Η αύξηση των κρουσμάτων Covid σε Δράμα, αλλά και σε Καβάλα, το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται να οδηγεί στην εκ νέου λειτουργία Κλινικής Covid στο Νοσοκομείο της Δράμας.Επίσημες αποφάσεις αναμένονται εντός της ημέρας, μετά και από σχετικές συσκέψεις.

Υπενθυμίζεται πως από τα τέλη Ιανουαρίου, μετά και τη μείωση του ιικού φορτίου στην περιοχή, το νοσηλευτικό ίδρυμα της Δράμας, σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΥΠΕ, ήταν Non-Covid, δηλαδή δεν φιλοξενούσε ασθενείς με κορωνοϊό.

Τα αυξημένα κρούσματα, αλλά και κατ’ επέκταση ο μεγαλύτερος αριθμός όσων Δραμινών πολιτών χρήζουν νοσηλείας επαναφέρουν τη λειτουργία Κλινικής Covid στη Δράμα. Άλλωστε, σχετικές δηλώσεις έχουν γίνει και από το κ. Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη, Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, όπου διακομίζονταν οι ασθενείς από τη Δράμα. “Μακάρι να ηρεμήσουν τα πράγματα, αλλά σε αυτήν την κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα, θα σταματήσουν να έρχονται”, δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Kavalanews.gr, από την Δευτέρα 19 Απριλίου οι ασθενείς από τη Δράμα σταματούν να μεταφέρονται στην Καβάλα, μετά από σχετικό αίτημα του κ. Κλειτσιώτη. Συνολικά στο νοσηλευτικό ίδρυμα της γειτονικής πόλης φιλοξενούνται 56 ασθενείς με κορωνοϊό σε 2 Κλινικές. Από αυτούς, 16 είναι από τη Δράμα, 37 από την Καβάλα και 3 από τη Θάσο. Στη ΜΕΘ – Covid του Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύονται 6 ασθενείς, 3 από τη Θάσο, 2 από τη Δράμα και 1 από την Καβάλα.

Στο Νοσοκομείο Καβάλας λειτουργούν αυτή τη στιγμή 2 Κλινικές Covid και υπάρχει ετοιμότητα για λειτουργία 1 ακόμη.

Στο Νοσοκομείο της Δράμας, την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, λειτουργούσαν 3 Κλινικές Covid, φτάνοντας να φιλοξενούν μέχρι και 140 ασθενείς, ενώ και η ΜΕΘ είχε μετατραπεί σε ΜΕΘ – Covid με φιλοξενία 12 ασθενών.

STOP στις μετακινήσεις προσωπικού

Πάντως η διαφαινόμενη επαναλειτουργία Κλινικής Covid στο Νοσοκομείο της Δράμας φαίνεται πως σταματάει και το σχεδιασμό για μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών από τη Δράμα για την κάλυψη εφημεριών σε Καβάλα, Ξάνθη και Σέρρες.