Νωρίς σήμερα το πρωί η ιστοσελίδα ergasia-press αναφέρθηκε στο σχεδιασμό για επαναλειτουργία Κλινικής Covid στο Νοσοκομείο της Δράμας (Αναλυτικά ΕΔΩ).

Σε αυτό το ενδεχόμενο ήδη καταγράφεται η πρώτη αντίδραση από τους Γιατρούς της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου.

Σε επιστολή τους προς τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, η οποία κοινοποιείται στη Διοικήτρια του Γ.Ν. Δράμας, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Δράμας, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Δράμας, στην Ένωση Ιατρών Γ.Ν. Δράμας, στο Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας, στον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας και στην ΟΕΝΓΕ, αναφέρονται τα εξής:

Με αφορμή τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας όπου παρατηρείται άρνηση των Νοσοκομείων Καβάλας και Σερρών να δεχτούν ασθενείς με Covid-19 λοίμωξη, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν δικαιολογείται από την πληρότητα την οποία δηλώνουν και τον ορισμό τους ως Covid Νοσοκομεία, σας ενημερώνουμε ότι:

Η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου ήταν και παραμένει σε τραγική κατάσταση δεδομένου ότι από τους πέντε υπηρετούντες ειδικούς ιατρούς η μία τελεί υπό παραίτηση και ένας πάσχει από σοβαρό νόσημα. Αυτή η υποστελέχωση έχει ως αποτέλεσμα οι εφημερίες (ας υπενθυμίσουμε καθημερινές) της Παθολογικής Κλινικής (ας υπενθυμίσουμε 52 κλινών δύναμης) εκτελούνται από έναν ειδικό ιατρό, ο οποίος «μπαινοβγαίνει» στα ΤΕΠ Covid και στα ΤΕΠ παθολογικής με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ παράλληλα έχει υπό την ευθύνη του την Παθολογική Κλινική και την Κλινική ύποπτων Covid-19 και όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε διακυβεύεται η ασφάλεια του ιδίου αλλά κυρίως των ασθενών του.

Υποθέτουμε ότι δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε επίσης τις εφιαλτικές «συνθήκες πολέμου» που έζησε η Παθολογική Κλινική κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στις οποίες με προθυμία ανταποκριθήκαμε υπερβάλλοντας ευατώ αν και δεν θα έπρεπε να τις υποστεί κανένας εργαζόμενος σε ένα κράτος που διέπεται από νόμους και κανόνες.

Υποθέτουμε ότι δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε επίσης ότι οι ειδικοί ιατροί της Κλινικής μας δεν παίρνουν τα ρεπό που ορίζει ο νόμος, όχι μόνο τώρα αλλά και από την αρχή της θητείας των περισσότερων, και ούτε λόγος γίνεται φυσικά λόγων των ειδικών συνθηκών για τις κανονικές άδειες του έτους 2020 και 2021.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι δεν είναι δυνατή η επαναλειτουργία Covid Κλινικής με ασφαλείς συνθήκες εφημέρευσης για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και φυσικά για τους Δραμινούς πολίτες.

Σε αντίθετη περίπτωση η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις και σας ενημερώνουμε ότι επιφυλλασόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια.

 

Οι Ιατροί της Παθολογικής Κλινικής