ΑΡΘΡΟ

Του Χρήστου Καραγιαννίδη

υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομού Δράμας

Στις επικείμενες εκλογές συγκρούονται δύο κόσμοι οι οποίοι μεταξύ τους έχουν χαοτικές διαφορές. Από τη μια πλευρά είναι οι κοινωνικές ανάγκες και τα συμφέροντα των πολλών και από την άλλη είναι οι εταιρείες που μέσα στην τετραετία αποκόμισαν δισεκατομμύρια κερδών χάρη στις πολιτικές που εφάρμοσε η Ν.Δ. Από τη μια πλευρά είναι το δημόσιο συμφέρον και τα κοινωνικά αγαθά που πρέπει να προστατευθούν και να διευρυνθούν κι από την άλλη είναι οι υπηρέτες των αφεντάδων που μοιράζουν την δημόσια περιουσία ωσάν να ήταν κληρονομιά της οικογένειάς τους.

Οι κοινωνικές ιεραρχήσεις της Ν.Δ. ξετυλίχθηκαν σε αυτά τα τέσσερα χρόνια με τον πλέον εμφανή τρόπο. Μια κοινωνία που ζει με κουπόνια και μια οικονομία που η μεγαλύτερη της ανάπτυξη είναι η αγορά ακίνητης περιουσίας από ξένα funds.

Οι κοινωνικές ανάγκες που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το 2015, και μάλιστα σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, είναι παρούσες και σήμερα και ίσως έχουν ενταθεί ακόμα περισσότερο.

Η τετραετία της Ν.Δ. πέρα από τη διαφθορά και την καταρράκωση σημαντικών θεσμών έχει αφήσει πίσω της και μια σειρά κοινωνικών προβλημάτων που όση προπαγάνδα κι αν υπάρξει δεν μπορούν να κρυφτούν. Πιστή στο δόγμα της αγοράς που ρυθμίζει τα πάντα εξαέρωσε εργατικά δικαιώματα, παρέδωσε δημόσιο πλούτο σε ημέτερους, αντιμετώπισε με άκρατη βία τις κοινωνικές ομάδες που την αμφισβήτησαν. Είναι βέβαιο πως ακολουθήσει τον ίδιο και σκληρότερο τρόπο διακυβέρνησης αν καταφέρει να νικήσει ξανά.

Και για να συνεννοηθούμε. Ως ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε τη ψήφο της κοινωνίας όχι γιατί το πρόσωπο του Μητσοτάκη μας είναι αντιπαθές ή γιατί δεν ταιριάζει στο πρωθυπουργικό κάδρο ως εικόνα και πρέπει να φύγει.

-Ζητάμε τη ψήφο σας για να σωθούν τα σπίτια των πολιτών που βρίσκονται με την θηλιά του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού στον λαιμό.

-Ζητάμε τη ψήφο σας για να μπορούν οι νέοι και οι νέες να ζήσουν σ’ αυτή τη χώρα έχοντας αξιοπρεπείς μισθούς και προοπτικές που θα τους δίνουν το δικαίωμα να ζήσουν πέρα από το οικογενειακό τους σπίτι.

-Ζητάμε τη ψήφο σας για να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα υπηρετήσει την Δημοκρατία και όχι τη Νέα Δημοκρατία.

Σε αυτές τις εκλογές, λοιπόν, ή θα υπάρξει προοπτική και δυνατότητα μιας αριστερής διακυβέρνησης της χώρας χωρίς μνημόνια ή θα νομιμοποιηθεί μια διεφθαρμένη κυβέρνηση που οδηγεί την κοινωνία στον απόλυτο μαρασμό.

Από μια πόλη, όπως η Δράμα, που το 2019 δεν ήταν εύκολο να μιλήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα εθνικά μίση που είχαν καλλιεργήσει τα στελέχη της ΝΔ είχαν κάνει τον τότε προεκλογικό αγώνα εξαιρετικά επικίνδυνο, έχουμε περάσει σε μια πόλη που πριν δεκαπέντε μέρες γνώρισε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με πάνω από 600 άτομα να παρακολουθούν την ομιλία Τσίπρα.

Το κλίμα έχει αλλάξει…

 

Το άρθρο του κ. Καραγιαννίδη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Η εποχή» την Κυριακή 7 Μαΐου 2023