 200 ευρώ θα πηγαίνουν για την αυτοασφάλισή τους, ενώ με τα 250 ευρώ που θα μένουν θα πρέπει να περάσουν τον μήνα!

Θα πάρουν λένε και στους υπάρχοντες Παιδικούς Σταθμούς και βρέφη από 1 έτους, ενώ δεν υπάρχουν κι ούτε έχουν γίνει οι κατάλληλες υποδομές.

Στους Παιδικούς Σταθμούς τώρα εργάζονται βρεφονηπιοκόμοι και βοηθοί βρεφονηπιοκομίας. Άρα σους Παιδικούς θα πρέπει να εργασθούν οι βρεφονηπιοκόμοι με πολύ λίγα παιδιά και πολλοί θα κλείσουν. Διότι δεν υπάρχουν παιδιά, αφού οι γεννήσεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και λόγω ανεργίας πάρα πολλοί γονείς με τα παιδιά τους μεταναστεύουν.

Τι θα γίνουν λοιπόν οι βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι που εργάζονται εδώ και μια 10ετία με σύμβαση; Θα απολυθούν 17.000 βοηθοί από όλη τη χώρα;

Τι σκέφτεστε κύριε Γραβόγλου; Θα δημιουργήσετε καινούργιους ανέργους;

Τα δε κόμματα της αντιπολίτευσης όσο είναι καιρός γιατί δεν παίρνουν θέση πάνω σ’ αυτό το θέμα ώστε να μην προκύψουν άνεργοι που θα διαμαρτύρονται με καταλήψεις, διαδηλώσεις κλπ.;

Εγγραφές πάντως στους Παιδικούς Σταθμούς σε διάφορα σημεία της Περιφέρειά μας δεν γίνονται. Άρα; Συμπεράσματα…