Μεγάλη αύξηση κατέγραψε η τιμή των ενοικίων στη Δράμα, μέσα στο 2022, καθώς το τ.μ. κατέγραψε ποσοστιαία αύξηση κατά 13,6% σε σχέση με το 2021. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο στις τιμές ενοικίων σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα. Έτσι, μπορεί μεν η τιμή του τ.μ. όσον αφορά τα ενοίκια να παραμένει σχετικά χαμηλή στη Δράμα, όμως η αύξηση που καταγράφηκε, δημιουργεί προβληματισμό για το επόμενο διάστημα.

Μπορεί η νέα χρονιά που ξεκίνησε να χαρακτηρίζεται από την πλειονότητα των εκπροσώπων του real estate ως χρονιά εξισορρόπησης των τιμών σε όλη τη χώρα, ωστόσο, το ράλι που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν επιδοθεί οι τιμές και το ενδεχόμενο αυτό να συνεχιστεί και το 2023, δημιουργεί ανησυχία στους εν δυνάμει ενοικιαστές, αλλά και στους ενδιαφερόμενους μικροαγοραστές για το αν θα καταφέρουν, τελικά, να αντεπεξέλθουν στα ζητούμενα ποσά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια του 2022 οι τιμές αυξήθηκαν, τόσο σε πόλεις που τα ακίνητα θεωρούνται οικονομικά, όσο και σε περιοχές που τα ενοίκια είχαν ήδη ακουμπήσει ταβάνι.

Χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις αυτή της Δράμας, όπου οι τιμές ενοικίασης κινούνται σε χαμηλά επίπεδα έναντι άλλων περιοχών της χώρας, με την τιμή του τ.μ. να διαμορφώνεται στα 4,6 ευρώ, ωστόσο, αυτή να έχει εκτοξευτεί κατά 13,6%, αλλά και της Χαλκιδικής όπου η τιμή ενοικίασης του τ.μ. είναι η υψηλότερη πανελλαδικά και διαμορφώνεται στα 33,33 ευρώ, καταγράφοντας, μάλιστα, άνοδο κατά 12,8%.

Ακολουθούν το Κιλκίς με άνοδο 11,6% και την τιμή του τ.μ. στα 3,67 ευρώ, η Ημαθία με άνοδο 7,6% και την τιμή ανά τ.μ. να αγγίζει τα 4,6 ευρώ, η Πιερία με άνοδο 5,3% και το τ.μ. στα 5 ευρώ, η Καβάλα με άνοδο +4,9% και το τ.μ. στα 5,83 ευρώ, η Φλώρινα με άνοδο 4,3% και στα 5,1 ευρώ ανά τ.μ., η Κομοτηνή με άνοδο 3,2%) καιμε 6,22 ευρώ το τ.μ. και ο Έβρος με οριακή αύξηση (+0,6%) και στα 6,29 ευρώ το τ.μ. Σταθερή παρέμεινε η τιμή στις Σέρρες με το τ.μ. να βρίσκεται στα 5 ευρώ.

Στον αντίποδα, η τιμή του τ.μ. στην Πέλλα έχει συρρικνωθεί κατά 15% μέσα στο 2022 και ακολουθούν τα Γρεβενά, με την τιμή του τ.μ. να κατακρημνίζεται κατά 12% αγγίζοντας πλέον τα 4,4 ευρώ, η Καστοριά με -5,9% και την τιμή του τ.μ. στα 4,46 ευρώ και η Ξάνθη με την τιμή ανά τ.μ. να διαμορφώνεται στα 5,71 ευρώ, με μείωση κατά 4,8%.