ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Πότε ακούστηκε η φράση αυτή; Και γιατί; Σε πιο μέρος;

Το φυτό βασιλικός είναι ετήσιο αρωματικό ποώδες φυτό που στόλιζε και στολίζει βεράντες, μπαλκόνια και χρησιμοποιείται στη Μεσογειακή κουζίνα.

Η κοπριά είναι φυσικό οργανικό λίπασμα που δημιουργείται από τα περιττώματα ζώων, ένα δηλαδή οικολογικό λίπασμα.

  1. Πρωθυπουργός Ελλάδος ο Ελ. Βενιζέλος και ο λαός της Αθήνας απαιτεί Συντακτική Συνέλευση για να διώξει τον ξενόφερτο Βασιλιά. 1915-1917. Συντάχθηκαν στην Αθήνα ψηφίσματα που κήρυτταν έκπτωτο τον Κων/νο ζητώντας Δημοκρατία. Όμως ο Βενιζέλος, δέσμιος των Βρετανικών υποδείξεων, τηρούσε στάση αναμονής με τον θεσμό της Βασιλείας και τότε πλανόδιοι μικροπωλητές λουλουδιών και αντιβασιλικοί διαλαλούσα στα σοκάκια της Αθήνας με νόημα: «Κοπριά για τους βασιλικούς».
  2. Καταργείται για πρώτη φορά η Μοναρχία στην Ελλάδα με δημοψήφισμα.

Ο Αδαμάντιος Κοραής (1748-1833) εκπρόσωπος του Νεοελληνικού Διαφωτισμού είπε: Η Βασιλεία όχι μόνο θα σας καταντήσει πτωχότερους, αλλά και θα αμαυρώσει τους υπέρ ελευθερίας λαμπρούς αγώνες και θα σας βυθίσει στον έσχατο βαθμό της ατιμίας.

  1. Οι Μ. Δυνάμεις αποφασίζουν για Βασιλεία στην Ελλάδα. Βαυαροί – Δυναστεία Γλύξμπουργκ ένας αντίθετος θεσμός και εχθρικός στην ιδεολογία της Ελληνικής Επανάστασης κι έτσι δεν κατάφεραν να αποκτήσουν βαθιές ρίζες στη χώρα μας.

Πάμπολα τα δεινά στον τόπο μας από το Παλάτι, ανεβοκατεβάζοντας Κυβερνήσεις μια Παλατιακή Δικτατορία, μια κληρονομική Μοναρχία, σύμβολο ξενοκρατίας και συντήρησης. Υπηρετούσε μια χαρά την ντόπια ολιγαρχία με επεμβάσεις στην πολιτική ζωή της χώρας μας, με έγγραφα για εκτελέσεις, καταδικαστικές αποφάσεις, φυλακίσεις πατριωτών και με συμβάσεις με ξένα μονοπώλια, συμφωνία με USA – NATO.

  1. Δημοψήφισμα για το Πολιτειακό μας. Αποτέλεσμα: Ξεριζώθηκε η Μοναρχία στην Ελλάδα. Ο Κ. Καραμανλής μένει ουδέτερος, διότι στο Δεξιό κόμμα του υπάρχουν βασιλόφρονες Βουλευτές. Ο Παπανδρέου λέει: Επιτέλους η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Ο Φλωράκης λέει: Αντιμοναρχική νίκη. Το Κ.Κ.Ε. λέει: Ελπιδοφόρα αφετηρία των νέων αγώνων του λαού. Ο θεσμός λοιπόν της Βασιλείας έχει φθαρεί ανεπανόρθωτα στη συνείδηση του λαού.

Τσίπρας: Ορόσημο στις σχέσεις η επίσκεψη του Καρόλου για συνεργασίας μας!!!

Twitter: Ριζοσπαστική, φιλοβασιλική, αμερικανόφιλη, μερκελική Κυβέρνηση της Αριστερής προόδου!!

Έχουμε το θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας με ελπίδα κάποιο παιδί μας ή εγγόνι μας να διεκδικήσει τη θέση αυτή που δεν είναι κληρονομική από Έλληνες πραγματικούς πατριώτες.