ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΑΚΑΚΗ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΤΑΣΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ 10 Μ.

 

  • Χρυσό και παγκόσμιο ρεκόρ στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. – χάλκινο στο σπορ πιστόλι 25 μ. στη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Φορτ Μπένινγκ των Η.Π.Α.

 

 

Συνεχίζει να γράφει ιστορία στη Σκοποβολή η Άννα Κορακάκη, το χρυσό κορίτσι του ελληνικού αθλητισμού, καθώς στην εμφάνισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Φορτ Μπένινγκ των Η.Π.Α., μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών, στα τρία αγωνίσματα που συμμετείχε, είχε ως συγκομιδή 1 χρυσό, 2 χάλκινα και 1 παγκόσμιο ρεκόρ! Με τις επιδόσεις αυτές ουσιαστικά ξαναήρθαν στο μυαλό οι επιδόσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όταν μέσα σε λίγες ημέρες η Δραμινή αθλήτρια είχε λάβει χρυσό και χάλκινο μετάλλιο (τότε το χρώμα των μεταλλίων στα αγωνίσματά της ήταν αντίθετο σε σχέση με τα μετάλλια της πρόσφατης διοργάνωσης στις Η.Π.Α.).

Παράλληλα, το συγκεκριμένο Παγκόσμιο Κύπελλο λαμβάνει και ιστορικό χαρακτήρα, καθώς για πρώτη φορά σε παγκόσμια διοργάνωση δύο αδέρφια ανεβαίνουν στο βάθρο. Η εμφάνιση της Άννας και του Διονύση Κορακάκη, στην πρώτη τους εμφάνιση ως αθλητικό ζευγάρι, στο μικτό αεροβόλο πιστόλι 10 μ., ήταν το ιδανικό φινάλε της «Εθνικής Κορακάκη» (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε από πλήθος πανελλήνιων Μ.Μ.Ε.) στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Η.Π.Α.. Τα δύο αδέρφια, υπό την καθοδήγηση του προπονητή και πατέρα τους Τάσου Κορακάκη κατέλαβαν την τρίτη θέση και έλαβαν το χάλκινο μετάλλιο. Τα δύο αδέλφια σημείωσαν επίδοση στον τελικό 416,7, ενώ δεύτεροι ήρθαν οι Σέρβοι (Αρούνοβιτς και Μίκετς) με 477,5 και πρώτοι οι Ισπανοί (Φρανκέτ και Καρέρα) με 479.

Κι όλα αυτά με το Διονύση Κορακάκη, ο οποίος έλαβε το πρώτο του μετάλλιο σε παγκόσμια διοργάνωση, να συμμετέχει για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, όντας ο μοναδικός έφηβος αθλητής στη διοργάνωση του Φορτ Μπένινγκ και έχοντας απέναντί του Ολυμπιονίκες και αθλητές κατά πολύ πιο έμπειρους από αυτόν.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε φροντίσει η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο Άννα Κορακάκη να στείλει ηχηρό μήνυμα ότι παραμένει στην παγκόσμια ελίτ της Σκοποβολής. Εξάλλου σε αυτό το αγώνισμα, όπου οι θέσεις όχι μόνο του βάθρου, αλλά και της 8αδας γενικότερα, κρίνονται στις λεπτομέρειες, η συνεχής συμμετοχή σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, όπως συμβαίνει με την Άννα Κορακάκη, είναι δείγμα σταθερότητας και αποτελεί το πρώτο κριτήριο επιτυχίας.

Αρχικά στο Φορτ Μπένινγκ, η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σπορ πιστόλι 25 μ.. Από τα προκριματικά προκρίθηκε ως πρώτη με εντυπωσιακή επίδοση (590/600). Στον τελικό ήρθε τρίτη, ενώ στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου ανέβηκαν στην πρώτη η Μαρία Γκρόζντεβα (Βουλγαρία), κάτοχος πέντε ολυμπιακών μεταλλίων (χρυσά στο σπορ 25μ.: 2000, 2004, χάλκινα στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ.: 1992, 1996, 2004), και στη δεύτερη η Πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία.

Η συλλογή μεταλλίων στο Φορτ Μπένινγκ για την Άννα Κορακάκη συνεχίστηκε με το χρυσό στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ.. Μάλιστα, αυτή η επίδοση συνδυάστηκε και με παγκόσμιο ρεκόρ κατά τη διαδικασία των προκριματικών του αγωνίσματος. Η επίδοσή της ήταν 587/600 (99 98 98 99 96 97) και με αυτήν η Άννα Κορακάκη συγκέντρωσε 4 βαθμούς περισσότερους από το ρεκόρ (583/600) που κατείχε η Ολένα Κόστεβιτς από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του περασμένου Φεβρουαρίου. Στον τελικό με 243,7 πήρε την πρωτιά και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου αφήνοντας στη δεύτερη θέση την κατά 10 χρόνια μεγαλύτερη της Πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία (240,1) και στην τρίτη την Κλέισουμπαν από την Ταϊλάνδη (219,1).

Τα όσα πέτυχε η «Εθνική Κορακάκη» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δηλαδή 1 χρυσό και 2 χάλκινα μετάλλια, έφεραν την Ελλάδα στη 2η θέση της γενικής κατάταξης στη διοργάνωση του Φορτ Μπένινγκ, πίσω μόνο από την Κίνα. Οι επόμενες αγωνιστικές εμφανίσεις είναι πλέον στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου.

Οι εμφανίσεις της Χρυσής Άννας Κορακάκη και ιδιαίτερα το χρυσό με το παγκόσμιο ρεκόρ είχαν ως εύλογο αποτέλεσμα τις συγχαρητήριες ανακοινώσεις από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Η ίδια η Δραμινή αθλήτρια αφιέρωσε, μέσω ανάρτησης στα social media το χρυσό μετάλλιο στη μητέρα της Φωτεινή, στο πλαίσιο της Γιορτής της Μητέρας, την Κυριακή 13 Μαΐου.