ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

«Ένας από τους πρώτους στόχους είναι οι δράσεις εξωστρέφειας, γιατί το μεγάλο έργο του Νομικού προσώπου δεν είναι τόσο γνωστό στην ευρύτερη κοινωνία της πόλης»

 

Την πρώτη του συνέντευξη τύπου ως Πρόεδρος του Νομικού Πρόσωπου του Δήμου Δράμας παραχώρησε ο κ. Λευτέρης Καλλινικίδης την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, στον χώρο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) επί της οδού Χελμού. Είχε προηγηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, το οποίο με διαπιστωτική του πράξη όρισε τον κ. Καλλινικίδη στη συγκεκριμένη θέση.

Ο κ. Καλλινικίδης ξεκίνησε τις δηλώσεις του ευχαριστώντας, τον πρώην Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Ανέστη Δερματίδη «για τη συνεργασία, την οποία είχαμε όλα αυτά τα 3 χρόνια που ήταν στο Νομικό Πρόσωπο και για τη συνεργασία μας γενικότερα στον Δήμο της Δράμας», καθώς και τον πρώην Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Αλέξη Παναγιωτίδη «για την ενημέρωση».

Σχετικά με το Νομικό Πρόσωπο, ο κ. Καλλινικίδης ανέφερε: «Αναλαμβάνω ένα Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, το οποίο έχει προδιαγραφές ευρωπαϊκές. Ένα Νομικό Πρόσωπο, το οποίο έχει να δείξει πάρα πολύ μεγάλο έργο. Ένα Νομικό Πρόσωπο, του οποίου το έργο δεν είναι τόσο γνωστό στην ευρύτερη κοινωνία της πόλης και για αυτό ένας από τους πρώτους στόχους είναι οι δράσεις εξωστρέφειας. Γιατί πραγματικά συντελείται ένα πολύ μεγάλο έργο και το οποίο δεν γνωρίζουν όσοι θα έπρεπε να γνωρίζουν. Το έργο αυτό δεν εξαντλείται σε αυτά που εμείς περισσότερο γνωρίζουμε, ακούγοντας απλά τους τίτλους, είτε αυτό αφορά τα ΚΑΠΗ, τα ΚΗΦΗ, όπως ο χώρος που μας φιλοξενεί, ή τα ΚΔΑΠ, το μοναδικό και εξαιρετικό ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Δράμας “Το Χαμόγελό μας”. Υπάρχει έργο από πίσω στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και βεβαίως όλο αυτό το έργο συντελείται από προσωπικό, το οποίο είναι κατά 50% λιγότερο από ότι προβλέπει ο οργανισμός, ο κανονισμός. Κι όμως και πάλι όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τον συντονισμό της πολύ καλής και εξαιρετικής Διευθυντρίας την οποία έχουμε, της κυρίας Βασιλειάδου, το έργο επιτελείται, η δουλειά γίνεται και γίνεται και πολύ αποτελεσματικά και πολύ καλά.

Βεβαίως, ήδη έχουν προγραμματιστεί έργα σημαντικά για την πόλη, έργα που θα προσφέρουν στο Νομικό Πρόσωπο, όπως είναι η δημιουργία τέταρτου τμήματος στο ΚΗΦΗ, απογευματινά τμήματα, και η δημιουργία νέων βρεφικών τμημάτων. Όπως ίσως ξέρετε θα εγκαινιαστεί ο βρεφικός σταθμός στη Νέα Κρώμνη, με δύο τμήματα μεγάλη δυναμικότητας βρεφών, κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι σε εξέλιξη, στην περιοχή της Ανάπλασης, η ανέγερση νέου παιδικού σταθμού με 100% χρηματοδότηση από την Ε.Ε. Έχει κι αυτό τη σημασία του, διότι δεν επιβαρύνεται ο Δραμινός. Όπως και ο Δραμινός δεν επιβαρύνεται με τη λειτουργία για παράδειγμα και του ΚΗΦΗ. Σε εξέλιξη επίσης είναι η ενεργειακή αναβάθμιση 4 παιδικών σταθμών και βεβαίως η προσαρμογή όλων των παιδικών, βρεφονηπιακών και βρεφικών τμημάτων στις προδιαγραφές νέου θεσμικού πλαισίου με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 450.000 ευρώ. Όλα αυτά δείχνουν ότι κάποιοι άνθρωποι δούλεψαν. Υπάρχει μια διοίκηση που δούλεψε προς αυτή την κατεύθυνση.

Με την ευκαιρία, μια που μίλησα για τη Διοίκηση του Δήμου Δράμας, να ευχαριστήσω άλλη μια φορά τον Δήμαρχο Δράμας για τη συνεργασία την οποία έχουμε, η οποία όσα κύματα κι αν περνάει, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Εμείς ως παράταξη “Δράμα Πρωταγωνίστρια” γνωρίζετε πολύ καλά ότι συνεργαζόμαστε με την παράταξη του εκλεγμένου Δημάρχου Χριστόδουλου Μαμσάκου. Ήμασταν αυτοί που τηρήσαμε απαρέγκλιτα και στο 100% το προεκλογικό μας πρόγραμμα, που μεταξύ άλλων έλεγε ξεκάθαρα πως οι εκλογές έχουν ημερομηνία λήξεως και πως την επόμενη ημέρα ξεκινάμε όλοι μαζί να δουλέψουμε για αυτόν εδώ τον τόπο, για αυτήν εδώ την πόλη, με δεδομένο ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αντιπαλότητες, αλλά όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι συνεργάτες. Αυτή ήταν, παραμένει και θα είναι και στο μέλλον η δική μας αρχή. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό ήταν αναμενόμενη και δεδομένη η συνεργασία μας, γιατί εμείς αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε απλά το έργο το οποίο παραλάβαμε και ως παράταξη συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε αυτήν εδώ την πόλη».

«Η συμμετοχή μας πλέον θα είναι πιο ενεργή, πιο δραστήρια, πιο εξωστρεφής και ελπίζω και εύχομαι να έχουμε και μια πολύ καλή συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο είμαι βεβαίως ότι την εγγύηση καλής λειτουργίας και συνεργασίας την προσφέρει το μέλος που συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια κι έχει τεράστια εμπειρία στο Νομικό Πρόσωπο, η πρώην Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο Ζωή Καρυοφύλλιδου, για την οποία είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχει σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο και θεωρώ ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ και θα στηρίξει το έργο το οποίο συνεχίζουμε», κατέληξε ο νέος Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας.

Σχετικά με το γεγονός ότι ο ίδιος είχε αρνηθεί τη θέση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου και επέλεξε να παραιτηθεί από Αντιδήμαρχος στο τέλος του 2021, ο κ. Καλλινικίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε: «Τον Δεκέμβριο όταν ο Δήμαρχος χωρίς να ερωτηθώ είχε αποφασίσει να με αλλάξει από τη θέση του Αντιδημάρχου, πράγματι μου είχε προτείνει το Νομικό Πρόσωπο, το οποίο αρνήθηκα να πάρω τότε, διότι πρώτον δεν ήταν στο πλαίσιο της συνεννόησης που είχαμε κάνει μετεκλογικά για τη σύμπραξη, η οποία επετεύχθη. Ωστόσο οι καιροί ωριμάζουν, τα πράγματα προχωράνε, δεν πρέπει να μένουμε πίσω, πρέπει να μένουμε μπροστά. Οι τυχόν πολιτικές μας διαφωνίες, δεν πρέπει να μας σταματάνε στο να συνεργαζόμαστε, διότι αυτός είναι ο απώτερος σκοπός, να προχωράμε μπροστά στην πόλη».

Τέλος, μετά από ερώτηση σχετικά με την κριτική που υπήρξε από πλευράς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης τόσο για τη διαδικασία, ότι ουσιαστικά το σώμα δεν αποφάσισε, αλλά υπήρξε διαπιστωτική πράξη για την τοποθέτηση του Πρόεδρου, όσο και για το ίδιο το πρόσωπο του κ. Καλλινικίδη, ο νέος Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου είπε: «Σε ό,τι αφορά τη διαπιστωτική πράξη, θα μπορούσα να συμφωνήσω κιόλας, με την έννοια ότι πραγματικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά είναι μια διαπιστωτική πράξη, θα μπορούσε να γίνει και με μια απόφαση Δημάρχου και να είχε τελειώσει το θέμα. Αλλά αυτά είναι θέματα του νόμου και δεν μπορούσαμε να το προσπεράσουμε». Ακόμη, ο κ. Καλλινικίδης επεσήμανε για την κριτική που υπήρξε προς το πρόσωπό του: «Τρία χρόνια είμαι στόχος συγκεκριμένων ανθρώπων, για να μην πω συγκεκριμένης παράταξης. Ο καθένας θα απολογηθεί στον λαό της Δράμας τον Οκτώβριο του 2023. Όσοι δεν έχουν υπομονή και φοβούνται την παρουσία μας, να τους θυμίσω και η δική μου παρουσία, όπως και πολλών άλλων συναδέλφων, δεν ήρθε ουρανοκατέβατη, αλλά ήρθε με τη ψήφο του Δραμινού λαού, τον οποίο συνεχίζουν και τιμωρούν, επειδή δεν τους έδωσε την εκλογή». «Ας μας πάρουν παράδειγμα ότι εμείς δουλεύουμε για τη Δράμα, με όποιο κόστος πολιτικό κι αν έχουμε», πρόσθεσε ο νέος Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.