ΑΡΘΡΟ

Του Μαργαρίτη Τζίμα

τ. Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης

 

 

Όσοι χρησιμοποίησαν απαξιωτικές πολιτικές για το λαό και υποτίμησαν τη νοημοσύνη του πήραν την απάντηση στις Ευρωεκλογές. Τώρα μένει η υπογραφή του λαού για τη λήξη της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία κάνοντας σύνθημα κάθε πόνο και καημό του Ελληνικού λαού. Ο απελπισμένος λαός από τις πολιτικές των μνημονίων πίστεψε και τους έδωσε την ευκαιρία διακυβέρνησης. Όμως τον εξαπάτησαν το λαό. Του πήραν περισσότερα απ’ ό,τι οι προηγούμενοι. Του αφαίρεσαν εκτός από υλικά αγαθά, την αξιοπρέπειά του, μέρος της εθνικής του ταυτότητας, τον είπαν φασίστα ενώ ο λαός μας πολέμησε τον φασισμό και τον ναζισμό, τον είπαν περιθωριακό, ενώ ο ίδιος ο λαός δρούσε πάντοτε στο κέντρο της κοινωνίας και όχι στο περιθώριο ή τα άκρα της.

Τώρα όμως μεγάλη σημασία έχει η επόμενη μέρα. Φαίνεται πως θα υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα. Πολιτική αλλαγή εμπιστοσύνης. Ο λαός προσδοκά αυτό που του ανήκει, αυτά που του αφαίρεσαν όλοι οι προηγούμενοι. Δεν επιθυμεί μια απλή διαχειριστική πολιτική που θα ανακυκλώνει ή θα συντηρεί καταδικασμένες πολιτικές που λειτουργούν ως μπούμερανγκ. Δεν χρειάζεται πολιτικές σπειροειδείς αλλά πολιτικές που θα ανεβάζουν την Ελλάδα, τον Έλληνα και την Ελληνίδα, σε περιοχές που αξίζει να ζήσει. Όταν η επόμενη Κυβέρνηση αντιληφθεί πλήρως το μέγεθος της ευθύνης που θα έχει τότε πράγματι η χώρα θα αλλάξει σελίδα.

Το ζήτημα των πολιτών είναι οικονομικό αλλά δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι και πνευματικό, πολιτιστικό. Η χώρα θέλει πνευματική και πολιτιστική ανάταση, αναγέννηση. Εκεί στους πυρήνες δημιουργίας του πολιτισμού δημιουργούνται οι μεγάλες ιδέες και οι μεγάλες επαναστάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Το πολιτιστικό και κοινωνικό τέλμα στο οποίο ζούμε αφαιρεί και δεν προσθέτει στον Ελληνισμό.

Δεν θα πάμε να ψηφίσουμε σε λίγες μέρες απλώς για να καταδικάσουμε αυτούς που μας εξαπάτησαν. Ψηφίζουμε για την έλευση μιας καινούργιας εποχής στην Ελλάδα, απαλλαγμένης από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και από τον εθνικά επιζήμιο λαϊκισμό. Φιλολαϊκή Κυβέρνηση χρειαζόμαστε, που να αγαπά και να νοιάζεται για το λαό και τα προβλήματά του. Που να σέβεται την πίστη του, την Ορθόδοξη πίστη του.

Δεν χρειαζόμαστε στυγνούς τεχνοκράτες, που δε γνωρίζουν την περπατησιά του Έλληνα και της Ελληνίδας. Χρειαζόμαστε την άνοιξη της πολιτικής που μπορεί να την φέρει μόνο η αξιοπιστία και το έργο των πολιτικών. Δεν χρειαζόμαστε πολιτικούς καριέρας, αλλά πολιτικούς αλτρουιστές και διακόνους των πολιτών.

Ο λαός ξέρει να διακρίνει τον αληθινό από τον ψεύτη πολιτικό. Μπορεί να δίνει ευκαιρίες, αλλά δεν παίζει με το μέλλον του για να ικανοποιήσει την ιδεολογία του και μόνο. Κάθε εκλογή είναι κρίσιμη. Οι τύχες του Έθνους στα χέρια του λαού μας.