Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Δράμας, μετά από την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου, τον περασμένο Μάιο, η οποία βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Η σχετική διαδικασία επιλογής από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου και σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες για τη θέση του Μητροπολίτη Δράμας θα προταθεί, μεταξύ άλλων, ο Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Πάπαρης, Α’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου. Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο πατέρας Δωρόθεος θα αποτελέσει την τελική επιλογή της Ιεράς Συνόδου για να αναλάβει τη Ποιμαντορία στη μαρτυρική Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Με τον τρόπο αυτό θα επιβεβαιωθούν απόλυτα δημοσιεύματα τόσο της ιστοσελίδας ergasia-press.gr στις 28 Αυγούστου (Περισσότερα ΕΔΩ), όσο και της εφημερίδας «Εργασία… συν» (αρ. φύλλου 772, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022), όπου παρουσιάζονταν οι επικρατέστεροι για τη θέση του Μητροπολίτη Δράμας με σαφή αναφορά ότι «…προβάδισμα φέρεται να έχει ο Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος…».

Απομένουν τα ίδια τα γεγονότα να επιβεβαιώσουν τις υπάρχουσες πληφορορίες, ή αν στην πορεία θα υπάρξει κάποια έκπληξη, η οποία θα φέρει αλλαγές στα ήδη διαμορφωμένα δεδομένα.